EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Selamlar. Şimdi adsl modemde sadece tek giriş olduğu için interneti hubla dağıtıyoruz. Modemden çıkan network kablosu hub a giriyor, diğer 2 bilgisayardan gelen network kablolarıda aynı şekilde hub ın 2. ve 3. girişlerine bağlı. Düne kadar hiç bi problem yoktu, ama bu sabah açınca bilgisayarı baktım nete girmiyor. Ama diğer pc de problem yok. Bilgisayar ip adresi alırken bekliyor baya, ama sonra alıyor ip yi. 192.168.1.33 tanımlı adres bu sanırım. ilk bilgisayar bu ip yi alıyor otomatik. Nete girmeyen ise 34 olanı alıyor. gateway 192.168.1.1. oluyor. modemin dhcp midir nedir ordaki ayarlarında da ip 192.168.1.33 şeklinde görünüyor. İnternete giren pc yi hubdan çıkartıp sadece diğerini taktım, ip olarak otomatik dedim, yine 34 olanı aldı diğer pc. Kendim 33 yapınca yine bağlanmadı nete. Ama dediğim gibi düne kadar bir problem yoktu. En son sadece moreTV diye bi program var tv kartından tv izlemek için, onu çalıştırdım, alet kitlendi. Reset attım, sonra kapattım zaten. Sabah açtığımda hiç bi problem yoktu işte sadece nete girmiyodu. Ne olabilirki bu deli oldum sabahtan beri uğraşıyorum çözemedim :( (ilave: msn i açtığımda troubleshooting şeysine tıkladım, gateway de problem var dedi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 kabloları sök. yer değiştirip bağla. eğer hala bağlanamıyorsan bilgisayarın ağ yazılımı hatası. bağlanabiliyorsan kablo hatası (öteki bilgisayar giremez bu seferde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2008 Bilgisayarlarda Windows XP kuruluysa, ağ ayarları kaymış derim. Vista otomatik yapıyo çünkü tüm ayarları. Neyse, ben senin yerinde olsam, denetim masasından ağ ayarlarına girer, ev veya küçük işyeri ağı kur deyip, "Bu bilgisayarı en iyi tanımlayan öğeyi işaretleyin" dediği yerde Diğer'e gelir, oradan da en üsttekini (doğrudan veya bir ağ hub'ı yoluyla bağlanır vs) seçer, kurulumu tamamlardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Nete girmeyen pc ye diğer kabloyu girip denedim, yine girmedi. Ağ ayarlarınıda o şekilde yaptım(diğer seçenekleri falan da denedim) olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 o zaman otomatik ip atama. elinle gir bi ip adresi. diğer bilgisayara da gir ki ip çakışması olmasın sonra. bi de böyle dene bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 ip den kaynaklanabilecek herşeyi denedim... ama gatewayde sorun olabilir, çünkü iki bilgisayarın gatewayde 192.168.1.1 olarak atanıyor. Gerçi sorun bu olsa, sadece nete girmeyen pc yi bağlayıp denediğimde girmesi gerekirdi. Bu arada eski modemin cd sinden çıkan bi program var bağlantıyı test ediyor, telnet bağlantı hatası gibisinden bişi söyledi o program. dns veya gateway sorunu galiba ama hiç anlamıyorum o işlerden. başka dns ler girip denedim olmadı. acaba diyorum modem diğer pc nin mac adresini engelliyormu nedir böyle bişey olabilirmi? çünkü nete giren pc yi çıkarttım hubdan, o kabloyu diğer pc ye taktım, yine aynı şekilde bağlantıyı sağlıyor ama hiç bir şekilde veri alamıyorum. Yani veri yollanıyor, ama gelen veri 0 oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Galiba anakartın üzerindeki(onboard) ethernet kartı nanay olmuş. Başka bi kart takıp deniim dedim, direk çalıştı :) Ama çok tuhaf çünkü kart bozulsa direk devre dışı falan kalması lazım diilmi yau. Belki de driverlar bozulmuştur. Neyse sorun halloldu sonuçta :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 ama gece 3 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Evet belki delirdim ama hallettim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 haha gece 3 :D geçmiş olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar