Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Entropi ve Evren

byzasz

Öne çıkan mesajlar

entropi artışı neden bilinen canlıların sonuymuş?

evrenin entropisi artıyor ama entropi için bir üst limit var mı bilmiyorum hiç öyle birşey duymadım. Canlıların tüm metabolik mekanizmalarında ortak olarak görülen durum, kendi entropilerini (kendi entropilerini derken moleküler boyutta düşünün, moleküller sentezlemek, stabil proteinler üretmek) dümek aşına genelde çevresinin entropisini arttırıyor (ısı, su moleküllerinin yüzeylerden su gövdesine serbest bırakılması vs). Onun yanında eğer evren gerçekten genişliyorsa, total entropi kaçınılmaz olarak artıyor çünkü evren dediğimiz sistemin kapladığı hacim artıyor.

Bunun termodinamiğin sıfırıncı yasası der ki; herhangi meydana gelen bir olayda evrenin enerjisi değişmez. Dolayısıyla enerji bitirmek diye birşey yok, enerji'nin "tipini" değiştirmek (misal mekanik enerjiden potansiyel enerjiye, kimyasal enerjiden mekanik enerjiye ve ısıya vs) diye birşey var.
Sosyal ağlarda paylaş

entropi hacimle şöyle alakalı, en kabaca tanımıyla hacim arttıkça parçacıkların alabileceği durum/state sayısı arttığı için entropi artar bunun bencesi olmaz fede (tabi uzun bir açıklama sonrası gelen bir bence değilse) deli etme beni :p vücudumuzda iki moleküler birleştiği zaman da evrenin entropisi artar, ama bu değişimi parçalara bölebilirsin,

1 - moleküllerin entropisi: azalır
2 - çevredeki su veyaz gaz moleküllerinin entropisi: artar

entropi 2 - entropi 1 > 0 olduğunu deneysel olarak göstermek mümkün
Sosyal ağlarda paylaş

ya termodinamik açıdan düzenszlik artıyor ve kullanılacak enerji bitiyor bu gerçekte, biz daha sadece H füzyonunu biliyoruz, belki li da füzyona uğrayacak ve carbon elde edecez kocamanda enerji, onunda dışında bütün evrendeki atomların içindeki enerjiyi de kullanabiliriz belki. başta öle aaçmıştım konuyu biz evrenin bir köşesinde takılırız,, niye canlıların sonu olsun ki..

galaksi boyutundaki karadelikler falan olacakmış, onlar mı yutacak bizi nedir yanii,
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...