kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Selamlar Soruların devamı gelecektir yakında :) Çözemediğim soruları buraya asmayı planlıyorum. Yardımcı olacaklar çıkarsa çok sevinirim. soru The US government has introduced a price cap on steel a couple of years ago. The excess demand for steel has resulted in many complaints by lobbying groups in Washington, and to please these, the government raises the price cap on steel from $100/ton to $125/ton. This is however still below the free market price of $150/ton. Show the effect on the market for steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 MIT'de misin ? MIT'den soru mu veriyor hocanız yoksa ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 MIT OpenCourseWare den bakıyorum konuya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 çiziyorum koyucam şimdi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 beremedim.. mousepad yok plazma ekrandayım=/ chart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 bazı kelime cambazlıkları var işte: free market price = equilibruium price price cap = price ceiling (EQ'dan yüksekse price floor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 yapman istenen yorumlar: producer surplus artar consumer surplus azalır deadweight loss azalır vs. yukardaki chart baya eksik PS CS üçgenlerini falan göstermn gerekiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Süpersin(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 bir kaynaktan price ceiling diye bakarsın kitap arkasından veya pdf'de search ile.. sen burdan sormaya devam et ben yardım edebildiğim kadar ederim =) ben de koç univ'de ekonomi okuyorum alıştırma oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Şimdi diyoruz ki devletin minimum fiyatı 100 den 125e çekmesi aslında çok fazla bir etki yapmadı, çünkü minimum hala "optimum" fiyatın altında. Dolayısıyla insanlar hala optimum fiyattan alış verişlerine devam edebilirler. Diğer bi yandan da yeni belirlenen minimum fiyat, optimum fiyata daha da yaklaştığı için "dead-weight loss" azalmış oldu. Alt çıta daha da yukarı çıktıkça grafikte de görüldüğü gibi "PS" de artarken "CS" azalıyor. Bu mudur yani (:P) Peki bu "Producer surplus" ve "Consumer surplus" olayını kavramsal olarak açıklamamız mümkün mü? Böyle grafiklerden yorumlamaya gerek kalmasa her zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 (Net) Consumer Surplus = Tüketici fazlası Mesela sen bir playstation 3 almak istiyorsun, ve bu playstation 3 için verebileceğin maksimum para 800 YTL... Piyasayı araştırıyosun ve 700 YTL'ye alıyorsun PS 3'ü 800-700= 100 YTL senin Consumer Surplus'ın oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 O zaman diyoriz ki, Tüketici malı piyasada ne kadar ucuza bulabiliyorsa, "consumer surplus" o derece artıyor. Bunun yanında üreticinin de malının satılabilecği en düşük fiyat arttırıldığında "producer surplus" artmış oluyor. İkisi birbine zıt olarak işliyorlar yani. yanlışsam düzeltiniz pls ------------- İlk mesajda astığım soruyla ilgili bir başka soru daha: soru US steel mills buy their coal in Latin America. Show the effect of the above mentioned policy on the Latin American coal market. Bunun için ne diyebiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Koskoca patide Goering den başka mikro bilen yok mu yahu? (:P) *...der ve hızlıca kaçar:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 up(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 free market price artar coal markette demand artacağı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 EarS said: free market price artar coal markette demand artacağı için Peki Demand neden artar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 daha fazla çelik üretilecek. üretmek için de kömür lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 EarS said: daha fazla çelik üretilecek. üretmek için de kömür lazım. Daha fazla çeliğin üretilmesi "dead-weight loss" ' un azalmış olmasıyla mı ilgili? Yani neye dayanarak çeliğin üretiminin arttığını söyleyebiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 valla dersi alalı baya oldu dead weight loss un ne olduğunu tam hatırlamıyorum, ama price ceiling artınca supply quantity artıyor. supply quantity de çelik üretimi işte. graphlara baktım da dead weigthin azalmasına bağlayabiliriz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maliyetmuhasebesi Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2008 ben en son ilker parasızın iktasadın abc si adlı kitabı gördüm valla. Enteresan bi haylide güzel bi soru:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 soru said: Suppose the demand for the IBM personal computer is: Qd= 2400 − 4p When the price elasticity of demand equal to 1, what’s the quantity being demand at that point? X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kehribar21 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 kendimi çok ezik hissettim. BA ile geçtiğim dersi hem unutmuşum hem de ingilizce terimlerinin çoğunu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 fiyat esnekliği mi 1 miş? türkçesi yok mu bunun? iktisadi analizi daha bu sene verdim de bizimki türkçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar