Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ozel uni

di

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Prawler said:
4 ay sonra basimi kasiyacak vakit bulabilirsem dunyanin top 100'unden bir okul ile TR'deki unileri karsilastiririm.
Gerci sonuc belli simdiden ama =]

prawler hayirdir :)
istedigini gerceklestirdin sanirim, yolculuk nereye? :)

bu arada muhendislik alaninda koc mu daha iyidir yoksa sabanci mi? bu konuda bilgisi olan var mi? bazilari sabancinin daha iyi oldugunu dusunuyor ancak koc'un muhendislik fakultesini inceledigimde bana daha iyi gibi gorundu..
Sosyal ağlarda paylaş

Puanin Sabanci - Koc'a yetiyorsa ve paran da varsa bu okullar gerek akademik kadro, gerek yurtdisinda taninirlik, gerek verilen egitimin kalitesi gerekse de kampus ve ogrenci acisindan (Sabanci ogrencileri daha iyidir ama kat kat iyi degil =] ) kat kat ustunler Yeditepe'den.

Discilik cok ozel bir bolumdur Yeditepe'de. Avrupa'da en iyilerdendir. O yuzden onu haric tutuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fazla da pahalı derken onu kastettim. 2/3 burslusu bile 8milyar+yurt=13 milyara falan geliyor. bi de yeditepede ablam okuyor eğer oraya gidersem kardeş indirim falan olcak heralde o yüzden aileme tam destek hep destek olayım diyorum eheh =) yoksa sabancı benim için çok büyük bi hayaldi gelmek isterdim. ama sağlık olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar muhendisliginde sabanciyi onermiyorum ben, ciddi ciddi onermiyorum. OS TA i olan adam ls komutunu bilmiyo orda, sys adminler linux kullanmayi bilmiyolar.

Ha diyosan ki girerim, kasarim kendim duzgun ogrenmek icin, diploma ve isim yeterli, git bence o zaman.

Dusuncelerim orda okuyan yakin arkadaslarim ve kiz arkadasim (CS okudu) dan gorduklerimden sonra olusmustur. Sayet dean leri benim okulumdan PHD mezunudur.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Yurtdisinda Avrupa'nin ilk 50'sinde universitelerde okumak Turkiye'de Koc Sabanci gibi ozel universitelerde okumaya gore cok daha ucuz. Verdikleri universite egitimi, sonrasindaki referanslari ve imkanlari da tabii ki Turkiye'deki butun universitelerden fazla bu Avrupa universitelerinin. Ancak Turkiye'de universiteye giren bir ogrenci `her turlu` mezun olurken, yurtdisinda isler boyle yurumuyor. Yani OSS'de basarili olacak zeka ve farkli yeterliliklere sahip olmayan ogrenciler icin Turkiye'deki fahis ozel universiteler cok daha mantikli.

avrupada okumak bir yerde avantajli olabilir ama bi yerde de yanliyorsun wissy
turkiyede ozel okulda okudugun zaman referanslarin her zaman cok daha iyi olucaktir
Sosyal ağlarda paylaş

Muhendislik konusunda aciklama yapiyim ben, simdi efendim ilk olarak Sabanci muhendislikte, bildigim kadariyla ABD'ye en cok ogrenci gonderen okul su an.

En iyi neye baktigina gore goreceli bir olaydir ilk olarak. ODTU, ITU cok daha iyi "muhendis" cikarir Sabanci'ya gore. Benim icin onemli olanlar universitenin endustriye yakin olmasi, yurtdisi imkanlarinin fazla olmasi, hocalarin isim yapmis olmasi ve okul imkanlarinin fazla olmasiydi, ki bunlarin hepsi bir arada sadece vakif universitesinde bulunur, en iyisi de Sabanci'dir vakif universitelerinin benim kriterlerimdeki muhendislikte. Bodos muhendis olacaksaniz ODTU, ITU daha iyidir diye tahmin ediyorum.

Yukaridakiler benim gorusum tabi. Fakat ben gayet yuksek bir puanla girdim, belki bogazici olmayabilirdi ama diger bilgisayar muhendisliklerine giriyordum, tercihlerim de sabanci burslu ve paraliydi. Cok da memnunum bu kararimdan, hedeflerim dogrultusunda bir egitim aldim, guzel bir okula mastera gidiyorum, Turkcell'den staj teklifi aldim, Isvec'te guzel bir okula exchange gittim, amerika'da cok guzel bir yapay zeka projesinde calisma imkanim oldu, temmuz'da Turkiye'nin en isim yapmis CScilerinden Kemal Oflazer ile paper'im cikiyor turkce'den ingilizce'ye makine cevirisi uzerine, daha ne isterim ki yani. Bekledigim her seyi verdi bana okul, ondan cok memnunum ben.

Cok rahat ve eglenceli bir yurt yasami da cabasi.
Sosyal ağlarda paylaş

Volfied said:
bilgisayar muhendisliginde sabanciyi onermiyorum ben, ciddi ciddi onermiyorum. OS TA i olan adam ls komutunu bilmiyo orda, sys adminler linux kullanmayi bilmiyolar.

Ha diyosan ki girerim, kasarim kendim duzgun ogrenmek icin, diploma ve isim yeterli, git bence o zaman.

Dusuncelerim orda okuyan yakin arkadaslarim ve kiz arkadasim (CS okudu) dan gorduklerimden sonra olusmustur. Sayet dean leri benim okulumdan PHD mezunudur.
Lan ben ls komutunu nasil bilmiyorum, kaldi ki Unix pratigim olmayabilir kalbimi kiriyorsun :(

Ayrica o senin kiz arkadasin basini giderdi CMU'ya eger o begenmedigin Sabanci'da olmasaydi. Turkiye standartlari bu yeto Barkin, CMU ile bir tutup kotuluyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

CMU ile bir tuttugum bi cumle gordun mu mesajimda?

Hatirliyorum bana zamaninda gelip sudoyu sordugun gunleri. Oyle bi soru soracak bi adamin da OS dersine TA olmasi biraz garibime kaciyor normal olarak. Sabancinin OS i sonucta core C dersi. Linux de yapiliyo olaylar.

Ben turkiye de calistigim donemde ODTU den cikan bilgisayar muhendislerinin ne kadar iyi oldugunu gordum mesela, eski de olsa ogrendikleri seyler ise yarayan seylerdi. Sabanci da ogrencilerin tek derdi gecmek oldugu icin bir sey ogrenmeden geciyorsunuz.

Hocalara da bir guvenim yok yani, son 4 yildir ayni sinavi veren hocadan mi bahsediyim, yoksa arastirma verdigi ogrencinin isini patentleyip para yapmak isteyen hocadan mi? Demiyorum herkes kotu o okulda, ama bilgisayar muhendisliginde bir isim yapmak istiyorsa oturup duzeltmesi gereken cok sey var. Sabanci CMU gibi bir okulu ornek alarak cok guzel bir sey yapiyo, ama ornek aldigi zaman herseyi dikaktle incelemeleri lazim, bazi onemli seyleri atliyolar cunku.

Sabanci egitimin bir etkisi olmadigini soylemiyorum, ama CMU ya girmesinin %90 sebebi kendi calismasi kendi ogrenmesi, oturup kendi arastirmasi, kendi gelip burda baglantilarini kurmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...