EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 said: İnanmaya uğraşırsan suya bakınca da mucize görürsün
Earenwen Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 SturmVogel said: Kuran'da İbrahim'in Dini olarak bahsedilen şeyden mi bahsediyoruz? Ondan bahsediyorsak Kuran bu inanışı zaten yoksaymıyor. evet yok saymıyor ve evet ibrahimin dini. hatta o zamanlar insanlar kılıç zoruyla islam'a zorlanırken, şaabilere dokunmamışlar diye okumuştum. kuran'da tek tanrılı din olarak bahsedilir yine yanlış bilmiyorsam. ama demek istediğim o değil zaten. sonuçta, nerdeyse tüm dinler bu sümer dininden geliyor. eh çoğu din de birbirinin farklı versiyonu gibi. burdan ne çıkıyor a) din insan uydurmasıdır, insanları azgınlıkdan korumak amaçlı yazılıp dallanıp budaklanmıştır. b) abidik gubidik olanlar hariç, (satanizm gibi) hariç tüm dinler bir, hepsi aynı tek tanrıdan gelmiş, sonra dallanıp budaklanmıştır.
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Redeagle said: İnanmaya uğraşırsan suya bakıncada mucize görürsün tabi. katılıyorum.
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2008 Millet domatesin içerisinden Allah yazısı çıktı diye inanıyor,domates kafalılar
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 yanniz isin komigi su basligin topigini "Islam kolpami?" diye acsaniz DINI DEGERLERE HAKARET VAR!!!!!! KIMSE KIMSENIN DININE HAKARET ETMESIN diye ortaya dokulucek olan kolpa elemanlar elestirilen hristiyanlik olunca ortadan cekildiler hemen hristiyanlik icin gecerli degil cunki "INANMIYORSAN SAYGI DUY!!!!" kurami sonucta "gavur" bunlar dimi?
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Öhö öhö, kurcalama orasını X( Takke düşer kel görünür sonra.
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 İnançlara "şu kolpa" "bu kolpa" derseniz insanların size saygı duymasını nasıl beklersiniz, tamam bu sizin düşünceniz olabilir ama insanların kendi (kendi içindeki, Tanrı'sı ile kendi arasındaki) inançlarına saygı nerede kalıyor? Tamam, biri başkalarının başını örtmeye filan çalışsa mayoluları dövse buna en başta ben sinirlenirim ama kimsenin "aha şu inanç kolpa!!!" diye dalma hakkı olduğunu sanmıyorum.
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Valla belgesel dalmış ama. =(
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 kolpa olduğunu düşünüyosan kolpa dersin. said: insanların kendi (kendi içindeki, Tanrı'sı ile kendi arasındaki) inançlarına saygı nerede kalıyor? zaten o inancın yanlış olduğunu düşündüğüm için kolpa diyorum, neden yalan olduğunu düşündüğüm bi inanışa saygı duyayım? sen doğru olduğunu düşünüp saygı duyarsın o ayrı...
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2008 Atıyorum ben de Ateizm'in saçma olduğuna inanıyorum direkt herkese açık ortamda "Ateizm kolpa" vs diye taş atayım kuyuya. Bumu insanı insan yapan şeyler bütünü?
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 bunu neye dayanarak savunduğunu söylersen problem yok ortada. ama ateizm kolpa demek kafadan saçma zaten, zira din değil malum ateizm :P
fenris Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 geçenelerde yabancı(ingiliz) bi kanalda bi programa rastladım.sunucu mitraizm den bahsediyordu.saydığı özellikler hristanlığın aynısı.en sonun da "hristiyanlık iyi din, güzel din ama pek orjinal sayılmaz." dedi konuklar güldü filan. aynısını bizde biri müslümanlık için söylese adamın son sözü yaparlar :P
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 EagleEye said: bunu neye dayanarak savunduğunu söylersen problem yok ortada. ama ateizm kolpa demek kafadan saçma zaten, zira din değil malum ateizm :P "Tanrı yok ama herşey tesadüf eseri oluştu" kafadan saçma olan zorunlu nedenlilik ilkesi mi , bu mu? Bakın, amacım polemik yaratmak değil, sadece bir inancın polemik unsuru yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Yoksa bir gün X gelir benim inancıma kolpa der ben onunkine, sonra başkası çıkar hem bana hem X'e buna mı inanıyon lol der. Kısacası demem o ki, hep birlikte, tartışmadan yaşamayı öğrenmemiz lazım yoksa bu tartışmalar bit-mez, aşıçkası söyleyeyim bu ve benzeri konular yüzünden kimseyi kırmak istemiyorum ama ayar çekmenin sonu yok, kalp kırılır , buna değecek birşey de değil hani. Sizin inancınız/düşünce yapınız size, benimki banadır.
fede Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 bence patide din tartışmak kısıtlansın
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 said: "Tanrı yok ama herşey tesadüf eseri oluştu" demek said: Hiçbirşey yoktan var olmaz herşeyin başı vardır o yüzden Tanrı var ki herşeyi yarattı. E o hep vardı ama? O olur Tanrı o. demekten daha mantıksız değil bence. Ayrıca evet sanki şu "kolpa" lafı ağır oluyor inanç konularında tartışma hakkımız elimizden alınmadan düzelmeliyiz :)
fede Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 "allaha inanmıyorum ama bir güç var"
Öne çıkan mesajlar