vimpir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 WM server uzerinde sql,iis tarzi bir servis sunucaz donanimdan bagimsiz olmasi acisindan wm cok mantikli geliyor wm linux uzerindemi yoksa windows uzerindemi kursak diye arastiriyorum inux bilmedigim icin pek yorum yapamiyorum linux tarafinda windows la linux arasinda cokmu farkl olur? Yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 bir sürü serverınız varsa, ciddi yatırım falan düşünüyorsanız vmware esx server var. tamamen kendi kerneli üzerinde koşturuyorsun sanal makinaları. çok daha hızlı oluyor. diğer türlü ben linux öneririm. vm'in üzerinde koşacağı işletim sistemi pasif olacak anladığım kadarıyla? o zaman windows alarak lisans ücreti ödemeye gerek yok. ayrıca linux daha lightweight bir sistem olduğundan, donanımına da daha az yük bindirecektir. ne de olsa her şey sanal makina üzerinde koşacak.. onun dışında, bir dezavantaj yaşayacağını sanmıyorum. hatta vmware komünitesi daha çok linux kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ractamainus said: bir sürü serverınız varsa, ciddi yatırım falan düşünüyorsanız vmware esx server var. tamamen kendi kerneli üzerinde koşturuyorsun sanal makinaları. çok daha hızlı oluyor. diğer türlü ben linux öneririm. vm'in üzerinde koşacağı işletim sistemi pasif olacak anladığım kadarıyla? o zaman windows alarak lisans ücreti ödemeye gerek yok. ayrıca linux daha lightweight bir sistem olduğundan, donanımına da daha az yük bindirecektir. ne de olsa her şey sanal makina üzerinde koşacak.. onun dışında, bir dezavantaj yaşayacağını sanmıyorum. hatta vmware komünitesi daha çok linux kullanıyor.Sanal sunucu kiralama uzerine biyer tavsiye edebilirmisin, turkticaret haric:X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 bende linux tavsiye ederim server olarak debian yada hardcore istiyorsaniz gentoo sadece sql server felansa zaten unix shell yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 vimpir said: Sanal sunucu kiralama uzerine biyer tavsiye edebilirmisin, turkticaret haric:X modvps olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar