Xærø Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Selam Öncelikle herkese selamlar. 2. aracımı yaklasık 5 yıldır kullanmamdan dolayı biraz yenilik arayışına girip sattım. Bu sıralar en fazla 25.000 YTL'ye kadar 2. El en düşük 2007 model araç aramaktayım. 2 - 3 model arasında sürekli gidip gelmekteyim Takıldığım bazı noktalar bu sebepten dolayı fikirlerinizi almak istedim. Öncelikli olarak ihtiyaclarımı belirtmem sanırım daha kolay yardımcı olmanız açısından gerekli. Benim yaklasık olarak 4 - 5 tane temel ihtiyacım var. 1- Konforlu ve sınıfına göre yeterince lüks 2- Modeli düşük olmayan 3- Uzun süre kullanabileceğim ( 5 ila 6 yıl arasında) 4- En fazla 1.6 motor seçeneğine sahip. 5- Dış görünüş olarakta binip gezilebilecek yani bi manada iş d amaclı değilde zevk amaclı bir araç olacak. 1 haftalık süreçte araştırdığım kadarıyla ihtiyaclarıma cevap verebilecek seviyede araçlar bunlar.1- Citroen C4 SX 1.4i 2- Mitsubishi Lancer 1.6 Comfort 3- Renault Megane II Authentique 1.4 Şimdi kafama takılan konular şunlar.1 - Citroen Bu aracın kasasının büyüklüğünden sebep 1.4 motorun bu araç üstünde nasıl bir performans vereceği. Citroen markasına yabancıyım bu nedenle piyasası parça konusundan nasıldır bilmiyorum. Modele özgü fabrikasyon hataları varmı (yani yok işte direksiyonları sorunlu falan gibi)2 - Lancer Bu aracı aldığımda sanırım biraz dış modifiye yapmam gerekicek. Araca ve modele cok yabancıyım ama mitsubishi gibi ve lancer gibi modelin saglam olduguna kuskum yok. Sanırım 2. el piyasası biraz sıkıntıymıs die duydum ama görünürde hiçte fena bir araç değil. 2009'da yeni kasası cıkıyor bu biraz dezavantaj olucak gibime geliyor. 3- Megane Bu aractada citroende oldugu gibi 1.4 motor nasıl bir performans verir bu kasada bilemiyorum. Ama uzunca bir süre renault kullanmıs biri olarak saglamlıgından dolayı tercih etmeyi düşünüyorum. Birde şu konu var yakın cevremde al bi Volkswagen Golf yıllarca bin kullan gibi öneriler geliyor. Ama benim bütceme göre olanları 2001 model ve doğal olarakta KM'leri biraz abartı 80.000 civarlarında cogunun. Golf olayda kafama takılmıyor değil açıkcası. Öncelikle okudugunuz için teşekkür ederim. Her türlü öneri ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 bence yüksek km de bir golf seni daha memnun eder. Alman arabası neticeside sahibinden bekleyecek zamanın varsa bi 6 ay 1 yıla kadar en geç golf 6 gelecek golf 5 lerin fiyati senin bütçene daha da yaklaşacak o zaman daha da düşük km de bir golf bulman olasıdır.
prozzak Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 şunu da unutmamak lazım. 2. elde en çok deger kazanan araba golf tür. Örn: 2003 yılı sonunda arabamı 25bin ytl ye aldım. Şuanda 19-20k ytl ye satılmakta golf 4 ler. Şuanda gidip honda civic 1.8 aldıktan sonra kontağı açman 7k ytl düşüyor fiyati. Seçeneklerinin arasnda olan modellerin maalesef 2. elleri çok değer kaybediyor yıllar geçtikce bunu göz önünde bulundur kilometre hesabı yapmadan önce
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 En fazla 1600cc motor secenegine sahip dediginden benim anladigim az yaksin. volkswagen elbetteki tank gibi arabalar yapiyor ama daha oncede burda cok bahsettik, volkwagenin 1.6 motorlari hele birde otomatik sanziman ise tamamen eziyet. Evet golf 6 larin cikisinin yaklasmasiyla fiyatlarini biraz kaybedecekleri dogru ama vw soylendigi gibi pekde deger kaybetmeyen bi arac beklemek isteneni vermeyebilir. Sinifina gore konforlu ve yeterince luks arac deyimin ile lancer i eliyoruz, lancer in ismi evoyla gelen bi arac, bana kalirsa evo uretmek icin gerekli finansmani saglayan bi aracdan ote degil. Ayni klasmanda goruntu ve kalite itibariyle honda city bence cok daha guzel bi arabadir. Citroene gelirsek; Citroen=PSA=Peugeot, yuruyen aksam ve yedek parca neredeyse birebir, karoser ve ic kalite biraz daha ustundur. Bos agirligiyla 1200kg anca geliyor ki oldukca hafif bi arac demek boyutuna gore, 1.4 motorun bas edemeyecegi gibi bi durum soz konusu degil. Ama zaten sifirini galeriler 29k ytl ye birakirken ikinci eli 25 e almak bana mantikli gelmiyor. Megane icin soylencek cok fazla sey yok aslinda ama oda 1.4 motor icin cok agir bi arac sayilmaz 1150kg gibi bi agirlikla. Benim onerim bu araclarin yaninda opel astra ve toyota corolla ninda goz onunde bulundurulmasi. 2007 model ve sonrasi olarak da kendini kisitlama bence, 2006 model olupta 20k km de bekleyen birsuru arac olabilir, kaldi ki golf icin limiti 2001 modele kadar indirmisken 2005 model arabalara bakmamak ayip olur. Sonucta donanim kasa vesaire cogu arac icin ayni olacak.
Mojito Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Alınan arabanın yakıtınıda dusunmek lazım lancer hıcbır + sı olmamasına ragmen cok guzel benzın yıyor bence lancerı elemek lazım
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Selam, O listede üstünde düşünülebilecek tek araç C4 bana göre. Diğer iki araçtan da bir gömlek üstün. Toyota ve Honda bence de güzel alternatifler olabilir. VW grubundaki 1.6 motorlar seni yakıt tüketimi değerleri yönünden üzebilirler, neye göre, diğer markaların tüketimlerine oranla. Saygılar.
dieevil Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 ustune kasa yemıs arac bakma derım lancerın yenı kasası sokaklara cıktı bıle
Esh Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 opel corsa 1.4 dizel. yeni kasa guzel gozukuyor. ici de fena degil, bindim, o fiyat seviyesinde tatmin edici buldum. hem genç i$i.
Xærø Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Selam Opel Corsaların yeni kasaları bana göre fazlasıyla bayan arabası gibi duruyor. Opel tarafında bana uygun gibi gözüken tek araç var oda Combo. Astra modelinin açıkçası eski kasalarını alma taraftarı değilim. Honda City açıkcası tasarım olarak hiç hoşuma gitmiyor. Severek bineceğimi hiç sanmıyorum. Honda tarafında alabileceğim araç en son çıkan kasasıyla bir vtec olabilir. Sanırım Toyota ve Volkswagen markalarına odaklanıcam.
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Opel astra derken astra classiclerden bahsetmiyordum, onermezdim de. Birazcik Arastirinca 25 civarinda 1.6twinportlar kolaylikla bulunabiliyor zaten, hatta arastirmayi birazcik daha genisletirsek hasarsiz ve km yapmamis 1.3ctdi larda bulunabilir. Birde citroen bi fransiza gore hakikaten guzel arabadir. Ben bizzat 307 de kullandigim 1.6hdi motordan oldukca memnunum, hani dizelin fiyati artti avantaji kalmadi geyigi falan kulliyen sacmalik, zaten dizelin ekonomik olusunun altinda ucuz olmasi degil; az yakmasi ve buna ragmen yuksek torklu guclu motorlar olmasidir. O yuzden bakarken zaten hali hazirda begenmis oldugun c4 u sx1.4 olarak degilde , 1.6hdi olarak baksan bence uzun seneler daha mutlu olursun diye dusunuyorum. Soyle bi bakinca karsima cikan 2-3 ornek; http://www.araba.com/1281266.html http://www.araba.com/1245862.html http://www.araba.com/1259741.html birde arastirmayi vw yonunde yapmaya devam edicem demissin ama malesef 2002-2003 den sonra 1.6 olmayan golf bulamazsin. Onun disindakiler zaten butcenin disinda kaliyor. Geriye tek kalan arac polo ki, c4, megane, astra, corolla vesaire varken bakilcak gibi degil. Umarim kafa karistirmaktan ziyade yardimci olabilmisimdir,
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Selam, C4 ı-ıhh diyenler vardı forumda ama şimdi yoklar ortada :P Yani ona göre ;) Saygılar.
unac Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 c4 benimde favorimdir. lakin 25 bine ara sıra leon da çıkıyo. onlara da bak derim..
prozzak Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 citroen ı ıh ha diyorsanki arabayı 1 2 sene kullancam sadece garanti kapsamında oldugu süre ok al.
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Ben fransız arabası kullanan birisi olarak düşmanım bu araçlara! :D C4 u bilmesemde uzun süre kullanmaktan bahsediyorsan fransızlardan uzak durucaksın. Ya japon yada alman seçiceksin: C4'e hiç binmedim çevremde de yok fakat Citroen Xsara ve bir hatchback modeli daha vardı şimdi yakınımızda var sürekli elektrik problemi çekiyor. Güneşte kalınca araça sapıtıyor, bazen akuyu boşlatıyor kendi kendine, ve 3-4 aydır satmaya çalışıyor aracı. Onun dışında klasik fransız faktorleri de var. Dizayn olarak en şık araç bu listede kabul etmek lazım. Ama hayvan gibi yol/motor gurultusu, alışması zaman alan yol tutuş ve araçları yuksek yaptıklarından sertleştirmek zorunda kaldıkları suspansyon sebebiyle yolda ki her puruzu hissetmek. Benim önerim bir toyota bul, belki şekil olarak süper olmaz, içide janjanlı olmaz. Ama 5-6 yıl boyunca seni hiç üzmez.
Xærø Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Verdiğiniz tavsiyeler ve ihtiyaçlarım doğrultusunda bulduğum bir kaç araç var. Bakalım hayırlısı biraz daha eleyerek en sonunda birini almayı düşünüyorum. Astra 1.6 Twinport Focus C-MAX Trend Focus C-MAX Trend Golf 1.6 Primeline Corolla 1.6 Terra Corolla 1.6 Terra Civic 1.6 ES Golf 1.6 Primeline Golf 1.6 Primeline
prozzak Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 jazz da kasa değiştiriyor kapsamlı makyaj yiyecek daha doğrusu
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Astra bakacaksan G değil H kasa bak.
Esh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 yanli$ anlama da bunlar cok düz arabalar. hani biraz kaliteyle yillar boyu kullanacak bir araba ariyorsan ve ille de 2007 olmasi $art degilse; mini 2002 3.18 1999 bu arabalar ya$li ve yuksek km li gozukebilir. ama yillara meydan okuyacak kalitedeler. '96 coupe 3.20 kullaniyorum. krallar gibi gidiyor. belki az biraz daha konfor icin 4 kapi e-46 kasa bir bmw alabilirim. ama $u an için cok memnunum arabamdan.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 astra almayı bence ciddi ciddi düşün..
Namessar Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 daihatsu sirion un en pahalı modeli olan Sirion 1.5 Otomatik Vites Sporty modelinin sıfırı full donanım paketinde 29bin ytl. 1.0 olan manual versiyon 23bin ytl 0 km. ıkıncı elınde full bulamazsın ama 2007 model hesaplı bır seyler cıkacaktır. ama pek kalıtelı araclar degıller ve ıkıncı el pıyasaları bıraz kotu. alman bıle olsa 99 model 100bin km uzerı motorlu bır araba alınmaz. benım tercıhım alabılecegım model yılı en yakın ıyı motorlu araclara yonelmek olurdu. butcen sınırlı olduguna gore goruntuden cok az basını agrıtması daha onemlı. toyota ve opel de bak bıraz.
Xærø Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 En sonunda karar kıldım ve aldım. herkese teşekkürler. Yarın teslim alıcam aracı kısmetse. 2004 MODEL GOLF 1. 6 16V PASİFİC
Öne çıkan mesajlar