Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pardus 2008'e kimler, neden geçicek?

Milamber

Öne çıkan mesajlar

yaptım demedim hiçbir zaman dikkat edin yapmak istiyorum dedim. cümlelerimi iyi seçmediğimden oluyor böyle şeyler herhalde tepkiniz bana değil işletim sistemi yaptım diyenlere, bana da öyle olmamam için nasihat veriyorsunuz, teşekkürler.
neyse konuyu kapattığımıza göre geçenler niye geçiyor onu söylesinler? belki bunu sormamım nedeni pardusun diğerlerine göre ne iyi yanı var onu öğrenmek. geliştiricilerle türkçe iletişim için seçtiğimi söyledim peki diğerleri diğer linux dağıtımlarını kullananlar niye seçiyor ne artısı var?
Sosyal ağlarda paylaş

Linux distro'larinda yasanan en buyuk sorun kaynakti eskiden. Bir sorunun cozumunu bulmak icin oturur ugrasirdin, debelenirdin, bozardin, yeniden kurardin. Cevap yoktu ortada. Ubuntu ciktigindan bu yana "insanlar" kullanmaya basladi. Bugun ister Fedora kullan ister baska bi distro, yine Ubuntu konularindan yola cikarak sorununu cozebiliyor insan. Ubuntu kullananlarin sayisi oldukca fazla cunku dokumanlarin bircogu onlar sayesinde hazirlandi. Ben evimde Ubuntu kullaniyorum. Elimin altinda daima bir Windows vardi. Daha sonra bu eski bilgisayari buldum, Ubuntu kurdum. Daha sonra C kodu yazmam gerekti, bu bilgisayarda vakit harcamaya basladim hep. Sonra da farkettim ki Windows olan makinayi acmayali aylar olmus. Tabi sonra ikisi birden gerekti, dersleri Python'la vermeye baslayinca. Ikisini bir arada kullandim uzun sure. Simdi eski bi laptop buldum, onda Windows var. Bu eski bilgisayardaysa gunluk islerimi hallediyorum.

Benim asmis Windows yuklu makinama ne oldu? Gereksiz bi filmi acmasi 15 dakika surmustu en son. Sinir olup babama yolladim.

Diyecegim sudur ki, Ubuntu kullanmamin sebebi Windows'un hantalligini hissetmemem. Hizli sekilde calisabilmem. Ancak bunu soylerken odamda bi makinada Windows digerinde Ubuntu kurulu. Asil islerimi yaptigim yerdeyse Sun+Fedora+RedHat+Windows kullaniyorum ki vaktimin cogu orda geciyor. Yani insan sikistigi noktada her isletim sistemini denemek zorunda kaliyor (Gecen yaz random sorunum olmustu, konusu da vardir burda. Oturup tum makinalarda denemistim, sorun platform sorunu mu diye). Eger kod Windows'ta sorunsuz calisiyorsa, isterlerse uzerine para versinler, gider orda calisirim. Is ki kendi calisma ortaminizi ayarlayabilesiniz. Zaten bir noktadan sonra olay isletim sisteminden cok IDE'ye variyor ki onun tartismasi ayri... Cok konustum, susuyorum. Saygilar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...