Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Hangi kitabi önerirsiniz? (türkce) Hangi versiyonu önerirsiniz?
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 O'Reilly'nin kitaplari iyidir ama Ingilizce tabi, Turkce kaynak bilmiyorum.
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Türkçe kaynak olarak Bora Güngören'in kitabı var bende. n ekadar sağlam bilmiyorum ama tanıdığım birisi, kendisi sağlamdır. kitabı da 2.basım olduğuna göre tutulan bi kitap olsa gerek. ondan bakabilirsin...
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Penthesilea said: O'Reilly'nin kitaplari iyidir ama Ingilizce tabi, Turkce kaynak bilmiyorum.
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Kaynak bilmiyorum ama Java 5 yada 6'dan başlamanı öneririm.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Istedigin sekilde cevap vermedigim icin uzgunum ama bence once Python'la programlama mantigini oturt. Daha sonra Java'yi sokmen zaten 1 haftani almaz. Proje olarak da Python'da ogrencilerin bulundugu AVL tree yap (ogrencilerin isimleri ve id'leri olsun yeter zaten). Daha sonra Java'da AVL tree yap. Ogrenmis olursun cogu seyi zaten. Bu noktadan sonra da Wikipedia'yi acip OOP'u arat. Anlatilanlari uygula, tadindan yenmez
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 deitel, java: how to program, gayet guzel bi kitap, sıfırdan okulda ogrendim, ama dersin onunde okuyarak gidiyodum
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Aslında düzgün bir tavsiye verebilmemiz için senin önceki tecrübelerini de yazman lazım. Başka dil biliyor musun? OOP biliyor musun? Programlama seviyen nasıl? vb
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Programlama seviyem sifir.Sadece web tasarim kursuna gitmisligim var. Orda da photoshop fln ögrendik biraz biraz. Simdi Almanyada informatik okiycam. Önümde 1 sene var ve java c++ dersleri alicaz. Bos zamanlarimda biraz biraz calismak istiyorum.
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Marveloth said: Programlama seviyem sifir. Simdi Almanyada informatik okiycam. Bu çok iyi bir durum. Ben de aynı şekilde başladım. Üç buçuk sene önce TU Kaiserslautern Bachelor Informatik programına başladığımda en ufak programlama bilgim yoktu. Geçen hafta itibarı ile programı bitirdim. Software engineering alanında uzmanlaştım ve postadan diplomamı bekliyorum. Ayrıca uzun süredir okulda yazılım projelerinde çalışıyorum. Kısa ve öz: Okula başlarken hiç yazılım bilgim olmaması çok yarar sağladı bana. Okula girdiğinde yoğrulmamış bir hamur olarak giriyorsun. Okulda öğrendiklerinle birlikte kendin de azmedersen her şeyi olması gerektiği şekilde öğrenebiliyorsun. Okula kendin öğrendiğin yarım yamalak bilgilerse girersen yanlışları düzeltmen çok daha zor oluyor. Okula başlamadan C, C++ biliyordum diyen çoğu kişiden daha iyi durumdayım şimdi. Yine de okula başlamadan programlama öğrenmek istersen Java öğrenmek yerine programlama temelleri öğrenmenini tavsiye ederim. Şurda bu konu hakkında bir yazı yazmıştım: http://forum.paticik.com/read.php?6,3315854,page=2#msg-3322202
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Yazdiklarin mantikli geldi Mirage. Tesekkürler.
Madcat Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 mirage tam senin okula yeni başladığın durumundayım ben,daüde bilgisayar mühendisliğine başladım bu dönem ve c dersi ile ilk programlama şeyimi gördüm,mantığını biraz kaptım,kendimi c konusunda geliştiricem yazın. 3.sınıfta da javaya geçicekmişiz de ben oraya gelmeden kendi başıma öğrenirim muhtemelen. Başka tavsiyelerin var mı yeni öğrencilere verebileceğin ? :)
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Bence yazılım ile ilgilenenlerin öğrenmesi gereken üç önemli temel alan var: 1) Küçük çapta programlama (temel programlama bilgileri): * Temel dil yapıları (Döngüler, Fonksiyonlar, Göstericiler (Pointers), recursion vb) * Veri yapıları (List, Set, Hashtable, Tree, Map vb) * Programlama yöntemleri (OOP, Functional Programming, Imperative Programming - farkları, avantajları, kullanım alanları vb) * Algoritma geliştirme ve doğruluk ıspatlama yöntemleri 2) Büyük çapta programlama (yazılım tasarlama ve geliştirme): * Yazılım tasarlama ve modelleme (UML, Structured Analysis, State Machines vb) * Process models (yazılım geliştirirken izlenen aşamalar) * Proje yönetimi * Test yöntemleri (Ünite testi, sistem testi vb) * Design patterns (yazılım tasarlarken kullanılan kod yapıları) * Framework, Library, Component kavramları 3) Diğer önemli alanlar: * Thread, process konseptleri * Multi-threading, deadlock, lock konseptleri * Temel network programlama (TPC/IP, UDP, socket vb) * Temel veritabanı kullanımı ve query dilleri (SQL, XML) Bu alanları programlama dillerinden bağımsız olarak öğrenmek önemli. Tekrar vurgulamak istiyorum: Programlama dili bir araçtır, bir tuğladır. Asıl önemli olan tuğlanın nasıl yerleştirildiğini öğrenmek (1) ve binayı tasarlayıp şantiyenin başında durabilmek (2). Ondan sonra kullanılacak tuğlayı amacınıza yönelik seçecek duruma gelirsiniz.
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Bora Gungoren cok iyidir, okumadim ama Java bilgisi cok genistir, Turkce kitap olarak iyi bir secimdir.. Ingilizce Head First 'u oneririm kesinlikle..
Öne çıkan mesajlar