Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Newbie için konsol seçimi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Şu ana kadar hiç konsolum olmadı. Pek konsol seven biri de değilim. Ama bir denemek istiyorum. Şöyle koltuğa uzanıp yayılarak rahat rahat oyun oynamak güzel olsa gerek. :)

İlk önce Wii düşünmüştüm. Çok zevkliye benziyor ama oyun türleri hep aynı ve kısıtlı gibi geldi. Yine de arkadaşlarla ve aileyle falan oynamak için ideal gibi.

PS3 ve XBox oyun seçimi konusunda çok daha geniş gibi. Ama baya pahalı ve HD televizyonum olmadığı için tereddütteyim.

Bana Wii, PS3 ve XBox 360 arasında şöyle kısa bir özet geçebilecek var mı? En büyük artıları, eksileri nedir? Hangisi hangisi amaca yöneliktir falan? Yada bu konu hakkında bir siteye yönlendirseniz de harika olur. Ama kısa olsun efenim. Teşkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

HD televizyon yoksa wii tavsiye ederim

bu aralar cogu oyun cikiyor ama su var "ben mario oynamam bayar" dersen wii nin iyi olan oyunlarinin %70 i mario ustune kurulu :p

yaris oyunu oyniycaksan mario kart en iyisi veya futbol oyniycan mario strikers felan var guzel en iyi dovus oyunu ise butun nintendo karakterlerinin birbiri ile kapistigi smash bros
bide zelda metroid filan var bunlarda cok iyi oyunlar

ki su anda dunayda en cok satan yeni nesil konsol oldugundan diger konsollara cikan oyunlarin cogu wii yede cikiyor HD tv olmadigindan pekde bisey kaybetmessin

ustune fantazi yapip eski NES veya ulkemzide bilinen adiyla atari oyunlarini oyniyabilirsin :p
SNES nintendo 64 oyunlari filanda rahat indiriliyor oynamak istersen ki gamecube oyunlarida calsitiriyor alet yani nitnendonun ev sistemleir ile mukemmel bir geri uyumluluk var

bende HD tv var ve wii yi cok zor bulmayi gectim ayni gun birsuru iksboks verelim teklifi yasadim ve wii ile iksboks arasinda baya kaldim

iksboks a cikan ozel oyunlarin %90 i su veya bu skeilde PC ye ciktigindan tercih etmedim wii daha eylenceli geldi

PS3 bu sene iyi bir cikis yapicak olmasina ragmen oyun fiyatlari el yakiyor o yuzden onuda pas gectim :p
Sosyal ağlarda paylaş

butun konsollarda var o saydiklarin :p

evde wireless varsa masaustu bilgisayarindan istedigin yayinalri wii ye stream oalrak verebiliyorsun

iksboks ve ps3 un aksine wii "multimedia" icin tasarlanmis bir alet degil, nintendo ustune basa basa "for gamers" dediginden dvd filan calamiyor normal yollarla ama 5$ ozel bir opera satin alabiliyorsu nnintendoda onla super internete giriyor

oyun olayi ise multiplayer zoelligi olan oyunlarin neredeyse hepsinde netten oynama var
wi-fi oyunlarin cogu nintendo wfc kullaniyor otomatik machmaking filan
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
nintendo ustune basa basa "for gamers" dediginden dvd filan calamiyor normal yollarla ama 5$ ozel bir opera satin alabiliyorsu nnintendoda onla super internete giriyor

Bu bahsettiğin alet yasal mı? Ben Almanya'dayım. Burda hack, çip vb işler tehlikeli. Zaten istesem bile bulunmaz yaşadığım ufacık şehirde. DVD oynatması harika olurdu. Salondaki TV'ye dvd player almak istiyordum çünkü epeydir. Bir taşla iki kuş vurmuş olcaktım. :(
Sosyal ağlarda paylaş

wii alma. xbox ya da ps3 al, almanyadamışın zaten rrod yersen yollarsın aleti tamire. arkadaşlarla falan oynama dersen rock band var, guitar hero var, pes var, bir ton coop oyun var. online servisleri wiininki katlar. hdtv de olsa iyi olur ama şart değil. yine iyi görüntü alabiliyorsun.
kısaca wii alma.
Sosyal ağlarda paylaş

Normal yollarda DVD çalamıyor dediğine göre başka yollarla çalabiliyor. Nasıl çalıyor onu soruyorum.

EarS said:
arkadaşlarla falan oynama dersen rock band var, guitar hero var, pes var, bir ton coop oyun var.

Saydığın oyunların hiç biri ilgimi çekmiyor doğrusu. Wii'nin kötü tarafı ne peki? Neden alma diyorsun yani? İkna olamadım da. Ben hala Wii düşünüyorum şu an. :)
Sosyal ağlarda paylaş

pc gamingden gelmişin. pcye eskisi gibi kaliteli fps, rpg, action vs oyunları çıkmıyor diye heralde konsola geçmek istiyorsun. bu tür oyunlar ya ps3e ya xboxa çıkıyor. wii ye gelen nintendo oyunların çoğu eski nintendo oyunlarının yeni versiyonu tadında. 3rd party oyunlarının çoğu mantar.
so...yeah.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi odamda canavar bilgisayarım var zaten. Yeni çıkan oyunları da çok iyi çalıştırabiliyorum. Konsola çıkıp PC'ye çıkmayan oyunların sayısı da çok az. Çıkanlar da zaten benim tarzım olmuyor genelde.

Ben daha çok arkadaşlarla yada aile içinde koltuğa yayılarak oynanacak eğlenceli oyunlar istiyorum. Sanırım o yüzden Wii bana cazip geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

wii ve ps360 arasinda ki fark grafik ve kontrol değil sadece. sahip olduklari oyun yelpazesi bi hayli farkli. onu iyice araştir. daha önce de konsol sahibi falan değilmişsin ki hele mario lara mahkum kalma :P. pc de gta, half life gibi oyunlardan hoslanan birisi wii de aradığını bulamayabilir. öte yandan günde yarım saat bi saat acayim senaryo, konu kasmayım eğlenceme bakayım diyen biri icin wii ideal gerek fiyati gerek oyun secenekleri ile.
Sosyal ağlarda paylaş

PC'de her oyunu oynayabiliyorsan biraz hareket ve eğlence için wii ideal.

Ayrıca Super Mario Galaxy ftw!

Ben de mario mario ne lan dandik derdim ama bi izledim görüntülü incelemeyi, sonra konsolu aldım oyunu oynadım hasta oldum. Wii gayet eğlenceli bir konsol.

Yani pcde herşeyi oynayabiliyorsan bikaç tane exclusive oyun için xbox yada ps3 ve hdtvye o kadar para harcamaya değmez :D
Sosyal ağlarda paylaş

Enginar said:
öte yandan günde yarım saat bi saat acayim senaryo, konu kasmayım eğlenceme bakayım diyen biri icin wii ideal gerek fiyati gerek oyun secenekleri ile.

Evet şu anda amacım bu zaten. Cuk diye oturuyor her şey. Normal TV ile de rahat uyuyormuş. Bir kaç gün içinde Wii alcam sanırım. İlk yorumlarımı yazarım sonra.

Gelen kontrolörler hakkında şeyi sorayım bari. Gelen paketten bir tane Wii Remote, bir tane de Wii Nunchuk çıkıyormuş. Bunlar birbirine bağlanıp kullanılıyor sanırım. Bu spor oyunlarını iki kişi oynamak için bunlardan birer tane daha mı almam lazım? Yada iki kişi oynayabilmek için ne lazım tam olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

edit yapacaktim ama alta bi post daha gelmiş :P. şunu da söyliyim. konsola cikan her oyun pc yede cikiyor olayi eskidendi. artık durum cok daha farkli. öyle olmadiği gibi pc exclusive oyunlar artik konsollara geliyor. hatta en son civilization console exclusive oldu. command and conquer lar konsollara geliyor. evet ceviriler cok ama sandığınız kadar cok değil. konsol oyuncusu olmayan birinin bunu görememesi gayet doğal tabii. yani şimdi bilimsel bi makale linkleyemicem ama bende şu an 20 tane ps3 oyunu var. gta yıda sayarsam cevirilenler listesine sadece 6 tanesi pc de cikmiş durumda.

gerci boşa konusuyoruz gibi sen wii almaya karar vermişsin zaten :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...