Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tercih Yapacaklara Öneriler

oper

Öne çıkan mesajlar

o değil de koç'a gezmeye gittiğimde kapıda peugeot rcz gördüm yanında 20 yaşlarında bi eleman sözde iniyo ama inmiyo ya.. havalı havalı poz veriyo..ağır çekimde..

netekim bana ters bu işler itici geliyo...

baba parasıyla spor arabaya binip hava atmak falan. ve koç'ta o tiplerle sıkça muhatap olmak istemiyorum. iki tanecik tanıdığım var koç'ta abartıyosun ama o tipler de yok değil hani bi miktar var hazırlıklı ol diyolar :)

çok mu önyargılıyım 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Vendy said:

istanbul disi dusunmuyorum demissin ama bilkent aklinin bir kenarinda bulunsun. hic pisman olmazsin.

elektrik-elektronik muh bayagi bayagi saglam.

çok yakın bi tanıdığımdan aldığım tavsiye şöyle(bu insan odtü elektronik mezunu ve 10.000$ a yakın maaşı var);
endüstri de okusan makine de elektronik de(eğer silicon valley e gitmiceksen falan)... 10 sene sonra tahminen yapcağın iş üst düzey yöneticilik... veya pazarlama (pazarlama derken yanlış anlaşılmasın şirketlerin alım-satım departmanlarına pazarlama diyo)..ve bu da endüstricinin işi..hiç gereğinden ağır bi müfredatı olan elektroniğe bulaşma bence diyo...
bilkent endüstri aklımdaydı sene başında ama boğaziçini kazanamam diyodum o zamanlar şu an boğaziçi ağır basıyo
Sosyal ağlarda paylaş

Boğaziçi vs Koç. 10000$ maaşlı yakın tanıdık. Feci troll kokusu.

Ama yine de yazayım,
dediğin doğru, arge departmanlarında çalışmadıktan sonra, türkiye'de mühendislik olarak yapacağın şey genel olarak kağıt imzalamak olucak, gördüğün dersleri kitapları hepsini unutucaksın, ve aynen belli bir süre yükselip birim şefi,yönetici,müdür ne haltımsa bunlardan olucaksın. Makine ve endüstri arasında da öyle bir fark yok, bir master'a bakıyor tamamiyle. Satın alma, pazarlama, planlama bu bölümlerde sayıca çok endüstri mühendisi beklerken, endüstriden fazla makine mühendisi vardı.
( Staj tecrübemle doğru orantılıdır )

Ha birde yazamadan edemeceğim, Boğaziçi'yle Koç,Bilgi,Sabancı falan karşılaştırmışsınız ( Sabancı neysede Bilgi ne lan ) hadi bye
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi aşırı kötü bir okul ama,

sabancı-koç'ta özeller arasında her konuda gidilmeyi hak eden okullardan, hatta benim kendi görüşüm olarak sadece bu ikisi verilen parayı hak ediyor. Onun dışında Bilkent'ın kadrosu vs. bilgim yok orayla ilgili pek,

Devlet okullarında da işte üst sıralarda olanlar, ne bilim ITU, İstanbul, Boğaziçi, ODTU falan filan gerisi yalan abicim, yalan mı? değil
Sosyal ağlarda paylaş

gençler bölüm seçmeyin okul seçin,

bilkent, odtü, boğaziçi, sabancı, koç.

üniversiteye iş bulma amaçlı bakmayın. üniversite size vizyon verir, insanlık verir. buralarda isterseniz peyzaj mimarisi okuyun, para kazanmanın da mutluluğun da nasıl yakalanacağını keşfedersiniz.
akıllı olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

para kazanmak isteyen adam muhendislikler arasinda bilgisayari secer. inanilmaz bi patlama var markette, bu devirde gidip elektronik, mekanik falan okumayin, CS ile bunlar arasindaysaniz diek CS. Endustri muhendisi direk eztra egitimli marketingci.

eheh aynen ne varsa yazilimda var...
Sosyal ağlarda paylaş

dersaneye gittim bu gün tercih için...
fem grubu dersanesidir gitmiş bulundum..ama kesinlikle şakirt değilim

rehberlikçi boğaziçinden vazgeçirmek için bi saat dil döktü..ilk sene kilyos kampüsünde okunuyo hazırlık için.otel gibi bi yer merkeze bi saat..

kız yurduyla erkek yurdu dip dibeymiş otel gibi zaten, kuytu bi köşesinde istanbulun zaten.. orda ateşle barutu yan yana koyuyolar..kız-erkek...töbe töbeeeee...
şeklinde çemkirerek beni boğaziçinden vazgeçirmeye çalıştı..

siz ne diyosunuz mübarek adamlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...