matama Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Dun amerika yuksek mahkemesi bir karar verdi. Bush yonetiminin terore karsi cikardigi yasalardan bazilarini gecersiz saydi. Guantanamo tutuklularinin, sivil bir mahkemede habeas corpus ilkesiyle yargilanmasina karar verdi. habeas corpus bireyin vucuduyla mahkemede olmasi demek. bush yonetimide hemen supreme courtu kaldiralim askiya alalim dedi :) tabiki yok oyle birsey karara saygiliyiz ama katilmiyoruz dedi. bushun yorumu simdi bu yasa bush un 8 senedir savundugu ulkenin terror saldirilarina karsi korunmasini vs kisisel haklari, yani amerikan halkinin %53 le sectigi bush un cikardigi butun yasalari sarsti. cap olarak basortusuyle karsilastiralimayacak buyuklukte. hani her isine geldiginde abd , avrupa birligi diyen akp li arkadaslarin yorumlarini duymak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 amerika+demokrası anyana gelince öncelikle amerika önce kuba beşlisini serbest bıraksın demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Fransa'daki yüksek mahkeme de şuradaki yasayı geçersiz saydı. Ardından Sarkozy mahkemenin yetkilerini kısıtlama, askıya alma teklifinde bulundu. Sonra ondan vazgeçti, "nasılsa on yıla kadar bütün mahkeme benim olacak, bütün mahkemeyi Türk düşmanlarıyla donatacam" dedi. İtalik kısım Fransa'da olmamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Adamlar baştan sakat ki. Demokrat partiyle Cumhuriyetçi parti nedir. Zaten Cumhuriyet demokrasi ile yönetilen ülkelere denen şey değil mi? Ya da çok ayrı, derin konseptler olarak mı ele almışlar da cumhuriyetçi-demokrat diye ayrılmışlar? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 cumhuriyetci dedikleri muhafazakar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Ne bileyim isim olarak demokrasi vs. cumhuriyet çok saçma geliyo da :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 tarihi kokenleri war. hatta guney eyaletleri demokratlari da sevmez kolelige kar$i ciktilar zamaninda diye.. Barrack belki degi$tirecek bu algiyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bu amerika'da hukuk darbesidir! bu demograsinin kaybıdır. yürrü be demokrasi biz o hukukçuların ağzını kırırız!!!1! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 nileppezdel said: Adamlar baştan sakat ki. Demokrat partiyle Cumhuriyetçi parti nedir. Zaten Cumhuriyet demokrasi ile yönetilen ülkelere denen şey değil mi? Ya da çok ayrı, derin konseptler olarak mı ele almışlar da cumhuriyetçi-demokrat diye ayrılmışlar? :D Cumhuriyet ile demokrasi birbirinden ayrı, bağımsız kavramlardır. Cumhuriyet saltanat olmayan, yani yönetimin babadan oğula geçmediği rejimlere denir. İran bir Cumhuriyettir, İngiltere ise değildir, krallıktır. Demokrasi ise kaba tabiriyle eşitlerin eşitliği ilkesidir. Yani eşit seviyede görülen bir kitlenin bir mensubunun oyu diğerininkine eşittir(Eski Yunan demokrasilerinde soylu sınıf ve plebler olduğu için bu ayrımı yapıyorum, orada soyluların kendi arasında oyları birbirine eşittir ve pleblere ise bok yemek düşer, yani demokrasi için her insanın oyunun eşitliği diyemeyiz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 amerika anayasa mahkemesi başkanı el-kaide üyesiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 nileppezdel said: Adamlar baştan sakat ki. Demokrat partiyle Cumhuriyetçi parti nedir. Zaten Cumhuriyet demokrasi ile yönetilen ülkelere denen şey değil mi? Ya da çok ayrı, derin konseptler olarak mı ele almışlar da cumhuriyetçi-demokrat diye ayrılmışlar? :D republicanlar = muhafazakar, yeri geldi mi savaşırız dien, tamamen liberal ekonomiye dayalı, devletin en az karıştığı minimumda olduğu bir sistem yanlısı parti demokratlar ise. sekular, uluslararası ilişkilerin dipolmasi ile çözülmesi gerektiini savunan, ve sistem olarak refah devleti isteyen bi parti. ana hatlarıyla böle ayrılıo özellik olarak .Fakat başkan adayları aynı partiden olsa bile kendi içlerinde tabi ki farklılık gösteriolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bence amerikada mahkemeler kapatilmali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 amerikada demorkasi karsiti derin devlet "Alamo" teror orgutu bulundu! alamocular kennedyide oldurmus 11 eylulu filanda onlar yapmis hatat bush un segwayine yag surmuslerki dusup rezil olsun bekleyin bir sene sonra iddeaname hazirlanicak (yersen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Ergenekondur yahu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bi de abd sabrim kortunun yetkilerini belirten kanunlarla ilgili bilgi verseydin. malum sabrim kort hakkında pek bilgi sahibi olmayabiliriz. hayır işin aslında hiç ilgimi çekmeyen ama gene de ilginç olan yönü ise apayrı. demek ki abd'de yargılanan mahkumun mahkemede bulunması gibi bir zorunluluk var. post couitum homo homuni lumust est persona non grata un gringo kesa pesea porla montana diye de bir kavram haline bile getirmişler. konumuzla ilgisini anlamadım desem? viktoriiiii!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Anayasa değişikliğini iptal etmekle anayasaya aykırılıktan yasanın iptali arasındaki farkı kavrayamadan heveslenip yeni konu açma kafalarını geçmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Ben artık açıklamaya tenezzül etmiyorum ancak anlayan anlasın. ABD ' de verilen kararda yetki aşımı, göreyim bakayım supreme court kırmaya kalksın checks and balances sistemini neler oluyor o zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Amerika'nın sistem farklı bi kere Kanunu geri postalamak başka, anayasa değişikliğini geri postalamak başka. Kanunun geri postalanması durumunda o kadar ortalık ayağa kalkmaz, kaldı ki yetki dahilinde genel olarak. Anayasa değişikliğini geri postalamak ise şeklen mümkün (eksik oy vermişsiniz arkadaşım, o gün meclis başkanının sakal traşı yönetmeliğe aykırıydı, gibi) esasen mümkün değil. Kanun şuna aykırı diyemez yani. Bu nedenle haberde bir olay yohtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 cunku turkiyenin anayasasi = amerikan anayasasi. birde zaten alakasi yok senin dedigin seyle turkiyenin durumunun. bush anayasayi degistirmeye calismiyo, anayasaya aykiri birsey yapmaya calisiyor. amerikada bir parti %50 yi gecmek zorunda, 3 parti var bir tanesine 10 kisi oy veriyo diger 2 si %50 yi gececek tabii. turkiyede sonsuz parti var. apples and oranges Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 amerikan anayasasi 7 madde 3-4 sayfa bisey yumusak cerceve bir anayasa ve dunyanin en eski anayasasi buna ragmen kacyuzyil gecmis kimse bu kadar cok oynamamis ustunde bizimki ise yamali bohca 160 yilda hadi birini saymiyalim 4 farkli anayasa bunlarin 3 u tepeden inmis biri kisitlida olsa oydasmayla yapilmis herkesin en sevdigi anayasa ama siyasiler sevmediginden, kavgaci siyasetle demorkasi yurumedigi icin anti-dmeorkatik liderler oligarsisi zorliyan bu anayasa zorla kafaya kakilmis 82 anayasasindan kurtulup harbi sivil bri anayasa yapilsa ama bunu toplumun sadece %47 sinin oyunu alip kendine millet iradesi diyip sirf kendi secmenini dusunen bir parti degil butun ulkenin birlesip hazirliyacagi bir anayasa olmali ama buda olmaz tabiki cunki siyasiler 82 anayasasindan memnun, yurutmenin diegr butun organlarin ustunde oldugu yari baskanlik sistemi, sivil toplum zayiflatilmis ve KHK lar sagolsun yasamanin pek bir esprisi kalmamis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 yavru kusum senin anayasa degisikligin anayasanin temel maddesine aykiriliktan iptal edildi neyse daha birsey demiyecem. Antimodes52 said: Anayasa değişikliğini iptal etmekle anayasaya aykırılıktan yasanın iptali arasındaki farkı kavrayamadan heveslenip yeni konu açma kafalarını geçmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 antmodes a verdigim cevap aynen gecerli kivirtmaniza gerek yok. onun disinda amerikada baskanlik secimlerinde 50 tanede aday vardir, istersen partide olabilir sadece secmen bu ikisine oy verir. demokrasi kulturu boyle adamlarin, komure degil fikrine uygun olana oy veriyor Jadelith said: cunku turkiyenin anayasasi = amerikan anayasasi. birde zaten alakasi yok senin dedigin seyle turkiyenin durumunun. bush anayasayi degistirmeye calismiyo, anayasaya aykiri birsey yapmaya calisiyor. amerikada bir parti %50 yi gecmek zorunda, 3 parti var bir tanesine 10 kisi oy veriyo diger 2 si %50 yi gececek tabii. turkiyede sonsuz parti var. apples and oranges Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 matama said: yavru kusum senin anayasa degisikligin anayasanin temel maddesine aykiriliktan iptal edildi neyse daha birsey demiyecem. esasina bakamamalarinin bir sebebi var. bana herhangi bir anayasa degisikligi goster, ben geri gonderirim degismez maddelere uymuyor diye. herhangi. ne degisiklik olursa olsun ver bana, tek basima hukuk bilgisine de gerek yok. direk geri gonderirim, iste bu yuzden esas geyigi var. ayrica laiklige karsi olmakla alakasi yok, avrupanin herhangi ulkesinde bu yasak yok. onlar dinci devletlere mi sahip? ayrica kahvehanede degiliz `kivirma` gibi laflar yakismiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 matama said: antmodes a verdigim cevap aynen gecerli kivirtmaniza gerek yok. onun disinda amerikada baskanlik secimlerinde 50 tanede aday vardir, istersen partide olabilir sadece secmen bu ikisine oy verir. demokrasi kulturu boyle adamlarin, komure degil fikrine uygun olana oy veriyor ben amerikada yasiyorum. ve fikrine uygun olana oy filan vermiyorlar. orda bizdeki takim kulturunun daha beteri var. ne demisler. bilmiyorsan konusma adam sansinlar (ya da ole bisi :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 jadelithcim adam sanma falan demissin ogrencimisin nesin bilmemde gelecek sene amerikada bir sirketim borsaya acilacak su kriz gecerse, yani senden 50 kat daha iyi biliyorum amerikanin siyasi durumunu, okudugum raporlar ruyanda goremezsin, bilmedigin adamlar hakkinda yorum yapma onun disinda vermiyorlar diye birsey yok nader denen adam her sene girer her sene uc bes tane oy alir doner. neyse bir daha eline diline hakim olman umuduyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar