Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

0/0 neden tanımsız

_Mikael_

Öne çıkan mesajlar

@ Penthesilea

Abi şöyle diyim yaptığım işlemlerde aslında bir hata yok yani o işlemler doğru ve -1=1 veriyor o işlemlere göre fakat gel gör ki bize (yani lise müfredatina göre konuşuyorum) oradaki küçük bir özelliği öğretmiyorlar bu yüzden de ilk gördüğümde "Evet lan WTF bu doğru!!!" olmuştum ama yanlışmış sorunun cevabi söyledindi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

gülüsü,
kadınlar sever paradoxu ama anlamaları lazım biraz.
bunlar ilgilerini çekmiyo.
daha böyle giritli paradoxu tarzı olsa, biraz daha sözel, hadi canım, hadi bakim.

Ayartılmak dışında herşeye karşı direnebilirim!

Al sana literal bir paradoks. Sözün sahibi çok sevdiğim gay bir yazar ama ismini vermiyeceğim heyecan olsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
Lexius said:
parantezlilerde son işlem olmaz

Napıyorsun abi matematik kitaplarıyla mı yatıyorsun? :D Şaka bir yana gerçekten tebrik ederim güzel noktayı yakaladın negatif sayilarda o son işlemi yapamiyormuşuz ama gel gör ki güzelim lise de bunu öğretmiyorlar bu yüzden bir çok lise öğrencisi için bu "doğru" bir işlem oluyor sırf bu yüzden üni de matematik okumak istiyorum. Gerçekten çok güzel bir uğraş.

ginaly said:
bu bilgiler karı düşürmek için yeterli değil, daha ilginç şeyler söyleyin de kullanalım.

Şey bir tane üçgen var abi böyle küçük kutulardan oluşan kutuların 2sinin yerini değiştiriyorsun ama yine üçgen elde edemiyorsun hacmi daha küçük oluyor falan bir de öyle bir paradoks var? Kadınlar paradoksları sevmez mi?

kadınlar başlı başına bi paradoxtur
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:
ee 1 2'ye eşitse matematik yalan yahu..
adamlar mantıklı açıklamış..

aaa bide aynı üçgenin alanlarını bi parça parça hesaplıodun bide bütün olarak farklı çıkıodu..

matematik baştan yalan walla ya.
la ne mantigi 0/0 var.

ucgen sorusunda da goz aldatmacasi var, tanjanti ayni degil acilarin
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:
ee 1 2'ye eşitse matematik yalan yahu..
adamlar mantıklı açıklamış..

aaa bide aynı üçgenin alanlarını bi parça parça hesaplıodun bide bütün olarak farklı çıkıodu..

matematik baştan yalan walla ya.

killjoy aslında yalan o değil o basit işlemlerde bile bazi kurallar var bizim öğrenmediğimiz o kurallar bu durumlari engelliyor:D
Sosyal ağlarda paylaş

Bir felsefi paradoksta vereyim bu başlık altında bayan arkadaşlarımız etkilemek için :D

Nihilistler mutlak bilginin olamıyacağını, tüm bilgilerden emin olunamıyacağını bu yüzden de doğru bilginin olmadığını savunuyorlar.

Şimdi durum eğer bu adamlarin görüşleri doğruysa doğru bilginin olmamasi gerekiyor fakat bu görüşü savunanlarda doğru bilginin olamıyacağını savunduğu için bu görüşün verdiği bilgi doğru oluyor böylece kendi çaplarında epic fail oluyorlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

x > +0 :

x / +0 = +∞,
x / −0 = −∞,

x < −0 :

x / +0 = −∞,
x / −0 = +

* 0/0,
* ∞/∞
= NaN [not a number]

tercüman buldum editledim said:
* +0/+0 bu hesaplama aşağıdaki kurallara göre yapılır

Kural 1: +0 / herhangi pozitif sayi eşittir +0
Regel 2: herhangi pozitif sayı / +0 eşittir +Inf
Regel 3: x / x eşittir 1 (herhangi bir x için)
+0/+0 aynı anda +0, +Inf ve 1 olmalıdır. Ancak bu önerme çakışır. Bu nedenle sonuç +0/+0 ein NaN olarak belirtilir . Aynı yöntem bunlar içinde geçerlidir -0/-0, +0/-0 ve -0/+0.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...