Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD televizyon alıcaz da... (bir kaç soru)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Babam salona LCD televizyon almaya gaza geldi ve bana akıl danıştı. Piyasaya çok uzağım açıkcası ve konu hakkında bilgim kısıtlı, sağa sola baktım biraz da çok fazla doyurucu kaynak bulamadım...

İlk önce 4:3 LCD üretmiyorlar mı yahu? Bir sürü siteye baktım, ne kadar LCD varsa hepsi 16:9 (widescreen), nedeni nedir bunun? Tüm televizyon kanalları 4:3 yayın yaparken, neden tüm LCD televizyonlar 16:9? (DVD seyretmek dışında)

İkincisi, alırken neye dikkat etmek lazım? Neler önemlidir? Neler önemsizdir? Hangi markalar uzun süre dayanır? Vs. gibi sorular var kafamda...

Birileri beni aydınlatırsa çok memnun olurum...
Sosyal ağlarda paylaş

2 sene once denseydi birbirinin muadili tv lerde plasma daha mantikliydi, simdiki lcd ler de eskisi gibi oyle ghosting problemi, contrast dusuklugu, siyah larin siyah olmamasi sorunsali, goruntu acisi, olu piksel v.b. gibi sorunlar kalmadi.
Aliniz tepe tepe kullaniniz. Ha butce hakikaten saglamdir, o zmn ust seviye bi plasma ust seviye bi lcd yi tokatlayabilir, o ayri.
Birde 106 ekrandan sonra plasmalar ayni fiyatlardaki lcdlerden daha buyuklerdir, lcd panelleri buyuk uretmek plasmalara gore daha pahali olmaya basliyor.

Her nekadar bu fiyattaki urunlerde tavsiye vermekten kacinsam da, plasmalarda en basarili tvleri panasonic ve pioneer yapiyor, sony ninde gayet basarili modelleri var ama urun gamlari genis oldugu icin modele yonelik spesifik review okunmasini oneriyorum.
Samsung fiyat performans olarak en uygun ve basarili lcd leri uretiyor, kendi panellerini kendileri uretiyorlar zaten.
Sony artik lcd panel uretmiyor bildigim kadariyla, kaliteli bi firmaya urettiriyordur sonuc olarak, ama plasma icin soyledigim seyler lcd icinde gecerli.

loewe fln demiyorum, zira gozumde ferraridir, bogazda yalidir.
Sosyal ağlarda paylaş

plazma eski teknoloji fakat hala 45" ve ustu kaliteli LCD yok. onun yerine pholed'ler gelecek iste, onlari bekliycez.

plazmadaki sorun ufak alanda cozunurluk. belli boyuttan kucuk plazmalarda (40" inc civarlarindan baslamak kaydiyla) yuksek cozunurluk almak cok zor/masrafli. LCD'lerde ise sorun ekrani buyutmek. bir yerden sonra fiyat/performans oraninda cok buyuk degisiklikler olmaya basliyor, yatirdiginiz paraya degmiyor. oyle olunca 40-45" ustu televizyon alinacaksa plazma, diger hallerde LCD secmek gerek.

tavsiye olarak da LCD'lerde kesin samsung tavsiye ederim. 37-42" arasi urunlerde fiyat/performans orani en iyi olanlardan biri. zaten daha buyuk ekran alinacaksa iki kere dusunmek gerekir. cunku 50" ekrana 2,5 metreden yakin bakilmaz. bakilsa bile yorucu olur. o yuzden ben (nacizane yorumlarimla) 42" LCD'lerin evler icin ideal oldugunu dusunuyorum. ozellikle de daha sonra ps3 alirim filan diyorsan hem belli bir boyutu asmayin (televizyonun dibine girmeden ps oynanmaz) hem de LCD tercih edin.
Sosyal ağlarda paylaş

pioneer artik panasonicten (yashimitsu co. muydu neydi) aliyor paneli, kendi uretmeyi durdurdu yukek maliyetler yuzunden.

plazmada 1.000.000:1 contrasta ula$ildi yalniz. lcd de bu kadar yuksegi yok henuz. 2010 da falan samsung un yeni panelleriyle ula$ilabilmesi ongoruluyor.

contrast neden onemli? lcd lerde backlight denen bir durum war, siyahlarin beyaz i$ikla gri gozukmesi gibi. hani $u oled lerde olmayan backlight. contrast ne kadar yuksekse o i$ik o kadar az rahatsiz ediyor ve renkler o oranda canli oluyor.

monitorler icin de gecerli ayni durum.
Sosyal ağlarda paylaş

reklamlarda cikiyo ya, panasonic plazma.. ben mi yanlis gordum acaba dicem de..

sitesinde yeni plazmalari icin $oyle bir bilgi var:

1.000.000:1 Dinamik Kontrast!

Şık ve seçkin bir tasarıma sahip olan Viera serisi, hızlı-hareketli görüntüleri yüksek bir netlikle ekrana getiriyor. Viera''da Yeni Gerçek Siyah Sürüş sistemi ve geliştirilmiş görüntü işleme teknolojileri, olağanüstü derecede kıskandıracak siyahlar ve yüksek kontrast üretmek için birleştirildi. Özellikle hassas ışık ve gölge olan sahneleri keskin bir şekilde üreten Viera serisi 1.000.000:1''lik dinamik kontrast özelliğini de sunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dinamik kontrast kandirmaca, gercek kontrasti soylesinler =)

cihaz ayarlarina fabrikada abanip denemeler yapiyorlar ve aslinda izleme aninda hic bir ise yaramayacak bir degerle ortaya cikiyorlar.

ustune dinamik kontrast'larda ekrandaki goruntuye gore parlaklik degerleri degisiyor, boylece misal karanlik goruntulerde daha karanlik (gercekci) bir goruntu aliyorsun. ama ayni anda hem karanlik, hem parlak goruntuleri almak icin (misal karanlik bir odada parlak bir madde var filmde, bu ikisini de gercekci gorebilmek icin) gereken contrast statik (gercek) kontrast degeri.

ki plasmalarin da lcdlerin de 1.000.000:1 gercek kontrasti yakalamasi imkansiz gibi. o seviyede kontrast hiclik (siyah) ve en parlak isik arasindaki fark. onu da isik verme/vermeme temelinde calisan oledler basarabiliyor. plasma'lardaki "hazir olma zamani" nedeniyle o seviyelere ulasmasi coook buyuk teknolojik gelismelere bagli. o kadar sicramayi da bu kadar kisa surede yapabileceklerini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sana tavsiyem tak aksiyon bir dvd izle, hem plasma hem lcd de (almak istediğin modellerde) aradaki farkı çok net görürsün. plasma lcd ye göre daha hızlı ve gözü yormuyor yaklaşık 1 saat izledikten sonra kıpkırmızı gözlerin olsun istiyorsanda git ucuz lcd al. ama şunu bilki tüplüler bile ucuz lcdlerden kaliteli görüntü veriyor göz sağlığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

hd ready ler 1280x720 e kadar oluyorlar, nadiren daha yuksek cozunurluk saglayabilenleri var ama maks olarak 1080 den asagi (zaten olsa full hd olcak). Iclerinde hd yayin tuner i yok, bi manada hd tuner baglarsan veya blueray player baglarsan izliyorsun. Egerki ustu cozunurlukleri izlemeye kalkarsaniz dogal yayin panelin dogal cozunurlugune indiriliyor.

full hd ler 1080 den basliyorlar, hd yayin tunerleri var, vs vs.

40" sonrasinda panellerin dogal cozunurlugu 720i/p yi gectigi icin daha buyuk panellerde full hd almak, daha kucuk panellerde eger tuner problemi yoksa hdready almak daha mantikli.[imho]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...