Brook Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Merhabalar. dün akşam saatlerinde aracım park halindeyken bi bayan sürücü tarafından tacize uğradı :) nese benim tampon falan kırıldı boya kazındı falan. Elimizde bulunan kaza raporunu doldurduk.Kadın yoldan geçerken vurduğunu ve suçlu olduğunu kabul etti herşey tamam güzel altınada imzasını attı. Bende mağdur durumda olduğumu söyledim kaza anının resmini çizdim falan bende attım imzamı. Şimdi bu rapor kağıdı elimde ben ne yapmalyım trafiğe mi gidicem ? servise gidip bu kağıdı mı vericem ? yoksa karşı tarafın sigortasını mı arıcam ? ne yapıcağımı bilemedim yardım isteyim dedim.Kesin bilen birileri vardır heralde :S
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 karsı tarafın kasko sirketine gideceksin onlar hasarı karsılayacak
Brook Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 nası gidicem onlar gelip arabayı incelemicek mi ?
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Benim bildiğim sen gidiyorsun bu raporlar ile senin kaskonun anlaşmalı olduğu servise, onlar yapıyolar masrafı çıkarıyorlar senin kaskondan alıyorlar senin kaskonda karşı taraftan alıyor sen uğraşmıyorsun. Ama emin olmak için yarın sabah sen kaskonu ara! Onlar seni daha doğru yönlendirir. Bundan önce ki sistemde bile sen karşı tarafın kaskosuyla muahabbete girmiyordun. Şimdi değiştirğini zannetmiyorum!
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 benim bildiğimde sen bu raporu kaskona veriyorsun resimleriyle birlikte.kaskon bu kağıdı ankaraya gönderiyor. ankara inceliyor suçlu tarafı tespit edip 2 sigorta şirketine geri gönderiyor ve sen arabanı yaptırıyosun. polis amca böyle anlattıydı bize.
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Suclu tarafi nasil tespit ediyorlar? zaten hali hazirda bi anlasma varsa rapor tutuluyor da herkes hatasini vesaire kabul etmiyor mu? zaten anlasmazlik oldugu durumlarda hala polis cagriliyor olay yerine dokunulmadan bildigim kadariyla.
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 anlaştıysanız o kağıdı al kaskona götür onlar halleder.
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Selam, Bu raporu nasıl temin edebiliriz? Saygılar.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Redogski said: benim bildiğimde sen bu raporu kaskona veriyorsun resimleriyle birlikte.kaskon bu kağıdı ankaraya gönderiyor. ankara inceliyor suçlu tarafı tespit edip 2 sigorta şirketine geri gönderiyor ve sen arabanı yaptırıyosun. polis amca böyle anlattıydı bize. evet buna dondu sistem.
Mosquito Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 kasko şirketleri çok üçkağıtcı valla ben eski usül gene polis çağırmaktan yanayım hem karşıdaki adamın iyi niyetli olup olmadığıda belli olmaz sonuçta
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 KHaRoN said: Suclu tarafi nasil tespit ediyorlar? zaten hali hazirda bi anlasma varsa rapor tutuluyor da herkes hatasini vesaire kabul etmiyor mu? zaten anlasmazlik oldugu durumlarda hala polis cagriliyor olay yerine dokunulmadan bildigim kadariyla. ediyoda ortada bi üçkağıt varsa fln diye inceliyolar sanırım. bide çıktı olan o kağıdı kabul etmiyolarmış.orjinal trafikten almanız gerekiyomuş çıktıdan.karbonlu fln bişey çünkü. yani o siteden çıktı alıpta göndersen yalan olucak dikkatli olun.
Namessar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 ayni olay basima geldi 2 ay once. bir bayan sofor arka soldan gecirdi arabaya. eger kasko degil trafik sigortalari ile tutanak tuttuysaniz karsi tarafin trafik sigortasina basvuruyorsun. exper yolluyorlar. tutanagi da faksliyorsun. eger kaskonu doldurduysan ve kaskondan aldirmak istiyorsan direk kendi kaskona basvuruyorsun. kaskon hallediyor sonra haklilik oranian gore karsi taraftan alirsa aliyor.
Namessar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 siteden cikti kabul ediliyor bu arada. karbonlu olan kendinize saklamak icin 2. bir kopyayi hizlica yazabilmenizi sagliyor. sigorta firmasina orjinali verince elinizde bisi kalsin diye. bu arada 2 tarafta da islak imzali olmasi gerekiyor kopyalarin.
Namessar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 suclu olayi soyle oluyor. diyelim ki trafik sigortalari ile is halledilecek. karsi tarafin firmasina tel acip durumu anlatiyorsun sonra faksliyorsun. eger suclu bariz kendileri ise hic ugrastirmiyorlar onlar hemen islemi baslatiyorlar ve araba icin kendi eksperlerini gonderiyorlar. bu arada senin lehine karari da aldiriyorlar. eger suclu belli degilse ya da oranlarda uzlasmalik olursa is biraz uzuyor. karsi sigorta firmasina donuyorlar. firmalar aralarinda anlasamazsa hakeme gidiyorlar. bir kac kere bu is yapilabiliyor ve gun sayisi uzayabiliyor. bu arada taraflardan hangisi once tutanagi iletirse karar islemini o tarafin lehine karsi tarafin sigorta firmasi baslatiyor. yani derdini daha once anlatmis oluyorsun. bu da bir avantaj. kaskolar hemen oduyor. trafik sigortasindan parayi almak biraz uzun suruyor. 2 haftaya kadar ciktigi oluyor.
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Namessar said: siteden cikti kabul ediliyor bu arada. karbonlu olan kendinize saklamak icin 2. bir kopyayi hizlica yazabilmenizi sagliyor. sigorta firmasina orjinali verince elinizde bisi kalsin diye. bu arada 2 tarafta da islak imzali olmasi gerekiyor kopyalarin. valla arkadaşın çarptığı araçta vardı bu formdan çıktı olarak.biz nasıl doldurcağımızdan emin olamadığımız için polisi cağırmıştık. polis geldi "bu ne ya. at bunu çöpe bunu verirsen kabul etmezler"sinirli bi tonla :D. kendi motorundan kağıt çıkardı bunları dolduruyosunuz beyfendi atın bunu çöpe dedi.çarptığımız adam da ama bizim sigortamız bunu gönderdi kabul ediliyo fln demeye çalıştı.polis adama daha çok bağırıyo.bende kopmuştum içten içe :D.bilmiom ben polisin yalancısıyım.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 bu yeni rapor olayını toparlayıp bi sticky yapsanız.. :|
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Selam, http://forum.paticik.com/read.php?31,3296897 Bilgi ve deneyimleri paylaşırsak sevinirim ;) Topic sticky yapılmıştır. Saygılar.
Redogski Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 ha bide polis birbirinizin kimlik ruhsat fotokopilerini alın.bazen araştırmak için iletişime geçmek istiyolar karşı tarafla bulamazlarsa yalan olursunuz gibi bişey sölemişti:D
Brook Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 dün gittim kendi ustama verdim tutanağı onlar bugğn faksladı karşı tarafın sigortasına haber beklioruz experleri gelip işlemi başlatıcaklarmış..
Öne çıkan mesajlar