nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Offtopic ayar vererek post kasıyor ban pls :P Hakkaten şu askerlik mevzusunu bi akıllı çıkıp kaldırsa da kurtulsak ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ben yıne aynı şeyi sorucam, isimler belli suclama ortada tutanak ortada, görgü tanıkları ortada bakalım soruşturma acılacakmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Konuyu bugün ben açmayı düşündüm fakat o kadar kinle doluydum ki, elimin titremesinden, yazacak sözcükleri bir araya getirememekten dolayı açamadım. Bir insanın öldürmeyi, zarar vermeyi, silah tutmayı, böyle bir deliliğin parçası olmayı, kendi inançları, yaşam felsefesi, hayat anlayışı doğrultusunda red etmesi kadar doğal bir şey yok. Bu anlayışla karşılanmalıyken, Mehmet Bal hapislerde süründü, işkenceler gördü... İnanılmaz... Gerçekten inanılmaz... Sözcükler yetmiyor böyle bir iğrençliği tanımlamaya, benim bünyem kaldırmıyor... kendisi hakkındaki uluslararası imza kampanyası için http://www.ipetitions.com/petition/freemehmet/?e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 sg-1 said: Konu askerde dayak değil, askeri cezaevinde dayak. Farklı birşey anlattığımı zannetmiyorum. Olay kişinin dayak yemesi değil, askerlik yapmayı, silah tutmayı reddettiği için askeri cezaevine girmesi zaten en başında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Adam zaten bilmemkaç aydır askermiş yav. "Emre itaatsizlik"ten askeri cezaevinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 lan oha hayvan herifler bunun gereği ne ?? manyak mısınız? ruh hastası mısınız?? yuh! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 ya herşeyi anlarım yat, kalk, sürün, çatış, belki hayvanca gelecek ama öl emrini bile yadırgamayabilirim mecbur kalındığında. ama bu ne lan?? yuh! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bu olanlara hakkaten şaşırdınız mı? Birisi vicdani retçi olacak ve bu kişi ünlü veya zengin biri olmayacak; başına bunların geleceğini tahmin etmek hiçte zor değil. Benim askerlik yapacak olmamın tek sebebi yapmazsam başıma geleceklerden korkmamdır şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 şaşırmakla ilgisi yok, ama tepki göstermeikce kabul etmiş oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Bu konuda uzun bi yazı yazmam lazım ancak o zaman beni yanlış anlamadan yargılayabilirsiniz sanırım. Adama yapılanlar elbetteki hayvanca, çok kötü ve iradeye bırakılması gereken bir seçim askere gitmemek. Ama askere gitmeme isteğini anlamıyorum ben pek. Sen, ben gitmezsek, diğer insanlar gitmeye devam etmicek mi? Burjuva sınıfıymış gibi davranmış olmiayacak mıyız? Vicdanınızı koyun ortaya bi 5 dakka şu yazımı okurken; o adamlar, cahil insanlar kendi haklarını savunamazken, ben askere gitmek istemiyorum demeyi akıllarına bile getiremiyorken bizim askere gitmemeyi seçmemiz ne kadar onurlu, haysiyetli bir davranış olur? Sen burda rahat rahat otururken, kendin için yapman gereken müdafa görevini senin için başkaları yapıyor olmaz mı? Yarın öbürgün burdan askere gitmeyen insanlar yüzünden başkaları sıkıntı çekmicek mi dağda tepede? Eşitlik falan diyoruz, insan hakları diyoruz ama işte işin böyle bir boyutu da var... Bu millet toptan, askere gitmemeyi akıl edecek kadar cahillikten sıyrılmış olmadan, modern insanların(bizlerin) askere gitmemesi bir ayrıcalıktır. Ben şahsen benim adıma başkası savaşmasın, başkası sıkıntı çekmesin diye gidicem büyük ihtimalle askere. Askere karşıyım bende bi yerde ama bu çok ütopik. Ütopik şeylere göre hareket atmak gerçekçilikten kopmak demektir ve ben gerçeklikten kopmak istemiyorum. Silahsız bir dünya olmayacak arkadaşlar malesef. Ha askere gidip insan öldürmek istemiyorum, silahtan nefret ediyorum mu diyorsunuz? O da hayal arkadaşlar. Zaten askere gidince seni başka ülkeleri işgal etmeye yolladıkları yok. Ülkeni korumaya çalışıyorsun. Bakın bir kelime söyledim; ülke dedim. Ülke, ulus falan şahsen benim pek umrumda olan şeyler değil. Türk doğdum türk ölcem demiyorum. Ama şöyle birşey var ki, içinde bulunduğum ülkeyi korurum arkadaş. Sevdiğim insanlar varsa o ülkede, korurum o ülkeyi. Başkası senin sevdiğin birşeye saldırdığında koruman, direnç göstermen gerekir. Sevdiklerine beslediğin sevginin bir gereğidir bu. Adam öldürün demiyorum, sevdiklerinizi koruyun yarın öbürgün hangi ülkede olursanız olun. İsveç'te misin? Senin sevdiklerin var mı İsveç'te? Tehlike altındalar mı? Git ve onlar için mücadele et. Yazım burda bitiyor esasen ancak tekrar tekrar vurgulamak istiyorum; tüm milletin askerlikten vazgeçebilcek bilince gelmesi lazım. Ben gitmiyim, o gitsin mentalitesinde oturup kıçı başı yaymak yakışmıyor, yakışmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Ben sg-1'in yazdığı sebeplerden dolayı zorunlu askerliğin gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum fakat Mehmet Bal'ı takdir ediyorum adam yıllardır yılmadı. Yaşadığı gibi düşünmüyor, zorda olsa düsüdünğü gibi yaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandiviç Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 herkese kondom ve vicdani ret hakkı pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bence insan öncelikle rasyonel olmalı. ben de askerliğe karşıyım ama ne askere gitmemeyi düşünürüm ne de kimseye böyle bi hareketi tavsiye ederim çünkü yasal bir hak değil henüz askere gitmemek. ve bu hak, yasa dışı davranılarak elde edilemez. olaydaki darp olayını şiddetle kınıyorum ama askerlikten kaçan kişinin, darp olmasa bile, askeri ceza evinde yargılanacağı ve suçlu bulunacağı kesindir, bu nedenle askerden kaçmanın pek bi mantığı yok değil mi? onun yerine, sivil toplum örgütleri var, siyasi partiler var. eğer gerçekten askerliğe karşıysanız, bunun yerine kamu hizmeti uygulamasının (şu an nerdeyse tüm avrupada var bu seçenek) getirilmesini istiosanız sesini duyurabileeğiniz platformlar var. sivil toplum örgütlerini "taksimde toplanan, bişeyler için yırtınan tipler" olarak görmeyi bırakıp, hemfikir olduğunuz konularda safları sıklaştırsanız, daha kazanılacak çok hak var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 askere gitmeden reddetse kiyamet koparicazda askerliginin ortasinda "asker" statusundeyken bu isi yaptigi icin kalir daha orada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spacecake Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bao said: bence insan öncelikle rasyonel olmalı. ben de askerliğe karşıyım ama ne askere gitmemeyi düşünürüm ne de kimseye böyle bi hareketi tavsiye ederim çünkü yasal bir hak değil henüz askere gitmemek. ve bu hak, yasa dışı davranılarak elde edilemez. olaydaki darp olayını şiddetle kınıyorum ama askerlikten kaçan kişinin, darp olmasa bile, askeri ceza evinde yargılanacağı ve suçlu bulunacağı kesindir, bu nedenle askerden kaçmanın pek bi mantığı yok değil mi? onun yerine, sivil toplum örgütleri var, siyasi partiler var. eğer gerçekten askerliğe karşıysanız, bunun yerine kamu hizmeti uygulamasının (şu an nerdeyse tüm avrupada var bu seçenek) getirilmesini istiosanız sesini duyurabileeğiniz platformlar var. sivil toplum örgütlerini "taksimde toplanan, bişeyler için yırtınan tipler" olarak görmeyi bırakıp, hemfikir olduğunuz konularda safları sıklaştırsanız, daha kazanılacak çok hak var. en mantıklı görüş bu tebrik ediyorum,insanlar ütopik şeyleri seviyorlar gerçekçi bakmak lazım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 said: onun yerine, sivil toplum örgütleri var, sivil toplum örgütleri kapan youtube'u açtırmaktan aciz, askerliğe falan çoook var. bırak sen onların etkisini falan allah aşkına diyebiliyorum sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 o zaman sizin görüşünüze göre yasadışı olan herşey ütopik öyle mi? herşey sadece yasal yollarla çözülebilir. öyle mi? sivil toplum örgütleri bir yere kadar arkadaşlar kimse kusura bakmasın.sonunda burjuva kendisine yarar sağlamayacak bir şeyi uygulamaz.sivil toplum sayesinde,daha az yarar sağlatabiliriz kendilerine sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 fedaykin said: 0010 Askerliği Reddet 0020 Yargılan 0030 Cezanı Çek 0040 Serbest Kal 0050 Askerlik Şubeye Çağrıl 0060 If "Birliğine Teslim Ol" Then Goto 0070 Else 0020 0070 Askerliğini yap Ordudaki bir çok adamın aklı bundan bile daha basit,döngüsel script kullanmana bile gerek yoktu Çfdsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 naraso said: o zaman sizin görüşünüze göre yasadışı olan herşey ütopik öyle mi? herşey sadece yasal yollarla çözülebilir. öyle mi? rahmetli deniz gezmiste boyle dusunuyordu sonu malum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 rahmetli Mustafa Kemalde öle düşünüyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 rahemtli mustafa kemal adam akcirip banka soymadi vatanini kurtarmak icin ayaklandi ergenlik atesiyle gaza gelip devrim yapmaya kalkmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 işin o kısmınıdan bahsetmediğimizin farkındasın victor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 yoo ayni olay degsitirmek istiyrosaniz calisicaksiniz booyle adam topliyim yaslara akrsi gelip ayaklanma cikararak istedigimi aliyimla olmuyor bugunki yasaya pasa pasa uyucan sisteme uyucan taaki onu degistirebilicek gucu elde edene kadar bir gecede bir haftada bir ayda bir yilda olucak sey degil bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 kim öyle bir gecede bir yılda olucak şey olduğunu söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 istemeyen askerlik yapmamalı. Ben şahsen silah tutmaktan tiksinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar