Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Calismadan olmuyor degil mi ? (Biraz agro icerir :) gercekten )


crepuscolo

Öne çıkan mesajlar

Neden hep çalıştık ki...
Ulan daha anaokulu yada her ne zıkkımsa yuvadan başladık lam çalışmaya. Hadi oradakileri anlamıyorduk pek ama çalışıyorduk yine. Bir sorumluluk verme alma sevdasıdır çıktık yola. Lan daha götümü tutamazken temiz olmayı yok okuldan çıkarken arkamı toplamayı falan öğrettiler başladı mı sorumluluklar hadi bakalım...
İlkokul desen ayrı bir komedi anasını satayım taa o zamandan kravat takmaya başladım ben ya. Yaşıtlarım önlük, spor ayakkabı, kot pantalon üçlüsüyle gezerken okula giderken, ben makosen ayakkabı, gömlek, kumaş pantalon olayına mecbur tutuldum. Ardından da 5. sınıfta devlet okuluna geçince önlük olayına girdik ama yürüyüş desen, tavırlar hareketler kravat olayından kalma ağır takılmaya devam ettik e noldu tabi arkadaş ortamıda ona göre oldu. Hoş karı kız bizim ortamdaydı ama o zaman kuş uçmuyor ki karı kız olsa ne olcak anca anca platonik o kadar yani...
İlkokulda çalışmak eee kolejler sınavları var anadolu liseleri sınavları var çalışcan da çalışcan. Okucan adam olcan bu millete faydalı olucan. Oha lan daha çocuksun ha ufaksın o zamanlarda o yaşlarda sana bunlar aşılanıyor. E ne oluyor haliyle kafayı yiyorsun. Ama küçükken giydirdiler ya bana kravatı daha o zamanlar büyük adam sıfatına koydular ya bu yaptıkları nedir ki koymuyor bile adama zaten o zamanlarda sulanmış beynim.
Lise falan üniversite hiç saymıyorum zaten. Lan dedik liseye geldik bak ne güzel eğlenicez, sikimiz kalmaya başladı, kızları kesmeye, otsbir çekmeye başladık (sikmeye değil) (nerde sikion türkiye olm bura) öle geçio zaman tam böle herşeyin zevkini almaya başlamışsın, of diyorsun tamam ya budur olm hayat dannn diye ahanda geliyor sana üniversite sınavı... Of bir karın ağrısı giriyor ki midene o kadar olur. Şu anda bile yazdıkça içim daralıyor sıkılıyorum. İşte çalışmaya yine devam çalış çalış vatan millete hayırlı evlat ol, büyük adam ol. Sınavlar değişiyor, yaşlar ilerliyor, zaman geçiyor ama motive edici sözler hiç değişmiyor. Hep aynı kelimeler, hep aynı cümleler eh artık ne kadar motive olursuna geliyor bir süre sonra ki onlar senden motive olmanı bekliyorlar aynı şeylere nah... Ha bir de azarlar hiç değişmiyor anne desen sürekli iki kelime laf var onları söyler peder de kah kızar kah sever kah döver o kadar. Zamanı bile bellidir hiç şaşmaz. Hatta iddasına bile girerim hengi kelimeden sonra hangi kelimeyi sölicek onu bile bilirim içimden derdim bazen o söylemeden önce... Yanlız acı olan ne varya o kızmalar çok yer etti bende bişeyler yaptıysam o tekdüze motive edici laflardan değil de kızmalar yaptım kanımca herhalde öle oldu.
Üniversiteyi kazandık ya başladık okumaya... Oh yan gel yat garanti 4 sene, eh arada kalırsan uzatırsan falan bonus olarak 1 sene rahat rahat 5 sene yatış. Ya öle oldu tabi yattım yatmasına ama sor bakalım nasıl yattım. Derse girmedim kağıt oynadım, karı kız peşinde koştum, altıma araba verdiler gezdim tozdum, vize dönemi geldi yüzüne bile bakmadığım insanların ve kitapların yüzüne bakar karnıma ağrılar yine girer oldu. Lam yine çalışıyoruz anasını satayım vize bitti final, final bitti bütünleme yok veremedin mi yaz okulu oha lam yine oku yine çalış. Şu okulları sınavsız yapsalar ya. Doktorluk, mühendislik dersen sınav olsun abi kabul ediyorum işletmeymiş iktisatmış yok maliyeymiş ne gerek var sınava falan ya.
Sonra geldi mi o üniversite yıllarının da sonu. Başladın mı şimdi çalışmaya. Sanki daha önceden hiç çalışmıyorduk. Şimdi en azından üstüne para alıyoruz... :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eglendim okurken.

agro argo mu olcak yoksa agrasif misin ? =)

sen bitirmisin bitirmeyenler dusunsun. parani kazan parani ye. simdi bu mu oldu hayat ?

bu muydu hayatin anlami diye soruyor musun kendine?


ye ic sic oku calis yat kalk ye ic sic oku calis yat kalk eglen ye ic sic oku calis eglen yat kalk ye ic sic oku calis calis calis yat bidada kalkama.


hayatin icine ediyim ben. isyankarim. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
of çok dertliyim bu konuda. bugün sbs ye girdi 6 ya giden kardeşim, bir sürü çocuğu gördüm sınav stresinden bembeyaz olmuş.. ağlayanlar.. bitiremeden çıkanlar, dayanamayanlar. daha 11 yaşında, 12 yaşında...

tamam, kent yaşamı iyi hoş ta.. yok be abi. 12 yaşında bir çocuk dışarıda oyun oynamalıydı, karnesine hepsini 5 getirip amcasına dedesine göstermeliydi.

onun yeri kesinlikle o anlamsız yarış değildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...