Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köksal Toptan Senato Önerdi.

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Kocaman bir ulke, bir tane bezle ugrasip duruyor. Turban takmak veya takmamak bu kadar onemlimi ? Taksa ne olur takmasa ne olur anlamiyorumki. Sokakta yuruyorken "niye turban takiyosun" diye soran varmi? veya tam tersi "niye turban takmiyorsun" diye soran? oda yok. E pekii neden bu kadar buyutuluyor? Dur ben soliyim, bir parti sirf oylarini bu turban meselesinden kazanacagini dusundugu icin. Kaldiki zaten gayet guzelde dini sorunlarimizi somuruyorlar. Herzaman uyutulan bir ulke olduk. Her gelen kafasina eseni yapmaya calisti. Suanki kisiler ise citayi biraz daha yukseltip artik dini sorunlarada karismaya basladi. Sabit bir dusunce yapimiz yok, herkez farkli seyler dusunuyor. Özümüz cok eskilere dayanmasina ragmen daha cumhuriyetimizin kurulmasindan kac sene gectiki biz boyle sacma sapan sorunlarla ugrasiyoruz? suan bu cumhuriyetinin devamli olarak gelismesi gerekmekte fakat biz tam tersi devamli olarak geriye dogru gidiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Milliyet said:
AKP'de "Toptan" rahatsızlığı!
ANKA

Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde türbanı serbest bırakmayı öngören Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından demokratikleşme paketi üzerinde duran AKP beklediği desteği TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan bulamadı. Toptan, AKP’nin beklediği gibi aralarında Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini de kısıtlayan değişiklik paketi yerine senato sistemini tartışmaya açtı.
AKP’nin uzun süreden beri üzerinde çalıştığı ancak gündeme getirmediği reform paketi Anayasa Mahkemesi’nin türban kararının ardından önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) bir kez daha ele alındı. AKP, parti kapatmaları zorlaştıracak, Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini sınırlandıracak değişikliklerin yanı sıra AB reformlarının da içinde bulunduğu birçok düzenlemeyi daha içeren reform paketi için muhalefetin de desteğini almaya çalışacak.
MYK toplantısında kendisi hakkında açılan kapatma davası sürerken Anayasa değişikliğinin AKP tarafından gündeme getirilmesi toplumda yeni gerilimlere yol açacağı endişesiyle paketi TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın gündeme getirmesinin daha uygun olacağına karar verildi. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı meclis iradesine karşı alınmış bir karar olarak değerlendiren AKP yönetimi, söz konusu paketi TBMM Başkanı tarafından açıklanmasının daha uygun olacağı görüşü ağırlık kazandı. Söz konusu Anayasa değişikliği paketi AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından da tartışılmış ancak eleştiriler üzerine meclis gündemine getirilmemişti.

-SÜRPRİZ AÇIKLAMA-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MYK toplantısının hemen ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı sürpriz ziyareti Ankara kulislerini hareketlendirirken AKP kulislerinde Toptan’ın MYK toplantısında masaya yatırılan demokratikleşme paketini açıklaması ve muhalefetten de buna destek talebini dile getireceğini beklentisi oluştu. AKP’lilerin bu beklentisine karşın Toptan’dan AKP’lileri şaşırtan bir açıklama geldi. Toptan, AKP’nin beklediğinin aksine reform paketini gündeme getirmedi. Beklenmedik bir şekilde Toptan’ın ortaya attığı “senato" fikri ise AKP’de kapalı kapılar ardında kabul görmedi. AKP’liler Toptan’ın önerisi hakkında temkinli açıklamalar yapmakla yetindiler.

-PARTİ YÖNETİMİ ERDOĞAN’IN EVİNDE-
Edinilen bilgilere göre Toptan’ın açıklamasının ardından AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Toptan’la görüşerek, “Bu şekilde beklemiyorduk. Bu açıklama bizi şaşırttı. Biz daha ivedi ve günün şartlarına uygun Anayasa Mahkemesi’nin kararına cevap verecek Meclis’in itibarını koruyacak bir uzlaşı çağrısı yapmanızı bekliyorduk. Türkiye hele bu şartlarda böyle bir şeye hazır değilö dediği bildirildi. Toptan’ın açıklamalarının ardından dün akşam saatlerinde bazı parti yöneticilerinin Erdoğan’ı evinde ziyaret ettiği ve Toptan’ın açıklamalarını değerlendirdikleri öğrenildi.

Senato fikri RTE'ye battıysa, demek ki iyi fikir X(
Sosyal ağlarda paylaş

littlebitcloser said:
Theghosthand said:
Kamusal alandır.Hizmet verenler kurallara uymak zorundadır.Zaten doktor beni ellemesin kocam beni ameliyat eder zihniyetinde olan çok.Hastaneyede tutuculuğu sokarsak vay hastaların haline

dogru cevap.

hizmet alan türbanlılar kamusal alan olan hastanelere türbanlı girebilirler.

üniversitelerdede hizmet alan ogrencilerdir.ama türbanlarıyla girememektedirler.

Muhtemelen hasta birine turban takiyor diye hastaneye almamak insan haklarina aykiri olurdu oyuzden.Zaten Hipokrat yemininede aykiri olurdu doktorlarin.Ama tekrar tekrar AIHM'nin de soyledigi ve isine gelmeyenlerin kafasinin basmadigi gibi , universiteye alinmamak INSAN HAKLARINA KARSI DEGIL.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Hizmet alan türbanlı öğrenciler yarın hizmet veren olarak kamuda nasıl çalışacaklar?

Bi 7.4 daha mı gerekecek o zaman?

Al işte , sg-1 den bir geleceği okuma düşünce yapısı ile argüman. Kamu kuruluşları dışında iş olanağı yokmu bu ülkede , tabiki özel sektörde çalışacaklar. Şunu yazmadan önce bu dediğimi zaten bilmiyormuydun ? hayır biliyordun.

Peki neden bunu buraya böyle yazdın ?
Sosyal ağlarda paylaş

Soulless said:
littlebitcloser said:
Theghosthand said:
Kamusal alandır.Hizmet verenler kurallara uymak zorundadır.Zaten doktor beni ellemesin kocam beni ameliyat eder zihniyetinde olan çok.Hastaneyede tutuculuğu sokarsak vay hastaların haline

dogru cevap.

hizmet alan türbanlılar kamusal alan olan hastanelere türbanlı girebilirler.

üniversitelerdede hizmet alan ogrencilerdir.ama türbanlarıyla girememektedirler.

Muhtemelen hasta birine turban takiyor diye hastaneye almamak insan haklarina aykiri olurdu oyuzden.Zaten Hipokrat yemininede aykiri olurdu doktorlarin.Ama tekrar tekrar AIHM'nin de soyledigi ve isine gelmeyenlerin kafasinin basmadigi gibi , universiteye alinmamak INSAN HAKLARINA KARSI DEGIL.

eğitim hakkı? ilerde hastanade doktor olursa çıkarır orda kimse siyasi görüş belirtemez, pentagonda da öyle resmi bir kurumda hizmet alanı rahatsız edebilecek şekilde giyinemezsin.üniversitede eğitim alan öğrenci istediğini giysin ama daha sonra prof olursa takamaz. akp ...imde değil, türban takan kız arkadaşım da yok ama bu özgürlük meselesi değil mi? bir kız başını örtüyor diye üniversiteye alınmıyor? rahatsız olmuyormusunuz bundan? ben misal üstümün aranmasından rahatsız oluyorum, diğer fakültelere girememekten rahatsız oluyorum birisi gelip top sakalını kes yasak dese rahatsız olurum ki bu türban yasağının ilk çıkışında erkeklerede bu tür yasaklar vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

“Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir”

Bu değişiklik ile , her isteyenin her kıyafetine izin verildiğini iddia edebiliyorsanız birşey demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
“Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir”

Bu değişiklik ile , her isteyenin her kıyafetine izin verildiğini iddia edebiliyorsanız birşey demiyorum.

ne anlıyorsun o değişiklikten peki?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
sg-1 said:
Hizmet alan türbanlı öğrenciler yarın hizmet veren olarak kamuda nasıl çalışacaklar?

Bi 7.4 daha mı gerekecek o zaman?

Al işte , sg-1 den bir geleceği okuma düşünce yapısı ile argüman. Kamu kuruluşları dışında iş olanağı yokmu bu ülkede , tabiki özel sektörde çalışacaklar. Şunu yazmadan önce bu dediğimi zaten bilmiyormuydun ? hayır biliyordun.

Peki neden bunu buraya böyle yazdın ?

1 tek kişi bile mezun olunca kamuda çalışabilecek konumdaysa benim o soruyu sorma hakkım vardır.

Üni'ye türbanlı fotoğraf veren, derslere türbanlı gelen her öğrenciye "kamuda türbanlı olarak çalışamayacağımı, bu konuda hak talep etmeyeceğimi biliyorum ve kabul ediyorum" yazılı bir kağıt imzalatalım mı, var mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 Kanun yokmu kamu kurumları ile ilgili , kılık kıyafeti ile ilgili ? Neyi tartışıyorsun ? Sana üniversitede okurken , ben şu kanuna şu kanuna sadık kalacağım bu kanunları çiğnemeyeceğim diye belge mi imzalattılar.

Saçmalamış mısın acaba ?

Sparkcaster ;

Okuduğumu anlıyorum. Sen de okuyabiliyorsan anlarsın sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

"Üni'ye türbanla girilmez" diye de bi kanun var, unutma. Ama maşallah kızlarımız tanatanalarını yapmaktan geri durmuyorlar.
Yarın "kamuda türbanla çalışmak istiyoruz" tantanası yapmayacağınız ne malum?

İmzalatalım mı, imzalatmayalım mı, sen onu söyle.
Sosyal ağlarda paylaş

cezaevinin "ceza"evi olmasıyla ilgili olabilrmi sölediğin?

ceza evlerindekiler us cişliyo bunun cezası olarak zaten özgürlük haklarını kaybediyolar eğitim hakları nereye...

öbür tarafta ise kimsenın din dil ırk ayrımı yapılmadan eşit sayıldığı bir devlette eğitim hakkı kısıtlanıyor.

bana asıl koyan ise bu konuda sadece sunni müslimanlara kıyak gecilmesi....
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle türbanı yasaklayan maddeyi lütfen buraya bir yaz var mı yokmu görelim.

İkinci sorunada ben ayrımcı değilim , kimseyi kimseden ayırıp bu adam potansiyel kanun çiğneyici diye fişleyip , bunlara özel kağıt imzatalım diye ortaya çıkmam. Senin gibi ortaya çıkanlara da ateş püskürürüm.

Ve derimki , sen önce kendi hal hareketlerine bak , önce kendin kanunlara saygılı ol. Sonra millete bak derim. Sen illa öyle birşeyin olmasını istiyorsan bunun sadece bir kesim için değil herkes için olması gerektiğini düşünmelisin. Sen insansın da diğerleri başka birşey mi ? Sen kimsin sorması ayıptır ?

türban yasakmıdır ? said:
anayasa hiçbir şekilde bu ve buna benzer bir yasa yoktur. bilmeyenler için anlatayım; üniversiteye başörtüsü ile girilmesi davalarında anayasa mahkemesi kişi, hak ve özgürlüklerini engellediği için zamanında bu yasağı kabul etmemiştir. öbür taraftan gerekçeli kararın onlarca sayfasının sadece bir paragrafında "dini simgeler istisnadır." gibi bir metin bulunmaktadır. bu da yorum farklılıklarına yol açmış, zamanında iki üniversite hariç bütün üniversiteler bu yasağı kaldırmıştır. şimdi şöyle bir konu vardır, hem türbanla ilgili bir davada türbanlılar leyhine bir karar vereceksin hem de karara türbanlılar hariç diyeceksin. bunun yazılmasının nedeni işte şu anki gerilim ortamını oluşturmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir bak buraya da c/p'ledim.

sg-1 said:

Ahmet Hakan said:
Kod adı: Türban-2

TÜRBAN, "rejim kavgası"nın bir sembolüdür...
Çünkü...
Siyasete kodlanmaya fazlasıyla müsaittir...
Parmağa sarılmaya acayip elverişlidir.
Somuttur... Görünürdür...
Üzerinden kolay muhalefet yapılır...
Yani...
Eğer yanıtlanması gereken soru, "Üniversite çağına gelmiş bir genç kız, mektebe giderken istediği kılığı giyebilmeli mi?" sorusundan ibaret olsaydı...
İşimiz gayet kolaydı...
Aklı başında, makul, başkalarının tercihlerine saygılı her uygar insan, "Ne demek... Tabii ki girebilmeli" diye yanıt verirdi...
Ama ne yazık ki...
Biz "türban tartışması" adı altında...
Başka bir tartışma yapıyoruz...
Yaptığımız tartışmanın adı: Rejim tartışmasıdır...
"Türban", bu tartışmanın kod adıdır...
* * *
Bir taraf, işbaşındaki siyasi heyetin 10 yıl içinde ülkeyi ve rejimi yörüngesinden çıkaracağına iman etmiş durumdadır...
İşbaşındaki heyet de, tavrıyla, duruşuyla, hevesiyle ve atılımıyla, bu imanı bırakın boşa çıkarmayı, daha da tahkim etmiş durumdadır...
Ve savaş başlamıştır...
"Türban" işte bu savaşın, en görünür ve en işe yarar malzemesidir...

Savaşın sembolüdür türban...
Dolayısıyla...
Savaş bitmeden, uzlaşma sağlanmadan, mücadele sona ermeden...
Yani...
"Türban"ın simgesel değeri önemini yitirmeden...
Türbanın özgürleşmesi mümkün olmayacaktır.
* * *
İşbaşındaki heyete diyoruz ki:
"Senden kuşku duyuyorlar."
Yanıt hazır:
"Kuşku duyanların sayısı kaç ki? Onlar bir avuç seçkinci... Ben yüzde 47 almışım."
Diyoruz ki:
"Sen yüzde 47’yi sert bir cepheleşmenin sarsılmaz bir parçası haline getirirsen, yüzde 53’ün de senden kuşku duyduğu söylenir... Böylece karşında bir avuç seçkinci azınlık değil büyük bir çoğunlukla yüz yüze kalırsın."

Bunun üzerine mesele başka bir noktaya kayıyor...
Diyorlar ki:
"Neden kuşku duyuyorlar? Ne yaptık ki?"
Biz de diyoruz ki:
"Sen 10 yıl öncesine kadar İslamcı siyasetin neferiydin... Baskılarla karşılaşınca ’değiştim’ diye ortaya çıktın... ’Değiştim’ demek, karşı tarafı ikna etmene yetmedi... Hep bir meşruiyet krizine sahip oldun... Üstelik bir de bastıramadığın fetihçi duygularını açığa çıkardın... Toplumu kutuplaştırdın... Ayrıştırdın... Birleştirici olamadın... Yönetemedin... Meşruiyet krizini daha da derinleştirdin."
Diyorlar ki:
"Biz ne yaparsak yapalım karşı tarafı ikna edemiyoruz..."
Biz de diyoruz ki:
"Karşındakilerin hepsi ruh hastası olsa dahi sorumluluk senin üzerindedir..."
* * *
Ben türbanlı kızların özgürce üniversiteye girmelerinden yanayım...
Ben AKP’nin gizli bir ajandası olduğuna zerre kadar inanmıyorum...
Ben Anayasa Mahkemesi’nin hukuki bir karar vermediğini düşünenlerdenim...
Ben hukukun bir tarafa bırakıldığını, bir rejim kavgası verildiğini görüyorum...
Ama durum böyle diye...
Her Allah’ın günü, "Kahrolsun Anayasa Mahkemesi / Yaşasın AKP’nin önderliğinde demokratik Türkiye" türküsünü çığıracak değilim...
Bu türküyü çığıranlar fazlasıyla mevcut...
Bu nedenle...
Ben "Yüzde 47 oy aldığı halde ülkeyi yönetme becerisinden yoksun olanlar" meselesini işlemeyi tercih ediyorum...

Aksi takdirde...
"Demokratik Türkiye" hayali de, türbanlı kızların özgürce üniversiteye girme hayali de en az 20 yıl ötelenecek...
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Egitim hakki sinirlanamaz lafi da komedi.
Cezaevlerindekilerin hepsi universiteye gitmek istiyor ama nolcak?
`Buraya turbanla girilmiyor.` denildikten sonra, sen oraya girmek icin turbanini cikarmiyorsan, senin hakkin kisitlanmiyordur, sen tercih yaparak bu hakkindan vazgecmissindir.

Buraya kot ile girilmiyor diyecek , giremeyeceksin eğitim hakkından mahrum kalacaksın. Buraya şu saç şekli ile girilmiyor diyecek giremeyeceksin. Buraya yabancı mal ile girmek yasaktır diyecek girmeyeceksin. Buraya cep telefonu ile sigara paketi ile girmek yasaktır diyecek giremeyeceksin.

Burası neresi ? Üniversite , üniversiteyi bir açın anlamını bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

bencede bu sorun.
ben sorun olmadığınımı sölemişim?

ama yasada başörtüsü+uni yasak değil diye bir iddaa da bulunuyorsun. bunuda başörtüsünün dini bir simge olmadığına bağlıyorsun.

bana sacma gelen bu son kısım işte. Başörtüsü takan bir insanın dünyanın neresine giderse gitsin musliman olduğunu anlamıyormuyuz? başörtüsü takarak kendini dini acıdan toplumun geri kalanından ayırmıyormu?

Unilerde böle ayrımlar olmaması amacıyla dini simgeler yasak, dolayısıyla başörtüsüde yasak.
Sosyal ağlarda paylaş

Turban `keyfi` bir seydir. Takan `keyfine` takmaktadir.[Din de keyfi bir seydir. Mecburiyet olarak goruyor olman, mecburiyet yapmaz.]
Ne yazik ki bu `keyfi` sey ayni zamanda dini ve siyasi bir simgedir de. Yasak olmasinin nedeni turban takan kizlarin cirkin olmasi degildir. Dini ve siyasi simgelerin okullara girmesini engellemektir. Turban ya da bunun gibi herhangi bir islam dini motifinin herhangi bir pagan dini motifine gore devlet gozunde farkli noktada olmasi dusunulemez.
Eger turbanla okullara girilmesini istemenizin nedeni ozgurlukler ise karsi cikmaniz gereken yasa budur. Okullara siyasi ve dini simgelerle girilmesine izin vermelidir ki devlet turbanla okullara girilsin.
Bunu yaptiginiz zaman hac seklinde pardesuyle okula gelene de, Ku Klux Klan kukuletalariyla gelene de, gamali haclarla gelenlere de izin vermelisiniz.
Ve ne yazik ki devlet olarak saglamaniz gereken bir asayis de var. Izin verdiginiz seyleri uygulayanlarin can ve mal guvenliklerinden de siz sorumlusunuz.
...
..
.

Ha diyorsaniz ki `benim bunla isim yok, turban serbestisi pesindeyim ben.`. Lutfen ozgurlukcu maskenizi cikarin. Komik oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...