Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani Retçi Mehmet Bal

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Konuyu bugün ben açmayı düşündüm fakat o kadar kinle doluydum ki, elimin titremesinden, yazacak sözcükleri bir araya getirememekten dolayı açamadım.

Bir insanın öldürmeyi, zarar vermeyi, silah tutmayı, böyle bir deliliğin parçası olmayı, kendi inançları, yaşam felsefesi, hayat anlayışı doğrultusunda red etmesi kadar doğal bir şey yok. Bu anlayışla karşılanmalıyken, Mehmet Bal hapislerde süründü, işkenceler gördü... İnanılmaz... Gerçekten inanılmaz... Sözcükler yetmiyor böyle bir iğrençliği tanımlamaya, benim bünyem kaldırmıyor...

kendisi hakkındaki uluslararası imza kampanyası için

http://www.ipetitions.com/petition/freemehmet/?e
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda uzun bi yazı yazmam lazım ancak o zaman beni yanlış anlamadan yargılayabilirsiniz sanırım. Adama yapılanlar elbetteki hayvanca, çok kötü ve iradeye bırakılması gereken bir seçim askere gitmemek. Ama askere gitmeme isteğini anlamıyorum ben pek.

Sen, ben gitmezsek, diğer insanlar gitmeye devam etmicek mi? Burjuva sınıfıymış gibi davranmış olmiayacak mıyız? Vicdanınızı koyun ortaya bi 5 dakka şu yazımı okurken; o adamlar, cahil insanlar kendi haklarını savunamazken, ben askere gitmek istemiyorum demeyi akıllarına bile getiremiyorken bizim askere gitmemeyi seçmemiz ne kadar onurlu, haysiyetli bir davranış olur? Sen burda rahat rahat otururken, kendin için yapman gereken müdafa görevini senin için başkaları yapıyor olmaz mı? Yarın öbürgün burdan askere gitmeyen insanlar yüzünden başkaları sıkıntı çekmicek mi dağda tepede?

Eşitlik falan diyoruz, insan hakları diyoruz ama işte işin böyle bir boyutu da var...

Bu millet toptan, askere gitmemeyi akıl edecek kadar cahillikten sıyrılmış olmadan, modern insanların(bizlerin) askere gitmemesi bir ayrıcalıktır. Ben şahsen benim adıma başkası savaşmasın, başkası sıkıntı çekmesin diye gidicem büyük ihtimalle askere.

Askere karşıyım bende bi yerde ama bu çok ütopik. Ütopik şeylere göre hareket atmak gerçekçilikten kopmak demektir ve ben gerçeklikten kopmak istemiyorum. Silahsız bir dünya olmayacak arkadaşlar malesef.

Ha askere gidip insan öldürmek istemiyorum, silahtan nefret ediyorum mu diyorsunuz? O da hayal arkadaşlar. Zaten askere gidince seni başka ülkeleri işgal etmeye yolladıkları yok. Ülkeni korumaya çalışıyorsun. Bakın bir kelime söyledim; ülke dedim. Ülke, ulus falan şahsen benim pek umrumda olan şeyler değil. Türk doğdum türk ölcem demiyorum. Ama şöyle birşey var ki, içinde bulunduğum ülkeyi korurum arkadaş. Sevdiğim insanlar varsa o ülkede, korurum o ülkeyi. Başkası senin sevdiğin birşeye saldırdığında koruman, direnç göstermen gerekir. Sevdiklerine beslediğin sevginin bir gereğidir bu.

Adam öldürün demiyorum, sevdiklerinizi koruyun yarın öbürgün hangi ülkede olursanız olun. İsveç'te misin? Senin sevdiklerin var mı İsveç'te? Tehlike altındalar mı? Git ve onlar için mücadele et.

Yazım burda bitiyor esasen ancak tekrar tekrar vurgulamak istiyorum; tüm milletin askerlikten vazgeçebilcek bilince gelmesi lazım. Ben gitmiyim, o gitsin mentalitesinde oturup kıçı başı yaymak yakışmıyor, yakışmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

bence insan öncelikle rasyonel olmalı. ben de askerliğe karşıyım ama ne askere gitmemeyi düşünürüm ne de kimseye böyle bi hareketi tavsiye ederim çünkü yasal bir hak değil henüz askere gitmemek. ve bu hak, yasa dışı davranılarak elde edilemez.

olaydaki darp olayını şiddetle kınıyorum ama askerlikten kaçan kişinin, darp olmasa bile, askeri ceza evinde yargılanacağı ve suçlu bulunacağı kesindir, bu nedenle askerden kaçmanın pek bi mantığı yok değil mi?

onun yerine, sivil toplum örgütleri var, siyasi partiler var. eğer gerçekten askerliğe karşıysanız, bunun yerine kamu hizmeti uygulamasının (şu an nerdeyse tüm avrupada var bu seçenek) getirilmesini istiosanız sesini duyurabileeğiniz platformlar var. sivil toplum örgütlerini "taksimde toplanan, bişeyler için yırtınan tipler" olarak görmeyi bırakıp, hemfikir olduğunuz konularda safları sıklaştırsanız, daha kazanılacak çok hak var.
Sosyal ağlarda paylaş

bao said:
bence insan öncelikle rasyonel olmalı. ben de askerliğe karşıyım ama ne askere gitmemeyi düşünürüm ne de kimseye böyle bi hareketi tavsiye ederim çünkü yasal bir hak değil henüz askere gitmemek. ve bu hak, yasa dışı davranılarak elde edilemez.

olaydaki darp olayını şiddetle kınıyorum ama askerlikten kaçan kişinin, darp olmasa bile, askeri ceza evinde yargılanacağı ve suçlu bulunacağı kesindir, bu nedenle askerden kaçmanın pek bi mantığı yok değil mi?

onun yerine, sivil toplum örgütleri var, siyasi partiler var. eğer gerçekten askerliğe karşıysanız, bunun yerine kamu hizmeti uygulamasının (şu an nerdeyse tüm avrupada var bu seçenek) getirilmesini istiosanız sesini duyurabileeğiniz platformlar var. sivil toplum örgütlerini "taksimde toplanan, bişeyler için yırtınan tipler" olarak görmeyi bırakıp, hemfikir olduğunuz konularda safları sıklaştırsanız, daha kazanılacak çok hak var.

en mantıklı görüş bu tebrik ediyorum,insanlar ütopik şeyleri seviyorlar gerçekçi bakmak lazım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman sizin görüşünüze göre yasadışı olan herşey ütopik öyle mi?
herşey sadece yasal yollarla çözülebilir. öyle mi?

sivil toplum örgütleri bir yere kadar arkadaşlar kimse kusura bakmasın.sonunda burjuva kendisine yarar sağlamayacak bir şeyi uygulamaz.sivil toplum sayesinde,daha az yarar sağlatabiliriz kendilerine sadece
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:

0010 Askerliği Reddet
0020 Yargılan
0030 Cezanı Çek
0040 Serbest Kal
0050 Askerlik Şubeye Çağrıl
0060 If "Birliğine Teslim Ol" Then Goto 0070 Else 0020
0070 Askerliğini yap

Ordudaki bir çok adamın aklı bundan bile daha basit,döngüsel script kullanmana bile gerek yoktu Çfdsg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...