fastreloader Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Evet öss bitti geçti, Şimdi bir çok insanın aklında bu var. Girip yatay geçiş yapsam diye düşünüyoruz. Efenim bu konuda, bilgisi olanlar, bilgili olmak isteyenler buyursun. Olay soru cevap şeklinde de gidebilir, ben(ya da bir arkadaşım) geçen yapmıştı, şöyle oldu böyle oldu diye de anlatabilirsiniz Ben başlıyorum sorumla, Boğaziçi Psikoloji istiyorum, olmama ihtimali de var. Olmazsa PDR ve Felsefe yazmayı düşünüyorum. Geçiş koşulları (öğrenci gözünden) nelerdir? Kolay mıdır? Kaç kişi başvurur, kaçını alırlar? Önerir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Boğaziçi piskolojiyi ben zamanında biri için sormuştum boğaziçi dışında bir okulun başka bir bölümünden kabul etmiyor. Sosyoloji vs gibi bir yerden geçebilmek için boğaziçinde okuyor olman lazım. Onun dışında belki başka okulların psikolojisinden kabul ediyor olabilirler ama biraz burunları havada bir bölüm çok çalışman lazım. edit: şöyle yapan biri de vardı ama: önce boğaziçi sosyolojiye geçip sonra psikoloji ile çap yapmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 evet faydalı bir topic mesela odtü fizikten bilgisayar müh. geçiş mümkünmüdür? değilse Çap yapmak için ortalamamın kaç olması lazım hala bi açıklık getiremedim bu olaya? 2. sorunun cevabını çok kısa tutarsak iyi olcak konu sapcakmış gibi hissettim bir an ama topic kirliliği olmasın =) evet yatay geçişle ilgili tecrübeleri bekliyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş için 4 üzerinden 3,8den aşağı bir not kurtarmaz. ODTÜde çap çok zordur, harbiden çaptır yani iki bölümü de hayvanlar gibi okuturlar. Ona kıyasla boğaziçi çap daha çok yandal gibidir. Boğaziçi fiziğe girip, orda bilgisayar modülü seçip, bilgisayar eğilimli fizikçi olup master/doktorada bir yerde bilgisayar eğitim alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bopaziçi fiziğe giremiyorum sina :( Ne yani şimdi ben ilk yılımda 3.8 ortalama veya üstü alsam bilgisayar mühendisliğine geçebiliyor muyum öyle ciddi ciddi? yıllardır beklediğim cevap hadi hadi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Abi kesin birşey söylemek çok zor yani, o sene o bölüme başvuranlara bakar. Sonuçta oraya elektrik elektronikten kontenjan kadar 3,9 ve 4.0 ile başvuran adam varsa giremezsin. Ama 3,8ten aşağı bir notla şansın -eksponansiyel olarak azalıyor diyebilirim :p Yani bilgisayar gibi rekabet çok olan bir bölümde 4,0 bile garanti değildir. Mesela genetiğe falan gireceğim desen evet 4,0 %99 garantidir diyebilirdim sana çünkü genelde genetik gibi bir bölümün aldığı adam ortalaması 3,4-3,5 civarı oluyor... Yani 3,0-3,5 arası bir not yaparsın çok çalışırsan ama 4,0 dediğin notu yapabilmek için, özellikle teknik bir üniversitede ve ODTÜde, kendini bu işe harbiden adaman lazım bence edit: iyi bir fizik lisans cv'in olur ve lisans eğitimin boyunca seçmeli olarak odtüde bilgisayar dersi alırsan, master veya doktorada çok rahat yine bir yerde bilgisayar eğitimi alabilirsin. Fizik okuyan biri için her zaman bu konularda son çıkış vardır, ama odtü fiziği zordur demedi deme. Yüzüne gözüne bulaştırmaman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ben fizikte kararlıyım gidersem odtüye. Bir sorum daha olacak. ben 3.7 3.8 gibi bir ortalama yaptım diyelim yatay geçis için birden çok bölüme başvurabiliyor muyum? yatay geçişler sadece ilk yıl oluyor heralde ? ps:seçmeli zaten bilgisayar alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 İTÜdeki ve boğaziçindeki sistemi biliyorum ben orda ilk sene fakülteler arası, ilk iki sene de kendi fakülten içersindeki bir bölüme geçebiliyorsun. Yani ikinci sene ancak temel bilimler fakültesinde bir FM bölümüne geçebiliyorsun bu iki okulda. ODTÜde de öyle olması kuvvetle muhtemel. Yine bu iki bölümde okul içersi yatay geçişlerde istediğin kadar bölümü yazabiliyorsun, tercih sırasına göre değerlendiriyorlar. ODTÜde de bir sorun olacağını sanmam. Son alternatif olarak boğaziçi fiziğe geçebilirsin; 3,0-3,2 gibi bir ortalama ile seni alacaklarını düşünüyorum. Boğaziçi fizik muhtemelen odtü fizikten daha insancıl. Yani pure fizik olan kısmıdna değil ama hardcore fizikçi olmak istemeyen insanlar için bilgisayar, ekonomi, biyoloji gibi fizik modülleri bulmuşlar, kuantum mekaniği, istatiksel mekanik gibi kasış dersleri almak zorunda kalmıyorsun. Yani adamlar herkesin hayatını fiziğin tüm girdisine çıktısına adamak istemeyebileceğinin farkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 3 3.2 gibi bir ortalamayla olursa o zaman süper olur tamam denicem ardeth çok saol =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Sen yine de elinden geleni yap garanti olsun diyorsan 3,5u hedefle ki iyi bir çalışma ile yapılamayacak bir şey değil. Yine de boğaziçi dışardan adam alırken ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelere öncelik verir diye düşünüyorum, boğaziçinde bu konuda insiyatif kullanılıyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Şaka maka inşallah odtü fiziğe girebilirm :D off öss off öss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bogazicinde dedicated ders calısmıyorsan yatay gecis yalan olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ben de sorayım. Ortalamam 100 üzerinden 81. Marmara Üniversitesi grafik tasarım istiyorum. Nedir şansım var mı bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 3.8 ortalama yapmak oyle kolay bir sey degil. Cok insan `aman fizige girerim sonra 4.0 yapar endustri muhendisi olurum.` diye giriyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 herkes sorsun haydar hoca cevaplar hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 birden fazla tercih yapabilirsin yatay geçiş için odtüde aynı öss tercihi gibi fakat her tercih için para yatırıyorsun 60 liraydı sanırım 5 yere başvursan 300 lira kısacası.ayrıca kontenjan durumu var bilgisayar müh kolay kolay kontenjan açmaz daha çok kimya müh jeoloji falan kontenjan açıyo yatay geçiş için 0.95katsayı kuralı var bide odtü içinde o sene aldığın öss puanıyla istediğin yerin öss puanına bölümü 0.95ten düşük olmamalı tarzı bişeydi ödtünün sitesinde var bakarsın.Bide ortak dersler önemli mesela bende yatay geçiş düşündüğüm için mühendislik yazdım bilgisayarı atıyorum kazanırsam farklı sadece 1 2 dersim oluyor aynen devam edebiliyorum fakat sen başvurursan bi donem kaybın olabilir gerçi bilgisayara geçtikten sonra böle bi dert dertse ama kabul edilmende dezavantaj olabilir bide 3.8 gibi bi ortalama kolay deil yine söyliyim odtü kolay deil of :D kolay gelsin bi sıralaman gelsin bi daha düşünürsün rahat rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Moral bozma moral bozma :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 sadece ilk mesajı okuyark cevap veriyorum : aklınızdan bile geçirmeyin. daha doğrusu böyle bi hayalle bişeler yapmaya kalkışmayın. büyük ihtimalle kıçınızda patlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 -Wissy said: 3.8 ortalama yapmak oyle kolay bir sey degil. Cok insan `aman fizige girerim sonra 4.0 yapar endustri muhendisi olurum.` diye giriyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 yatay geçiş yapamazsanız o bölümde okuyacaksınız. yani odtü fizikte HAYATTA OKUMAM diyorsan sakın girme. ayrıca odtü fizikte de hayatta okuma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 o değil de sınavdaki geometri sorusu vardı çember birisi merkez açı diğeri çevre açıydı a=2b değil miydi lan cevabı bulamadım ben ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 ve sunu da bil ki yatay gecis gercekten zor bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 _Mikael_ said: o değil de sınavdaki geometri sorusu vardı çember birisi merkez açı diğeri çevre açıydı a=2b değil miydi lan cevabı bulamadım ben ya çemberlerin çevre uzunlukları farklı old. a=b r ye 2 r idi yarıçaplar. pfff f klavye... öss of be! bu kdr rezil olamazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 yapamayacağından değil, ama bu risk büyük bi risk. geçiş yapamayacak olsan da sevdiğin bir bölüme geç ancak. çoğu kişinin yatay geçiş hayali hüsranla bitmiştir, bunu dikkate al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar