Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WM Server (linux or Windows)

vimpir

Öne çıkan mesajlar

WM server uzerinde sql,iis tarzi bir servis sunucaz donanimdan bagimsiz olmasi acisindan wm cok mantikli geliyor wm linux uzerindemi yoksa windows uzerindemi kursak diye arastiriyorum inux bilmedigim icin pek yorum yapamiyorum linux tarafinda windows la linux arasinda cokmu farkl olur? Yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

bir sürü serverınız varsa, ciddi yatırım falan düşünüyorsanız vmware esx server var. tamamen kendi kerneli üzerinde koşturuyorsun sanal makinaları. çok daha hızlı oluyor.

diğer türlü ben linux öneririm. vm'in üzerinde koşacağı işletim sistemi pasif olacak anladığım kadarıyla? o zaman windows alarak lisans ücreti ödemeye gerek yok. ayrıca linux daha lightweight bir sistem olduğundan, donanımına da daha az yük bindirecektir. ne de olsa her şey sanal makina üzerinde koşacak..

onun dışında, bir dezavantaj yaşayacağını sanmıyorum. hatta vmware komünitesi daha çok linux kullanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
bir sürü serverınız varsa, ciddi yatırım falan düşünüyorsanız vmware esx server var. tamamen kendi kerneli üzerinde koşturuyorsun sanal makinaları. çok daha hızlı oluyor.

diğer türlü ben linux öneririm. vm'in üzerinde koşacağı işletim sistemi pasif olacak anladığım kadarıyla? o zaman windows alarak lisans ücreti ödemeye gerek yok. ayrıca linux daha lightweight bir sistem olduğundan, donanımına da daha az yük bindirecektir. ne de olsa her şey sanal makina üzerinde koşacak..

onun dışında, bir dezavantaj yaşayacağını sanmıyorum. hatta vmware komünitesi daha çok linux kullanıyor.
Sanal sunucu kiralama uzerine biyer tavsiye edebilirmisin, turkticaret haric:X
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...