Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

javascript editor/debugger/compiler vs.

Afush

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,yarın web programlama sınavım var ve Javascript kodunu çalıştırıp(build-compile) hata olan yerleri gösterebilecek,hata yoksa da çalıştıracak bir compiler a ihtiyacım var acilen.
En ufak bir typoda çalışmaması ve hatanın nerede olduğunu bir türlü bulamamaktan bıkmış usanmış vaziyetteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

uzun bişeyler yazmıştım öğleyin, o sırada paticik bakıma girdi. gitti hepsi, gerdi beni.

tam bir standart olmaması (jscript, ecmascript, javascript) sebebiyle, tam anlamıyla istediğin şeyi yapmanın imkanı yok. zira her browser'ın farklı standartları kullanan compiler'ı oldukça, senin bulacağın debugger, ide vs. de hepsiyle uyumlu olamayacaktır.. bi yerde debug edersin, çatır çatır çalışır.. sonra sitede bakar hoca, çalışmaz. neden? senin debugger'ın, ie'nin renderer'ı ile çalışır ama hoca siteyi ff ile gezer misal. bu yüzden javascript dikkat ve sabır gerektiriyor fazlasıyla.. ide'ye güvenip gözümüz kapalı yazamıyoruz.

- ben jenerik ide olarak aptana kullanıyorum. code coloring ve intellisense ile yeterince yardımcı oluyor..

- bunun dışında jscript için visual studio 2008 çok iyi.

- firefox'un firebug, execute js addonları da yardımcı oluyor bayağı ff tarafında..

- adobe extendscript toolkit 2 var bir de.. ben kendisine pek alışamadım ama o da övülen bir debugger.

- opera için özel bir şey kullanmıyorum. opera ecmascript'e en yakın browser olduğu için, bir çok durumda ff ya da ie'den birisine uyuyor.

ama intellisense ve color coding'den dolayı aptana'yı tavsiye ederim. zira javascript'te en çok yapılan hatalardan birisi de typo. bunun önüne büyük oranda geçebilirsin en azından.

ben gerçek hayat senaryolarına göre belirttim fikrimi.. belki senin için ie yeterli olacaktır ders için.. eğer öyleyse, visual studio 2008, sadece jscript için kurulması masraflı bir ide ama en başarılısı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...