Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

foto tanımlama


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

exif bilgileri oluyor fotoğrafların. Bir çok fotoğraf programı aracılığıyla fotoğrafın exif dosyasına ulaşabilirsin. Ama orda da foto'nun çekildiği tarihi, hangi poz değerleriyle çekildiğini vs yazar. Sanmıyorum ki fotoğrafın ismi yazsın malum tam çekildiği zaman kaydedilir exif bilgileri eeh yani işte x)
ama foto tanımlama demek exif bilgilerini incelemek demek ben onu anladım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunu yapmak şu an için imkansız. benim bi kaç senedir aklımda bu var. google tarzı bi site yapıp resim arama olayı. resmi siteye gönderiyosunuz onla ilgili gerekli aramaları yapıyor. muhteşem bişe olurdu ama yapılabilme olanağı var mı bilmiyorum. resmi alıcaksın bazı bölgelerdeki pixellerin renklerini taratıcaksın sonra databasede karşılaştıracaksın vs..
ne süper fikir di mi :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:
şey projesi var. insanlarda gözlerden biri ile kulak arasındaki mesafe parmak izi gibi her insanda tanımlayıcı bi özellikmiş. googleda resimlerde bu mesafeyi ölçecek bi motorla ilgili bişeyler yapılıyodu. suçlular falan buluncak bununla ayrıca.


o özelliğin pek işe yaricanı sanmıyorum

benm yerime kennedy'i bulur bence google
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

insan tanımlama olayları var zaten şu anda. heryere yerleştirdikleri o kameralarla nasıl buluyorlar zannediyorsunuz istedikleri kişileri. hatta gerçek zamanlı tarama falan yapan modelleri bile var bildiğim kadarıyla, kalabalıkta elemana kitlenip tüm kameralarla takip edebiliyorlar kalabalıkta izini kaybettirmesin diye.

başlık amacına yönelik birşey de yapılabilir sanırım yukardakiler ışığında. hatta vardır bile kesin ama onla ilgili bir veritabanı oluşturmak pek mantıklı birşey midir o tartışılır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deneysel olarak yapılıyor çokça o tarz şeyler zaten ama yaygınlaşması için daha doğru sonuçlar elde etmeleri gerekiyor sanırım.

Ayrıca oper hayallerinin yıkmak istemem :) ama piksel tara db'ye kaydetle olmaz pek bu işleri yapan adamlar genlde böyle acaip matematik dehaları oluyor, karmaşık algoritmalar falan...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keske oyle bir sey olsa, universite hayatimin 1 bucuk senesini Computer Vision ustunde calisarak harcamis biri olarak soyluyorum, imkansiza yakin birsey :)

Pixel correlation yapildigi zaman oncelikle transformation invariant bir sey gerekiyor, Turkcesi: iki resmi karsilastirirken bilgisayar bilmeli aha bak bu bunun r derece dondurulmus, x pixel saga y pixel yukari kaymis hali diye, ama bu asiri yuksek bir programlama gucu getiriyor

daha onemlisi, brightness olayi, sen kendin scanlerken senin scannerin daha parlaktir, kirmiziyi daha az aliyodur, bitti, o tum bilgiyi kaybettin :)

SIFT gibi (Scale Invariant Feature Transform) Image Recognition algoritmalari cok, ama en kotu durumda %0 calisiyolar hala :) en iyi durumda da %80, o da cok basit ve bol ayrimi oaln objelerde ise yariyor.

Yapabilecegin en iyi sey herkesin dedigi gibi, koy buraya biz bakip soyleyelim sana unlu bi resimse bilen cikar. :) (Human Computation diyoruz buna biz :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

renklerin dağılım histogramını falan karşılaştırsan, yamuk yumuk dursa da arama kümesi baya bir daraltılabilir.

yalnız parlaklıktı saturation dı falan değişirse iki aynı resimde yalan olabilir. gerçi o zaman da pixeller arası farklılıkarın histogramı yapılabilir. hmm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan, cik olmuyo o :)

Denedik yani sadece 50 objelik 1000 resimlik database de, olmadi :) Su sisesi gibi objeler hele amanin renk falan yok :)

Eklemeden gecemiyecegim kimsin lan sen diye sorarsa biri

http://www.cs.cmu.edu/~hebert/

Bu profesor icin undergrad programci olarak calistim. Burdan geliyo tum bilgilerim + tecrubem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...