_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 abi matematik bölümünün öğretmenlik dışında alternatifleri nedir?Bilgi amaçlı soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 bankalarda,finans-ekonomi sektorunde calısabilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 gorucez, gormedik daha. ben 3.sinifa gectim eski programa burdan bakabilirsin: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 öğretmenlik dışındaki avantajları öğretmenlik okumassan var ilki bu. fen edeb okuyacan yani. avantajlara gelecek olursak.. gerçekten bir sürü avantajı var hala. sayalım biraz hesap uzmanı olabilirsin bilişim alanına kayabilirsin(bu alan çooook geniş bi alan kendi içinde) bankacılık sektörüne girebilirsin(burda da çeşitli kısımlar var) 3 tane saydım ama onlar kendi arasında zaten çok alana sahip alanlar. ama herşey sizde bitiyor. kendinizi geliştirmeniz lazım. okuldaki aldığınız dersler pek bişeye yetmiyor (sadece matematik bölümü için söylüyorum. bilgisayarlı ve mühendislik olana bişe diyemem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 dory said: gorucez, gormedik daha. ben 3.sinifa gectim eski programa burdan bakabilirsin: eski ve yeni program, her ikisi de normal matematikten farklı. bilgisayar ağırlıklı dersler var fazladan. ayrıca seçmeli dersler de gayet güzel. ve ayrıca 2 adet dönem projesi var ki bu çok süper. bu projelerle iyi ilgilenmeni öneririm dory. CV için çok önemli. adamlara gittiğinde yaptığın proje var mı diye soruyolar kalakalıyosun :) iyi değerlendir derim. yeni ders programı daha güzel olmuş. 2.sınıftan sonra bilgisayara kayıyor bayağı.. hoş valla ne diyim. keşke bizde de böyle bişeler olsaydı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 itü ve ytü mimarlıkta okuyan arkadaşlar warsa veya bilgisi olanlar ? plss =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Ben de matematik bölümü hakkında bir seyler yazıyım. Ben mezun olalı 3 yıl falan oluyor. Ankara üniv. matematikten mezun oldum. Yaklasık iki yıldır calısıyorum. Hacettepede bilişim enstitüsünde master yapıyorum bitmek üzere masterım. İlk mezun olduktan yaklasık bir yıl boyunca lanet ettim bu bölümü okuduguma. Belki biraz agır olacak ama gercekten öyle. Benim bölüme girerken ilk amacım ögretmen olmamaktı (ki sıkıntı buradan basladı zaten). Ben bölümü yazmadan önce ve okurken "matematik mezunlarını bankalar havada kapıyormus.." , "en iyi programcılar matematikcilerden cıkarmıs.." gibi seylerle doldurusa geldik büyük hayaller kurduk. Geldik mezuniyete. Ama söylenenlerin öyle olmadıgını gördük yani o söylenenler bir 15 yıl öncesi için olsa dogruymuş.. Cünkü neden ortalıkta cok az bilgisayar müh. varmış. İşletme/iktisat mezunları o kadar cok degilken bunlar olabiliyormuş. Ama yıl olmus 2008 her yerden pıtrak gibi özel üniversite cıkmıs. Bu üniversitelerin ilk actıgı bölümler bilgisayar mühendisligi, elekrtik-elektronik mühendisliği.. gibi bölümler olmuş. Eee simdi sen mezun oluyorsun matematikten etraf matematik mezunu adam kaynıyor asgari ücretten dersanelerde haftanın 6 günü calısanını mı ararsın, yoksa saati 15 ytl den özel ders verenini mi ararsın? Hal böyle olunca iş basvurusu falan yalan oluyor. Neyse daha sonra bir dönem hacettepede bilimsel hazırlık okuduktan sonra iş hayatına atılabildim. Şuan da özel bir üniversitenin bilgi işlem merkezinde programcı olarak calışıyorum. Ama imkanlarım olsaydı puanım paralı bilkent bilgisayar müh. ligine tutuyordu. Oradan mezun olsaydım bugun burada aldıgım maaşın iki katını alırdım en az ve gelecegim daha parlak olurdu. Ben simdi ne kadarda kendimi yetiştirsem, master üzerine doktora da yapsam, java nın object orientedın dibinede insem, Milsoft, Havelsan, TAI, aselsan, meteksan, ve bunun gibi bilişimle ilgili bir cok insanın calısmak istedigi yerlere beni almazlar. Neden çünkü bilgisayar mühendisi yada benzeri bir bölümün mühendisliginden lisans diplomam yok. Malesef Türkiyede durum böyle. Yani bir nevi mesleksizim. 4 yıl matematikte kafa patlattık 4 üzerinden 3.5 ortalama yaptık. Sonucta bişiy yok yani. Ama genede umudum var yani az da olsa :) hala kendimi yetiştirmeye, cabalamaya devam ediyorum. Hele fizik daha da beter gene matematik mezunları iyi kötü bir yerlere geliyor. Fizik toptan yalan. Bugün kariyer.net e gir anahtar kelimeye matematik yaz bilişimle ilgili 130 civarı iş ilanı cıkar matematik yada matematik müh. mezunu arıyan. Ama fizikten onun 10 da 1 anca cıkar. İşin özü bu ülkede temel bilimden uzak duracaksın. O yüzden yazdıgın bölümler içerisinde bence en iyisi insaat müh. liği bölümü. Ama bana sorarsan gözünü karart ve bir yıl daha dene. Cünkü eger simdi sene kaybetmiyim sıkıntı yasamıyım diye girersen emin ol o kaybedecegin senelerin daha fazlasını, yasayacagın sıkıntıların daha çoğunu mezun olduktan sonra yaşarsın. Mesela bu odtü matematik mezunu arkadas o kadar puanı oraya harcıyana kadar gidip te biraz daha düşük bir üniversitede meslegi olan bölüm okusaydı bugun eminim daha mutlu olacaktı :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 fizik istiyosan odtü - bilkent - boğaziçi bu 3ünü tercih ediceksin. ankarada şu an en iyi fizik eğitimi bilkentte haberin olsun. bekleriz gelirsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 kötü puan yapmışsın, açıkcası daha iyi bişey bekliyordum ben senden, tanımam etmem ama öle bir havan vardı.. bölüm çap yaparım diye düşünüyorsan boşuna doğru dürüst bir bölüme girme, benim bir arkadaşım var iki yıllık makineye girdi ordan sonra yıldıza geçti istese itü ye geçebiliyordu orda dersleri geçemem diye tercih etmedi, kardeşim ha keza öle.. tabi bu şıka kimse sıcak bakmaz kimse iki yıllık kazndım demek istemez ama bilmezki kimse, odtü de fizikte ortalama yapmakla iki yıllığı kazanmış eddütri meslek lisesi mezunları arasında derece yapmak arasında dağlar kadar fark var.. odtü fiziği salla, zor bölüm fizik 4.00 falan çok zor yalan hatta..şöle diyim yada orda 4.00 ortalama yapmak için kastığın kadar öss ye kas istediğin müh gir.. dünayada genelde en çok kazana bilim adamları fizikçiler kimyacılar doktorlardır ama türkiyede fizikçilerin işi gerçekten çok zor iş bulman zor olur yanii bitirmeye kastığına deymez.. inşaata puanın tutuyorsa ona git, özel üni oluyorsa özellikle ona gitmeni tavsiye ederim. sebebini de yazarım istersen uzun uzun.. şehir böle planlama yalan ondan da uzak dur.. mat da iyidir, mat okuyup birazda bilgisayar merkaın varsa ( programlama) işine yarar. bunun dışında da mat bölümü en kolay iş bulacağın meslek, kesinlikle en kolay iş bulacağın meslek.. öğretmenlik ataması çok yapılıyor dersanler arıyor, bankalar alıyor, programala yapacaksanişlerin kolaylaşıyor tercih sebebi.. öğretmenlik yaprsan da çok iyi paralar kazanabilrsin, sonrada alırsın öğretmen kız kendie ohhhh, yazları yazlıkta hafta sonları tatil, haftada en fazla 30 saat ders( normali 16 saat diye hatırlıyorum) onları da sabha alırsın öleden sonra bir dersane yada özel ders ohhh ne diyim sana artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Ben de eskişehir anadolu üni. veya osmangaziyi istiyorum eskişehir i çok övüyorlar var mı orada okuyan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 anadolu üni çok güzel yerdir.. sadece onu biliyom. ha b ide türkiyedeki öğrencilerin %50 si mi ne ilk 5 tercihinde anadolu yazıyordu 4 sene once kadar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 _Mikael_ said: Ben de eskişehir anadolu üni. veya osmangaziyi istiyorum eskişehir i çok övüyorlar var mı orada okuyan ben eskisehir'de okuyorum herhangi bi sorun/aklına takılan bi sey varsa sorabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 inşaat müh. istiyorum anadolu üniversitesinin.Bir de Osmangazi var sanırım orada Anadolu ya nazaran puanları daha düşük ne gibi eksileri var Anadolu ya göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 _Mikael_ said: inşaat müh. istiyorum anadolu üniversitesinin.Bir de Osmangazi var sanırım orada Anadolu ya nazaran puanları daha düşük ne gibi eksileri var Anadolu ya göre? anadolu universitesi osmangazi ye gore daha eski oldugundan bazı sistemler (universite anlayısı gibi) oturmus durumda,eger sozel bir bolum istesen sana anadoluyu yaz derdim fakat muhendislik sozkonusuysa osmangazi anadoludan bikac adım daha onde,ha sunu da belirteyim anadolunun kampusu tek kelimeyle (yunus emre kampusu) mukemmel osmangazinin meselik kampusuyle kıyaslanamaz bile fakat anadolunun muhendislik fakultesinin oldugu yer baska kampuste (2 eylul kampusu) ve sehre cok uzak soyut bir yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 bir de yurt ortamı falan nasıl ya çok yabancılık çeker miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 genellikle herkes ilk sene yurtta kal sehri tanır arkadas edinirsin der,ben tam tersini soylicem 2+1 studyo ev kiraları aylık 350-400 ytl bi arkadas bul 2 kisi cık yurtta eskisehir gibi sosyallikten patlanıcak bi sehirde kafayı yersin giriscıkıs saati 12 olan yerde kalınmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 matematik ve fizik istemeden okunmaz yani gireyim bi bakayım deyip de sonra geçiş yapamaz orda kalırsan hayatın kararabilir. boğaziçi fizik o konuda biraz esnek ama ekonomi vs gibi alanlara rahatça kayabiliyorsun ben hayatımda bu kadar mantıklı bir uygulama görmedim heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 nutella yerim said: genellikle herkes ilk sene yurtta kal sehri tanır arkadas edinirsin der,ben tam tersini soylicem 2+1 studyo ev kiraları aylık 350-400 ytl bi arkadas bul 2 kisi cık yurtta eskisehir gibi sosyallikten patlanıcak bi sehirde kafayı yersin giriscıkıs saati 12 olan yerde kalınmaz eskişehirde 12de girilcek cıkılcak yerde sıkılırsın ama emin ol devlet yurdunda 3 ay takıl 4. ay eve çıkacak kafana göre biri illaki bulursun ilk 3 ay zaten tanışma kaynaşma ile geçiyor zamanında benden önceki arkadaslar devlet yurdunda kal dediler dinlemedim yalandan hala senet ödüyorum özel yurda zaten devlet yurdunda rahat edemezsen 1 saatte çıkısını alabiliyorsun . _Mikael_ said: inşaat müh. istiyorum anadolu üniversitesinin.Bir de Osmangazi var sanırım orada Anadolu ya nazaran puanları daha düşük ne gibi eksileri var Anadolu ya göre? anadoluda gsf iibf hariç hiçbir bölüm okunmaz bence sayısal bölüm ogazide okunur eskişehirde osmangazinin meşelik kampüsü anadolunun merkez kampüse göre oldukca vasat ama sehirden 6-7km dısardaki 2eylül kampüsüne göre cennet sayılır ayrıca osmangazinin mühendislik olarak eğitimininde anadoludan daha iyi oldugunu söyleyebilirim özellikle makine insaat ve elektrik-elektronikte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Ardeth said: matematik ve fizik istemeden okunmaz yani gireyim bi bakayım deyip de sonra geçiş yapamaz orda kalırsan hayatın kararabilir. boğaziçi fizik o konuda biraz esnek ama ekonomi vs gibi alanlara rahatça kayabiliyorsun ben hayatımda bu kadar mantıklı bir uygulama görmedim heh fizik istediğimi biliyorsunuzdur zaten ben sadece boundaki opsiyonlardan dolayı orayı istiyordum smdi girebilirsem odtü olacak ordan yatayla boun ztn tatildeym düsünmek için çok vaktm olcak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 byzasz said: kötü puan yapmışsın, açıkcası daha iyi bişey bekliyordum ben senden, tanımam etmem ama öle bir havan vardı.. bölüm çap yaparım diye düşünüyorsan boşuna doğru dürüst bir bölüme girme, benim bir arkadaşım var iki yıllık makineye girdi ordan sonra yıldıza geçti istese itü ye geçebiliyordu orda dersleri geçemem diye tercih etmedi, kardeşim ha keza öle.. tabi bu şıka kimse sıcak bakmaz kimse iki yıllık kazndım demek istemez ama bilmezki kimse, odtü de fizikte ortalama yapmakla iki yıllığı kazanmış eddütri meslek lisesi mezunları arasında derece yapmak arasında dağlar kadar fark var.. odtü fiziği salla, zor bölüm fizik 4.00 falan çok zor yalan hatta..şöle diyim yada orda 4.00 ortalama yapmak için kastığın kadar öss ye kas istediğin müh gir.. dünayada genelde en çok kazana bilim adamları fizikçiler kimyacılar doktorlardır ama türkiyede fizikçilerin işi gerçekten çok zor iş bulman zor olur yanii bitirmeye kastığına deymez.. inşaata puanın tutuyorsa ona git, özel üni oluyorsa özellikle ona gitmeni tavsiye ederim. sebebini de yazarım istersen uzun uzun.. şehir böle planlama yalan ondan da uzak dur.. mat da iyidir, mat okuyup birazda bilgisayar merkaın varsa ( programlama) işine yarar. bunun dışında da mat bölümü en kolay iş bulacağın meslek, kesinlikle en kolay iş bulacağın meslek.. öğretmenlik ataması çok yapılıyor dersanler arıyor, bankalar alıyor, programala yapacaksanişlerin kolaylaşıyor tercih sebebi.. öğretmenlik yaprsan da çok iyi paralar kazanabilrsin, sonrada alırsın öğretmen kız kendie ohhhh, yazları yazlıkta hafta sonları tatil, haftada en fazla 30 saat ders( normali 16 saat diye hatırlıyorum) onları da sabha alırsın öleden sonra bir dersane yada özel ders ohhh ne diyim sana artık.. evet kötü puan bende anlamadım ne yaptıgımı sıkıntılıydımda düzeldm artk... bir yıl daha kalırsam 350 nin üstündeym kesnde o riske giremem çünkü çalışabileceğime inanmıyorm... arkadaşlar saçma kısaltmalar var son msjlarımda yanls anlamayın f klavyeyi q kullanıyorm ondan kaynaklı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 ya aslında hayatta yapabileceğin en büyük hata yapmak isteyip istemediğinden emin olmadığın bir bölümü seçmek onu okumaya çalışmak daha da acısı bir ömür ondan para kazanmaya çalışmak.. bir sene değil iki sene daha bile hazılanılır istediğin bölümü mesleği yapmak için... sakın sakın sakın taa gönülden istemediğin bir mesleği yazma, mecbur kalıpta üniversiteden bir bölüm seçme, adına kanma, çok karı kız var bunlara bakma, müh okuyacaksan teknik üni den, iktisat okuyacaksan istanbul üni boğaziçiden, bilim adamı olacaksan bölümüne göre odtü veya itüden başka okula( hacettepe de olabilir) gitmeyeceksin... eğerki aldığın puan kapasitenin karşılığı değilse ben bunun çok daha üstüne çıkarım diyorsan kesinlikle bir daha gir.. bu kararı vermeden önce çok iyi düşün ... sonuçlar açıklandığında soranların telefonlarına evet kazandım demek için bir üniye girme sakın.. bu arada ben okudğum bölüme girdiğim puana baktım ben 48 orta öğretim ile( bizde max 80 di onu da 0.5 le çarpıp aldığın puana ekliyorlardı) girmiştim gene de sesnden baya çok almışım toplam da.. havam batsın :) nese şaka bir yana sene kaybından sakın korkma, hazırlığı atlarsın girdiğin üni de, yada bi sene kayıp sorun dğil.. çalışamam konusuna gelince, ölee bir çalışırsın öle bir çalışırsınn ki sen bile şaşarsın.. konuları öğrendin artık, konuçalışmana gerek kalmayacak bu senin en büyük şansın olacak, artık 3 yıldızlı tümay geometri sorularıyla femin 2 3 yıldızlı fizik sorularıyla beyin cimnastiği yapacak vaktin olacak, eğer mart gibi de gaza basarsan çok iyi puanlar alabilirsin.. çok iyi düşün girip girmeme konusunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 byzasz said: ya aslında hayatta yapabileceğin en büyük hata yapmak isteyip istemediğinden emin olmadığın bir bölümü seçmek onu okumaya çalışmak daha da acısı bir ömür ondan para kazanmaya çalışmak.. bir sene değil iki sene daha bile hazılanılır istediğin bölümü mesleği yapmak için... sakın sakın sakın taa gönülden istemediğin bir mesleği yazma, mecbur kalıpta üniversiteden bir bölüm seçme, adına kanma, çok karı kız var bunlara bakma, müh okuyacaksan teknik üni den, iktisat okuyacaksan istanbul üni boğaziçiden, bilim adamı olacaksan bölümüne göre odtü veya itüden başka okula( hacettepe de olabilir) gitmeyeceksin... eğerki aldığın puan kapasitenin karşılığı değilse ben bunun çok daha üstüne çıkarım diyorsan kesinlikle bir daha gir.. bu kararı vermeden önce çok iyi düşün ... sonuçlar açıklandığında soranların telefonlarına evet kazandım demek için bir üniye girme sakın.. bu arada ben okudğum bölüme girdiğim puana baktım ben 48 orta öğretim ile( bizde max 80 di onu da 0.5 le çarpıp aldığın puana ekliyorlardı) girmiştim gene de sesnden baya çok almışım toplam da.. havam batsın :) nese şaka bir yana sene kaybından sakın korkma, hazırlığı atlarsın girdiğin üni de, yada bi sene kayıp sorun dğil.. çalışamam konusuna gelince, ölee bir çalışırsın öle bir çalışırsınn ki sen bile şaşarsın.. konuları öğrendin artık, konuçalışmana gerek kalmayacak bu senin en büyük şansın olacak, artık 3 yıldızlı tümay geometri sorularıyla femin 2 3 yıldızlı fizik sorularıyla beyin cimnastiği yapacak vaktin olacak, eğer mart gibi de gaza basarsan çok iyi puanlar alabilirsin.. çok iyi düşün girip girmeme konusunu oha resmen laf soktu adam :S sadasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 byzasz said: sakın sakın sakın taa gönülden istemediğin bir mesleği yazma, mecbur kalıpta üniversiteden bir bölüm seçme, adına kanma, çok karı kız var bunlara bakma, müh okuyacaksan teknik üni den, iktisat okuyacaksan istanbul üni boğaziçiden, bilim adamı olacaksan bölümüne göre odtü veya itüden başka okula( hacettepe de olabilir) gitmeyeceksin... katılmıyorum. kesinlikle katılmıyorum. özel okulların eğitimi çok daha kaliteli ve iyi diye düşünüyorum ben. imkanlar çok daha fazla. yani zaten böyle düz mantık olsa en iyiler özel okulları burslu tercih etmezdi. özel okullardaki imkanlar çok daha iyi bunu unutmamak lazım sen kendini geliştirmek istiyorsan orda daha çok imkan var diye düşünüyorum ben. sizin kadar tecrübem görmüşlüğüm yok hoş daha bu sene ilk kez girdim öss'ye ama ben böyle düşünüyorum, gözlemlerim bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 şehir bölge planlama dediğin kaldırım mühendisliğinin diplomalısı.. mimar sinanda vardı galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 teknik üni dışında bi yerden müh olunmaz mı ? hmm mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar