Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden mi Linux?

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Neden mi Linux :

1-Linux, her an elinizin altındadır. Lisans sorunu bulunmadığı için ek e-posta hesabı açarken izin almak, saatlerce telefonda boğuşmak, "basılır mıyım? korkusuyla yaşamak zorunda kalmazsınız.

2-Linux, kararlıdır. Dünya üzerinde 2 yıldan fazla başarıyla, hiç kapatılmadan çalışmış Linux sunucuları vardır. Siz hiç evinizde bilgisayarınızı restart etmeden 1 ay bile kullandınız mı?

3-Linux, pek çok servisi (Web, e-posta, DNS vb) aynı makine üzerinde güvenle verebilir.

4-Linux, güvenlidir. Üzerinde virüs çalışmadığı gibi, hem masaüstü, hem de sunucularda kurt, solucan gibi envai çeşit yaratıkların barınmasına da izin vermez.

5-Linux'un üzerinde çalışan Kylix2 (Borland Delphi), Kdevelop gibi geliştirme araçları, kendi özel yazılımlarını hazırlamak isteyenlere en kısa yolu gösterir.

6-Linux, aynı ağda diğer işletim sistemlerinin yerine kullanılabilir, onlar gibi davranabilir. Sadece Linux kullanarak hem İnternet, hem de İntranet bağlantılarını sağlayan sayısız firma vardır.

7-Güvenlik.

8-Linux'un kullandığı donanım, benzer görevi yapan başka platformların donanım ihtiyacının çok çok altındadır. Bu nedenle kolayca atıl durumdaki bir bilgisayarı bile Linux sunucu olarak kullanma imkanı doğar.

9-Yüzlerce dolarınız cebinizde kalır.

10-Pc'nizin gerçek 32 bit gücünü kullanırsınız.

11-İşletim sisteminizle dilediğiniz gibi oynarsınız.

12-Bir ağ kurmak için binlerce dolar ödemek zorunda kalmazsınız.

13-Gerçek multitasking ve bellek yönetimi sağlar.

14-İşletim sisteminiz üzerinde 100 lerce bedava program kullanırsınız. (Freeware, shareware değil)

15-Kendinizi gerçekten bilgisayar kullanıyormuş gibi hissedersiniz.

Linux zor mu? :

Windows Tembeli iseniz bir an zor gelir.

Alışmak kolay mı? :

Bu size bağlı, sizin için tüm bilgisayar dünyası Windows işletim sisteminden ibaretse, önce alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz..

Windows ile arasındaki farklar nelerdir? :

İşte çok sorulan bir soru daha.. Böyle bir karşılaştırma yapmak yanlıştır. Kuru fasülye ile AyşeKadın fasülyeyi böyle bir yarışmanın içine sokuyor muyuz? Damak zevki olan her kişi için, bu 2 yemeğin tadları farklıdır. Aynı şekilde Linux işletim sistemininde farklı bir tadı vardır.

Umarım yardımcı olur..
Sosyal ağlarda paylaş

Bak hocam bu tür soruları forumlarda yazarakta ara bi yandanda google yada benzeri sitelerden search et.

Bende usb den bağlı MOTOROLA Surfboard SB 4200 vardı, usb den bağlı olduğundan görmüyordu işletim sistemi.

Nette Motorola bla bla driver problem diye arattım daha önce bu soruyla karşılaşmış kişilerin forumlara yazdıkları yazıları , yada sorunu gidermek için yapılacak işlemlerin yazılı olduğu siteleri gördüm.

Yani araştırmadıysan bi bak derim.

How to ... bla bla modem diyebilirsin
sonunada in linux de
çıkan sonuçlardanda çıkan sonuçların içnde arama yaparak mandrake redhat yada vs vs linux versiyonunu yaz.

Ben böyle çok sorunumu hallettim , işallah yardımcı olur sana.
Sosyal ağlarda paylaş

lol ben 3 gündür sanırım girip çıkmadığım linux ve modem ile alakalı site kalmadı
bazı yerlerde işe yarayacağını düşündüğüm şeyler oldu mesela deniyorum orda yazanları ama olmuyor bi yerlerde hata veriyor sorun çıkıyor falan
benimde linux bilgi maz olduğu için anlamıyorum ne olduğunu tabi o yüzden internetten search olayıyla pek bi yere varamıyorum
o olay için biraz daha ilerletmek lazım
şu driverları tanıtmam için birisi yardımcı olursa sonra çıkan problemlerle kendi kendime ilgilenebilirim ama böyle nete girmek için os değiştirip durmak kasıyor paso reboot
en azından modemi tanıtabilsem linuxta takılıcam ordan uğraşıcam falan ama yok
Sosyal ağlarda paylaş

1- Her an elinin altında olması güzel, fakat e-posta hesabı için telefon açmak ?

2- Doğru.

3- Doğru.

4- Evet Linux güvenlidir, fakat Linux/Unix içinde özel virüsler ve wormlar vardır. Karıştırmayalım. Bir işletim sisteminin güvenli olması demek, o işletim sistemi için daha az worm, virüs geliştirilmiş olması demek değildir.

5- Kesinlikle.. Fakat Windows ta da mevcut bunlar.

6- Doğru. Başka işletim sistemi gibi çalışmak ? Samba yı kastediyorsun herhalde.. Samba, Novell gibi çalışmaz veya OS/2..

7- Kesinlikle. İki kere söylenilmesi çok doğru bir karar olmuş.

8- Çok çok doğru.

9- Yanlış. Binlerce. Özellikle kurumsalsanız.. Hatta onbinlerce..

10- Errm. Evet.. Gerçi son Windowslar da kullanıyor.

11- Kesinlikle.. En güzel yanlarından bir tanesi hem de.

12- bkz. 9. şık

13- Evet. Windows hatta BeOS bile böyle artık.

14- Freeware olmuyor aslında tam :) GPL 'in tanımı daha farklı. Ama evet kullanım açısından Freeware..

15- Ehe gaz bir şık olmuş.

said:
Windows ile arasındaki farklar nelerdir? :

İşte çok sorulan bir soru daha.. Böyle bir karşılaştırma yapmak yanlıştır. Kuru fasülye ile AyşeKadın fasülyeyi böyle bir yarışmanın içine sokuyor muyuz? Damak zevki olan her kişi için, bu 2 yemeğin tadları farklıdır. Aynı şekilde Linux işletim sistemininde farklı bir tadı vardır.

Çok doğru bir tespit ve yorum.

said:
Umarım yardımcı olur..

Mutlaka olacaktır. Teşekkür ederiz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

internal.modem nosuna bakarım söylewrim ama tüm sitelere baktım bulamadım.ati sorgulamasını yaptı ama ati verileri çıkmadı.tam alıglamadı yani gene de.bilgisayarda ESS ES56T-PI data fax modem diye tanıyor xp otomatik olarak.bunun sitesine girdim buradan da linux driverlarını kaldırmışlar.bulabilirseniz sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten mantiklisi oyle.

LILO, GRUB gibi boot loaderlar bu yuzden var.. Hatta XP nin Boot Loader`i ile bile Linux `u boot edebilirsiniz.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
linux seçersem sadece güvenlik amacıyla falan seçerim onun dışında windows kadar yaygın ve verimli kullanabileceğimi sanmıyorum...[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...