Lexius Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 çünkü tepeden bakılan çüke benziyo edik : biraz da sağa çekiyomuş
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 cunku matematişkteki kurallara gore 0/x 0 dir ayni sekilde x/0 da sonsuzdur bu nedenle 0/0 tanımsızdır ha her zxaman tanımsız mıdır deildir mesela loptalle felan limit alınıyo 0/0 da
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 o kuralın geldiği bir yer var işte öğrenince şaşırmıştım bayağı. ayrıca x/0 sonsuz değil diye biliyorum
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 tamam + - sonsuz olabiliyor demek istemiştim. onu demiyorum ben 0/0 ın neden tanımsız olduğunu diyorum
xieon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 BonePART said: cunku matematişkteki kurallara gore 0/x 0 dir ayni sekilde x/0 da sonsuzdur bu nedenle 0/0 tanımsızdır ha her zxaman tanımsız mıdır deildir mesela loptalle felan limit alınıyo 0/0 da L'hopitalle'le tanımsızın limitini almiyorsun sanırım. Aslında o tanımsız gibi gözüken fonksiyonu sadeleştirerek düzeltiyorsun diye biliyorum büyük konuşmuyayım. Asıl sorunun cevabina gelecek olursak, abi birak neden öylediri falan sonuçta bunlar insan zekasinin ürünü ortaya çıkmış şeylerdir yani matematik dolaylı yoldan bana göre yapay bir bilimdir ama diğer bilimlere göre çok daha gelişmiştir neyse o yüzden vardir kesin bir açıklaması wikipedia ya falan bakmanı tavsiye ederim :D
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Ben biliyorum abi matematiksel zekanın falan da ürünü değil dünyanın en basit çözümlemesi : )
xieon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 _Mikael_ said: Ben biliyorum abi matematiksel zekanın falan da ürünü değil dünyanın en basit çözümlemesi : ) O halde bir şansımı deniyeyim varolmuyan birşeyi varolmuyan başka birşeye bölemeyiz? =)
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Hataniz var. x/0 sonsuz degildir, tanimsizdir. 0/0 tanimsiz degildir, belirsizdir.
FromTheHell Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 tanımı yok çünkü, evet çok zekiyim
xieon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Penthesilea said: Hataniz var. x/0 sonsuz degildir, tanimsizdir. 0/0 tanimsiz degildir, belirsizdir. x/0 üstü + +sonsuz x/0 üstü - -sonsuz yapıyor valla limitte falan fakat dediğiniz gibi tam x/0 tanımsız olabilir.
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Hahaha rep leri görürsem sorunun cevabını vericem
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Belirsiz olmasinin sebebi de bu, ne oldugu belli degil, nerede ciktigina gore degisir. x 0 a giderken x/x 1 iken, 5.x/x 5 tir. bu sebeple belirsizdir
xieon Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 _Mikael_ said: Hahaha rep leri görürsem sorunun cevabını vericem +13091903091 rep o halde :D
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 xieon said: Penthesilea said: Hataniz var. x/0 sonsuz degildir, tanimsizdir. 0/0 tanimsiz degildir, belirsizdir. x/0 üstü + +sonsuz x/0 üstü - -sonsuz yapıyor valla limitte falan fakat dediğiniz gibi tam x/0 tanımsız olabilir.limitte evet, tam x/0 dan bahsettim.
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Nerede patinin yaratıcı beyinleri?
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 matematik varken, yaratıcı beyin ?
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 sen sus repler bana gelsin Exponentiation: x0 = 1, except that the case x = 0 may be left undefined in some contexts; see Zero to the zero power. For all positive real x, 0x = 0. The expression 0/0, which may be obtained in an attempt to determine the limit of an expression of the form f(x)/g(x) as a result of applying the lim operator independently to both operands of the fraction, is a so-called "indeterminate form". That does not simply mean that the limit sought is necessarily undefined; rather, it means that the limit of f(x)/g(x), if it exists, must be found by another method, such as l'Hôpital's rule. The sum of 0 numbers is 0, and the product of 0 numbers is 1.
urmesque Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 _Mikael_ said: no amma naz yaptın hea. sfdsg
Öne çıkan mesajlar