Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Clockwork Orange


karpuz

Öne çıkan mesajlar

said:
karpuz, 01 May 2003 13:08 tarihinde demiş ki:
said:
Grudge, 01 May 2003 12:35 tarihinde demiş ki:
sonuna hastayım :)[hline]Endure. In enduring, grow strong...

nesine hastasın? neresine yani? merak ettim...[hline][Bu mesaj karpuz tarafından 27 Haziran 1693 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]


hehe
tam en son sahne işte. arkada beethowen mı motzart mı bişey çalıyo. başkan falan tebrik ediyo bunu. sonra bizimkinde jeton düşüyo, müziği dinleyebildiğini farkediyo, direk hayal kurmaya başlıyo ;)[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:) 29,5 yaşındayım ama genede o film için genç sayılırım.
Bu arada space odessy (yanlış yazdım herhalde) konu olarak çok hosuma gitmişti ama uzay yolculuğunda zamanı anlatmak için geçirilen o kadar vakit ruh hastası etmişti. Birde filmin başında yaklaşık 2-3 dakika kadar tamamen karanlık sessiz bir ortam yapmıştı yönetmek, izleyiciler zaman ve yokluk hakkında fikir sahibi olsun diye. Yaklaşık 4 gün boyunca yatmadan önce uyku ilacı niyetine izleyerek bitirebilmiştik.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stanley Kubrick'in en iyi filmi A Clockwork Orange, ikinci Shining, üçüncü Full Metal Jacket dır bana göre. hastasıyım Kubrick amcamın.

dün bölümde (i.ü. ing. dili ve edeb.) şenlik vardı, gösterdiler yine. Bazı tıntın ciks hatunlar "bu ne yaa" dediler film için, ikinci yarısını izlemediler. Öldüresim geldi..

Filmin ilk görüntüsü (ellerinde süt, Alexin kirpiği, bakışı falan) aşmış bir görüntüdür. Sonu matraktır.

Film aslında o kadar derin ki, pek çok gönderme ve ironi çıkarılabilir.. Alex ve drooglarının beyaz giyinişi, yazarın kapı zili (4. senfonidir, teması "kader kapıyı çalınca"dır) yazarın saldırıya uğradığı sahnede giydiği elbisenin dah sonra masum! alex tarafından giyilmesi aynı evde. vs.. Alex'in iki kızı götürmeye çalıştığı sahnede en önde duran pikap "2001 space odssey" dir, kubrick işte.. Ayrıca yazarın karısına tecavüz edildiği sahnede kamerayı bizzat Kubrick kullanmıştır.

ayrıyetten kullanılan dil, telafuz da aşmıştır. ben bu filmi ilk izlediğimde yoğun duygu patlaması yaşamış, katıla katıla gülerken birden ağlamaya başlamıştım..

hi, hi, hi there my droogis.. lets do some horrorshow..[hline]i hate world
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel film..kubrickin en çok fullmetaljacketle bu filmini severim.
Filim aslında bir kitapdan uyarlamadır.Ben kitabı okumadım bir arkadaş anlattı.

Yazar kendini filimde eşi tecavuze uğrayan yazarla bağdaştırmıştır..zaten kapı zili çaldığında filmdeki yazar da a clockwork orange isimli bir yazı yazmaktadır.Yazar kendi hayatında da çok fazla acılara maruz kalmıştır eşi ölmüstür 2. dünya savaşında ailesini felan kaybetmiştir.ne yazık ki yazarın adını hatırlayamıyorum şu anda..

Filmin aslında kitapda devamı vardır burada alex tedaviden sonra kendisine kötü davranan arkadaşlarından intikam alır yine pşikopata bağlar fakat sonra artık kötülük yapmak istemez..kendisi başka insanlara kötü davranmayı kendi vicdanıyla seçmiştir kendi hür iradesiyle seçmiştir bundan hiç rahatsızlık duymaz. ve aynı şekilde yine kendi hür iradesiyle artık başkalarına eziyet etmek istemez ve kitap da öyle biter..

[Bu mesaj Crippmind tarafından 11 May 2003 22:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
nihayetinde izledim hakkında biçok şey yazılıp çizilen efsane gibi kulaktan kulağa dolaşan bu filmi :)

açıkçası ne ağır filmler görmüş olan ben, bu filmin içine girmekte başta bayağı zorlandığımı itiraf edebilirim

ama film gittikçe sürükleyici bir hal almaya başladı ve malcolm mcdowell'ın kanımca aşmış oyunculuğuyla başyapıt olmayı hak etmiş ve zaten olmuş bi film :)

kubrick amcamın izlediğim 4.filmi
her filminde farklı ve yeni sinemasal tatlar buluyorum

tabi o söylediğiniz detayların neredeyse hepsini kaçırmışım .. yok efendim işte yazarın elbisesini giymesi vs.
ama çok etkileyici sahneler mevcuttu ve aralarındaki konuşma şekilleri bi acaipti güldüm çoğu yerinde
görmek yerine mesela latince karşılığı olan "vidi" yi kullanıp durdu :)

neyse efenim halen görmediyseniz kaçırılmaması gereken bi film[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok guzel islenmis bir film. "We've found a witch, let's burn her!!!" mantalitesine karsi cok basarili bir sekilde gelmis. Film kullanilan dil, olaylar ve adamin basina gelenlere bakarsak bir cok zaman guluyoruz ama bunun altindan Kubrick mesajini cok iyi vermis. Filmi izlerken bir nokta geliyor ki halkin "crime rate'leri dusurelim! tecavuz olmasin, suc olmasin!!!" mantalitesi ve sacmaligi arasinda adamin o sahnede onlarca kisi karsisinda bogularak bogazini tuttugunu ve herkesin bir cesit fareymis gibi ona ilgiyle bakisini goruyorsunuz ve bu buyuk ironi hem komik hem dramatik geliyor. Gercekten cok da guzel bir film izlemeyene acele etmelerini oneririm.[signature][hline]Some people are born with tragedy in their blood.
UIN: 2060306
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...