karpuz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 var mı seveni izleyeni tapanı merak ettim... hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biridir kendisi...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 delirecem izleyemedim daha bu filmi[hline]so much to live for so much to die for Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 gerçek film[hline][i] qu est ce que c'est:viande Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 15 kisi kizli erkekli seyretmistik bazi kisiler kaldiramadi filmi yarida kapatmak zorunda kalmistik. Bence güzeldi sonra tek basima seyrettim. Ama bence Kubrickin en iyi filmi Space Odysee: 2001 filmi 1960 larin teknolojisiyle neredeyse ucmus adam.[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2003 walla lafını çok işittim isminin bu filmin ama ne konusu nede herhangi bir detayı hakkında bilgim var nassı bişi olaki?[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Aşmış bi film, komedi diye izlemeye kalkmayın, alakası yok :)[hline]Speak to me now, and the world will crumble, Open the door, and the moon will fall... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 sonuna hastayım :)[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 said: Grudge, 01 May 2003 12:35 tarihinde demiş ki: sonuna hastayım :)[hline]Endure. In enduring, grow strong... nesine hastasın? neresine yani? merak ettim...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FiXxXeR Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 I was cured allright:) bide neydi Super violence?[hline]a.k.a. Sharez Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2003 said: karpuz, 01 May 2003 13:08 tarihinde demiş ki: said: Grudge, 01 May 2003 12:35 tarihinde demiş ki: sonuna hastayım :)[hline]Endure. In enduring, grow strong... nesine hastasın? neresine yani? merak ettim...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir] hehe tam en son sahne işte. arkada beethowen mı motzart mı bişey çalıyo. başkan falan tebrik ediyo bunu. sonra bizimkinde jeton düşüyo, müziği dinleyebildiğini farkediyo, direk hayal kurmaya başlıyo ;)[hline]Endure. In enduring, grow strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Eşimle evlenmeden önce gitmiştik. Yarısında zorla çıkarmıştı beni daha sonra 2.yarıyı izleme fırsatım olmadı ve en güzel kısmı 2.yarısıymış dedilerdi.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 vay be aramızda kubrick filmlerinin sinemalarda boy gösterdiği zamandan kalanlar var eyes wide shut ı hariç tutuyorum hehehh[hline]so much to live for so much to die for Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Genelde universitelerin ilgili bolumleri ve sanat kuruluslari birkac senedebir Stanley Kubrick ozel gosterimi yapiyor.Onlardan birine githmishtir heralde.Yada Absolute 40 yasInda falan :) Gerci bu film turkiyede goshterime girdimi 1971 yIlInda hic sanmiyorum ama :)[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2003 cok muthis bi filmdi. adamin gerzek arkadaslari polis falan oldugunda onlarin da ihanetine ugruyodu falan... ufff icimi sikti simdi okuyunca..[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2003 :) 29,5 yaşındayım ama genede o film için genç sayılırım. Bu arada space odessy (yanlış yazdım herhalde) konu olarak çok hosuma gitmişti ama uzay yolculuğunda zamanı anlatmak için geçirilen o kadar vakit ruh hastası etmişti. Birde filmin başında yaklaşık 2-3 dakika kadar tamamen karanlık sessiz bir ortam yapmıştı yönetmek, izleyiciler zaman ve yokluk hakkında fikir sahibi olsun diye. Yaklaşık 4 gün boyunca yatmadan önce uyku ilacı niyetine izleyerek bitirebilmiştik.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonanza Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 Stanley Kubrick'in en iyi filmi A Clockwork Orange, ikinci Shining, üçüncü Full Metal Jacket dır bana göre. hastasıyım Kubrick amcamın. dün bölümde (i.ü. ing. dili ve edeb.) şenlik vardı, gösterdiler yine. Bazı tıntın ciks hatunlar "bu ne yaa" dediler film için, ikinci yarısını izlemediler. Öldüresim geldi.. Filmin ilk görüntüsü (ellerinde süt, Alexin kirpiği, bakışı falan) aşmış bir görüntüdür. Sonu matraktır. Film aslında o kadar derin ki, pek çok gönderme ve ironi çıkarılabilir.. Alex ve drooglarının beyaz giyinişi, yazarın kapı zili (4. senfonidir, teması "kader kapıyı çalınca"dır) yazarın saldırıya uğradığı sahnede giydiği elbisenin dah sonra masum! alex tarafından giyilmesi aynı evde. vs.. Alex'in iki kızı götürmeye çalıştığı sahnede en önde duran pikap "2001 space odssey" dir, kubrick işte.. Ayrıca yazarın karısına tecavüz edildiği sahnede kamerayı bizzat Kubrick kullanmıştır. ayrıyetten kullanılan dil, telafuz da aşmıştır. ben bu filmi ilk izlediğimde yoğun duygu patlaması yaşamış, katıla katıla gülerken birden ağlamaya başlamıştım.. hi, hi, hi there my droogis.. lets do some horrorshow..[hline]i hate world Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeLi_CeVaT Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2003 said: jankis, 30 April 2003 22:14 tarihinde demiş ki: delirecem izleyemedim daha bu filmi[hline]so much to live for so much to die for aynen.[hline]get bored..i wish for a real one. icq: 67083813 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crippmind Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Güzel film..kubrickin en çok fullmetaljacketle bu filmini severim. Filim aslında bir kitapdan uyarlamadır.Ben kitabı okumadım bir arkadaş anlattı. Yazar kendini filimde eşi tecavuze uğrayan yazarla bağdaştırmıştır..zaten kapı zili çaldığında filmdeki yazar da a clockwork orange isimli bir yazı yazmaktadır.Yazar kendi hayatında da çok fazla acılara maruz kalmıştır eşi ölmüstür 2. dünya savaşında ailesini felan kaybetmiştir.ne yazık ki yazarın adını hatırlayamıyorum şu anda.. Filmin aslında kitapda devamı vardır burada alex tedaviden sonra kendisine kötü davranan arkadaşlarından intikam alır yine pşikopata bağlar fakat sonra artık kötülük yapmak istemez..kendisi başka insanlara kötü davranmayı kendi vicdanıyla seçmiştir kendi hür iradesiyle seçmiştir bundan hiç rahatsızlık duymaz. ve aynı şekilde yine kendi hür iradesiyle artık başkalarına eziyet etmek istemez ve kitap da öyle biter.. [Bu mesaj Crippmind tarafından 11 May 2003 22:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 nihayetinde izledim hakkında biçok şey yazılıp çizilen efsane gibi kulaktan kulağa dolaşan bu filmi :) açıkçası ne ağır filmler görmüş olan ben, bu filmin içine girmekte başta bayağı zorlandığımı itiraf edebilirim ama film gittikçe sürükleyici bir hal almaya başladı ve malcolm mcdowell'ın kanımca aşmış oyunculuğuyla başyapıt olmayı hak etmiş ve zaten olmuş bi film :) kubrick amcamın izlediğim 4.filmi her filminde farklı ve yeni sinemasal tatlar buluyorum tabi o söylediğiniz detayların neredeyse hepsini kaçırmışım .. yok efendim işte yazarın elbisesini giymesi vs. ama çok etkileyici sahneler mevcuttu ve aralarındaki konuşma şekilleri bi acaipti güldüm çoğu yerinde görmek yerine mesela latince karşılığı olan "vidi" yi kullanıp durdu :) neyse efenim halen görmediyseniz kaçırılmaması gereken bi film[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Filmde birçok yerde Rusça kelimeler var. Drug, molokov falan nedendir, niyedir çözemedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 latince varken rusça niye olmasın abicim =)[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Latinceyi anlarımda Rusça filmin çekildiği dönemide gözönüne alırsak mesaj kaygılı gibi geldi bana:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2004 Cok guzel islenmis bir film. "We've found a witch, let's burn her!!!" mantalitesine karsi cok basarili bir sekilde gelmis. Film kullanilan dil, olaylar ve adamin basina gelenlere bakarsak bir cok zaman guluyoruz ama bunun altindan Kubrick mesajini cok iyi vermis. Filmi izlerken bir nokta geliyor ki halkin "crime rate'leri dusurelim! tecavuz olmasin, suc olmasin!!!" mantalitesi ve sacmaligi arasinda adamin o sahnede onlarca kisi karsisinda bogularak bogazini tuttugunu ve herkesin bir cesit fareymis gibi ona ilgiyle bakisini goruyorsunuz ve bu buyuk ironi hem komik hem dramatik geliyor. Gercekten cok da guzel bir film izlemeyene acele etmelerini oneririm.[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood. UIN: 2060306 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 film harbi efsane soundtracki de efsanedir dj tiesto muyduu bilmiorum ama dj bilmemne falan cok kusel cok ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wulfgar Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2004 Aşmış film ya direkten kubrick koleksyonumda bulunuo kendisi. Her izleyişimde gözümden kaçan şeyleri görüodum. Defalarca izlenmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar