Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kısa öss sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben en son 2004 össye girmiştim yani eski sistem, şimdi mat1 mat2 falan var. fm mezununa bu bölümlerden gelen soru puan katsayıları nedir acaba? biliyorum ösym sitesinde veya kitapçıkta vardır bunlar fakat şu an bunlara ulaşma şansım yok. teşekkürler.
Mesaj tarihi:
mf öğrencisi yazmışsın o yüzden say-2 için geçerli katsayıları yazdım. eğer ea-2 tercihi yapcaksan fen-2 hiç puan vermez ed-sos testi puan verir. yani hangi bölümde olduğun değil hangi testleri cevaplandırdığın önemli.
Mesaj tarihi:
Edebiyat-Sosyal bir bölüm, Sosyal-2 ise başka bir bölüm. Ed-Sos'ta edebiyatın yanında coğrafya psikoloji falan soruyorlar o yüzden sosyal da var adında. Sos2'de ise mantık soruları falan var tarih falan da var sanırım sos2 çözmedim hiç.
Mesaj tarihi:
20. Aşağıda verilen iklim tiplerinden hangisi yerleşilebilen tüm kıtalarda görülür?

A)Akdeniz iklimi
B)Ekvatoral iklim
C)Tundra iklimi
D)Savan iklimi
E)Okyanus iklimi
Mesaj tarihi:
valla umresque(yazamadım ve arkasına ek getirmek istemiyorum zira yazamadığım gibi okuyamıyorum da) mesajından sonra baktım da soru finalin denemesinden.
gerçekten varmış öyle bir bölüm yani.
Mesaj tarihi:
olm sizde elemişler lan işte bariz...

Baksana suna, 60+60 = 120 soru geliyor sayısaldan bize gelirdi 90.

30 soru geliyor türkçe'den bize gelirdi 45

Sosyal I dediğin zımbırtıda 30 soruymuş. bize gelirdi 45.

yani bizim sözel alanlarda da başarılı olmamız beklenirdi, sen 120 + 30 çaktın mı başarılısın işte. Alan dersini de yapamazsan yazık sana.
Mesaj tarihi:
baluu 2. bölümde türev, integral, trigonometri, mekanik, elektrik, atom teorileri, rölativiste gibi konular çözdüğümüzden beynimiz çok yorulmakta. bu yüzden sanırım azalttılar sosyal sorularını felen =p
Mesaj tarihi:
he he. Tabi konular da farklılık göstermiş. : )

Ama çok iyi hatırlıyorum Lise-3 de.

Trigonometri sınavında. Hoca'nın dağıttığı kağıtta 2 tane soru vardı.

1 . Cos 9 = ?

2. Sin 18 = ?

eıhueh..

kimse çözememişti : )

edit : halen bu soruların çözümünü bilmiyorum : )
  • Yeni Oluştur...