Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım lazım


moriQ

Öne çıkan mesajlar

isimler-yerler canlandırmadır.
Tam konuyada hakim değilim ama ahmete gelen mail sevgilisi ayşe ile ilgili. gelen mailde, ayşenin forumlarda yazdıklarını kes yapıştır yaparak alakasız ve ahmeti çileden çıkaran metinler hazırlanmış.

bunu yapabilecek muhtemel iki kişi var. biri izmirde biri rizede.
amaç hangi ilden yollandığını bulmak.

polise gitmek lazım falan dendi ama bu olay o meşhur suç unsuru taşıyan hareketlerdenmidir ?

kendimizce bulma ihtimalimiz nedir. hotmail ile irtibat kurup falan. (gönderen belli değil ama mail homail hesabına geliyor)

Napalım ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gönderen kişinin ip adresi, mail header ile yollanır.

dediğin gibi hotmail'e geldiyse, inbox içinde ilgili mail'e sağ tıkla, view source'u seç. mailin ham halinin bulunduğu yeni bir sayfa açılacak. orada "x-originating-IP" satırındaki ip adresini kopyala.

windows başlat > çalıştır > "cmd" ile komut penceresinde "tracert " yazarsan, senin bilgisayarından ilgili yere ortalama bir rota çizebilirsin.

orada "tlkm_gyt_bikbik" gibi şeyler göreceksin zaten. misal gyt gayrettepe.. yani biraz anlam çıkarabilirsin.. zaten rize ve izmir iki alakasız yönde.. az biraz fikir çıkarabilirsin belki..

ama bu işin bir garantisi yok. sadece şansını deneyeceksin.

birisinin ip adresinden bulmak için telekom'dan o sırada, o ip'yi kim kullanıyor öğrenmeniz lazım ki bunun için savcılık emri gerekir. yani mahkemelik olmanız falan lazım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...