Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

0/0 neden tanımsız

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fede said:
çünkü ne olduğunu bilmediğin bişeyi ne olduğunu bilmediğin bişeyle ilişkilendiremezsin.

Ben de senin gibi düşündüğümü söyledim ama yanlışmış sanırsam :S
Mesaj tarihi:
Ben Fistan ve Lexius un anlatmak istediğini göstereyim gerçi Fistan kadar kendimi iyi ifade edeceğimi sanmıyorum ama : (

0/0=A ise A.0=0 A yerine bütün sayıları yazabilirsin bu yüzden tanımsız veya her neyse
Mesaj tarihi:
Durun o halde alın size asıl bomba

Adım adım anlatıcağım

-1=1 çünkü
-1 = (-1)^3
(-1)^3= (-1)^6/2
(-1)^6/2 = ((-1)^6)^1/2
((-1)^6)^1/2 = (1)^1/2

kök1=1

o halde -1=1

OMGWTF :D Çok manyak bir paradokstur bunun neden yanlış olduğunu bilene büyük ödül var:D
Mesaj tarihi:
parantezlilerde son işlem olmaz
şöyle kısaltayım sen ztn -1=-1 olarka başlıyosun. ve sonuçta kök1 = kök1 buluyosun.. bunları combine etmek ne kadar akıllıca bunu da anlamış değilim :D

not: güncelleme kasıyorum
Mesaj tarihi:
Lexius said:
parantezlilerde son işlem olmaz

Napıyorsun abi matematik kitaplarıyla mı yatıyorsun? :D Şaka bir yana gerçekten tebrik ederim güzel noktayı yakaladın negatif sayilarda o son işlemi yapamiyormuşuz ama gel gör ki güzelim lise de bunu öğretmiyorlar bu yüzden bir çok lise öğrencisi için bu "doğru" bir işlem oluyor sırf bu yüzden üni de matematik okumak istiyorum. Gerçekten çok güzel bir uğraş.

ginaly said:
bu bilgiler karı düşürmek için yeterli değil, daha ilginç şeyler söyleyin de kullanalım.

Şey bir tane üçgen var abi böyle küçük kutulardan oluşan kutuların 2sinin yerini değiştiriyorsun ama yine üçgen elde edemiyorsun hacmi daha küçük oluyor falan bir de öyle bir paradoks var? Kadınlar paradoksları sevmez mi?
Mesaj tarihi:
xieon said:
Şey bir tane üçgen var abi böyle küçük kutulardan oluşan kutuların 2sinin yerini değiştiriyorsun ama yine üçgen elde edemiyorsun hacmi daha küçük oluyor falan bir de öyle bir paradoks var? Kadınlar paradoksları sevmez mi?

gülüsü,
kadınlar sever paradoxu ama anlamaları lazım biraz.
bunlar ilgilerini çekmiyo.
daha böyle giritli paradoxu tarzı olsa, biraz daha sözel, hadi canım, hadi bakim.
  • Yeni Oluştur...