montezaus Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Şu anda kanıtlanmak üzere olan bir teoriye göre türklerle romalılar akrabadır. İşte kimsenin aklına gelmeyecek gerçeğin, saf gerçeğin kökeni, evet arkadaşlar anlatıyorum :) Önce bi mitolojiyle bağlayalım ki daha bi çekici olsun (ilki ile ikincisi ayrı hikayelerdir. İşte ilki, ki bir çoğunuz bunu bilir) Truva kralının oğlu, Zeus, hera, athena ve afroditin olduğu bir kutlamadadır. Herşey güzel hoş derken karmaşa ve çelişki tanrıçası (adını unuttum) elinde bir elmayla çıkagelir. Ortamın babası, esas adamı Zeusa döner ve ona elmayı kutlamadaki en güzel bayana vermesini söyler. Zeus tabi tırsar, bi yanda yüzünü şeytan göresice, durmadan aldattığı hera ( ki kıllandırmak istemez tanrıçayı tabi), bi yanında biricik kızı, savaş tanrıçası athena, öteki tarafta harbi en güzel afrodit. Zeus ne yapar eder, kutlama Paris e adanmıştır, o ev sahibidir, o seçsin der. Paris tabi aval aval bakar. Elma ona verilip teklif sunulduğunda üç tanrıça yanına yaklaşır. Hera ona elmayı vermesi karşılığında büyük bir siyasi güç teklif eder. Athena yaklaşır ve Paris e asla unutulmayacak, takdir edilecek bir askeri zafer bahşediceğini söyler. Afrodit geldiğinde parise dünyanın en güsel kadının aşkını sunar. Paris düşünür taşınır, bana ne siyasetten, o babamın işi deyip afroditin teklifini kabul eder ve elmayı ona verir. Dünyanın en güzel kadını.. Yanlız bir sorun vardır, dünyanın en güsel kadını, yani helen, yani yunanların en güçlü savaşçı şehri spartanın kralının karısıdır. Ve truva(troya) savaşı çıkar Savaş sonunda truvadan kaçanlar iki gruba bölünür. İlkine Kralın torunu Aedis (salladım ama böle bişiydi adı) önderlik eder. Kalanlar ise öteki torun turco tarafından idare edilir. Aedisin batıya gidip, ondan gelenlerin romayı kurduğu bilinen bir şeydi. Ancak Turco'nun kafkaslara gittiği ve ondan gelenlerin kendilerini türk olarak tanımladıkları yeni ortaya çıkmıştır. Gerçi o zamanlar daha milada yüzyıllar vardır. Ancak hikaye orada başlar[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Onu bilmiyorumda Türkler sarı,turan ırktan gelmektedir.Japonlar ile aynı kökende geldiğimiz düşünülüyor.Ancak şu an bir Japonlara bakalım birde kendimize önemli olan nerden geldiğin değil nereye gideceğindir.(bu sözü biri söylemişti aklıma gelmedi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moncain Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Japonlarla akrabayız zaten perşembe günkü milliyeti okuyun bakın bakalım orada ne yazıyor.[hline] Don't panic No fırfır This is Turkish Technology :rock: İcq:170810052 :rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Biz uzaydan geldık....[hline]A little less conversation a little more action please Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Mitoloji????? Öyle birşey var mı? Köklerimizi incelemek araştırmak bu kadar mı zor?[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Arkadaşın anlattığı mitolojik hikaye birkaç ufak hatayla da olsa kökenini Homeros'un yazmış olduğu İlliada'ya dayandırır. Masada üçüncü güzel olarak Hera da yer almaktadır ve ayrıca Paris o esnada orada değildir. Bir dağın başında çobanlık yapmaktadır. Çünkü o doğduğu gün kahin, bu bebeğin ülkesine felaket getireceğini haber vermiştir. Onu dağın başında ziyaret ederler.... Absolut'un yorumuna gelince; Her mitolojik hikaye bazı gerçekleri bünyesinde barındırmaktadır. Sebebi bir hikayeye dayandırılsa da Troya savaşı olmuştur. Gerçek sebebi ise dönemin en zengin ve gelişmiş kenti Troyanın hazinelerini yağmalamak isteğidir. Ama kesinlikle Turklerle Troyalıları aynı köke bağlayamayız. Tarih aksini söylemektedir. Ama kesinlikle şunu söyleyebiliriz. Atatürk Cumhuriyeti Türkiyesindeki TÜRK kavramının kökü, hem Orta Asya'dan gelmiş olan Türklerdir, hem de onlardan daha önceden beri Anadolu topraklarında yaşıyor olan Luwi, Lukka ve Leleg kökenli Anadolu halklarıdır...[hline]__seksendort.com__ smthng bout sex&dirt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Benim bildiğim kadarıyla turco nun liderliğinde bir grubun kurtulduğunun ve kafkaslara gittiğinin kesin olduğu. Türk ismininde ondan türediği farzedilir göktürkler vs. türk geçen içinde herşey Ayrıca başında mitoloji koymamın bununla alaksı yok. O 2 hikayeyyi bağlayim vs. için[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiulus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Bize lisedeyken Genel Türk Tarihi dersinde Türk kelimesinin kökeninin Türük mü Turuk mu ne ise işte ona benzer bişi olduğu ve anlamınında "Türeyen çoğalan" olduğu anlatılmıştı. Bana öyle tip tip bakmayın ben M.E.B.'in yalancısıyım :lol:[hline]Ben Rulaz !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiulus Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2003 Hem biz Avrupa kökenli bir ırk isek niçin Türkler'le ilgili ilk kayıtlar Çin'lilerde bulunuyor ? Bu durumda Avrupa'da da bizimle ilgili pek çok kayıtın bulunması lazım. (Osm. kayıtları hariç tabi :-P)[hline]Ben Rulaz !!! [Bu mesaj Seffa tarafından 13 October 2003 16:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Orta Asya eski dünyanın merkeziydi.(coğrafi açıdan yani ağırlık merkezi :)) kavimler göçü sırasında Türkler çok farklı yönlere gittiler ve tam olarak nelere gittiler bilinmiyor.bkz.amerikada soyadı turk,turco olan elemanlar en yaygın inanış kızılderililerin türk olduüu yönündedir ki mantıklı gelmektetir.Japonlar da Türk ve Çin lerden daha yeni bir ırk belki kırmadır :) Zaten ilk Türklerin yani orta asya Türklerinin gözleri çekik.ama çinler gibi değil kaşların bitiminden yukarı çekik.(gözlerin orta bölümünden değil öyle çok zavallı görünüyor insan :) kulağa yakın olan uçlardan)eh oh nereye getirdim lafı neyse her yere sıçramışız doğru halen sıçramaktayız.bkz almanya ve hollanda da devamlı artan Türk nüfusu.. gelelim sadede Roma ile iş biraz zor çünkü Türkler avrupa geldiklerinde roma ordaydı zaten.Attila biraz hırpaladı falan ama akrabalık olması çok zor[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 orta asyanin dunyanin merkezi oldugu 30 larda ataturk doneminde gaza gelinerek yapilan milliyetci arastirmalar haric dunya capindaki hangi yayin, arastirma makale ya da ansiklopedide yaziyor ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 onu bilmiorum ama kizilderililer turk :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 unity merkez derken yanlız anladın senin anladığoın manada roma ymış o zamanlar ben merkez derken şeyi kastettim a b a b,a dünyasının merkezidir. bu şekilde yani :) edit:dünyayı kare yaptımydım ama çıkmadı :) [hline]Grim Fandango Turkish Fan Club [Bu mesaj regulus tarafından 17 October 2003 15:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 ehe o zaman nasreddin hoca hakli, nerede duruyorsan orasi dunyanin merkezidi. kure oldugundan.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 hepimiz bi yerde aynı şeyin soyuyuz işte... onun haricinde de bu gibi şeyler bırak kaale alınmayı ilgi çekici bile olmaktan uzak günümüz dünyasında.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sergen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: horacegoesskiing, 17 October 2003 16:14 tarihinde demiş ki: hepimiz bi yerde aynı şeyin soyuyuz işte... onun haricinde de bu gibi şeyler bırak kaale alınmayı ilgi çekici bile olmaktan uzak günümüz dünyasında.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... değil mi hepimiz Hz.Adem ve Hz.Havva'nın torunları değilmiyiz..? haklı olsanda bizim bahsettiğimiz ayrılıştan sonrası hani insanlar kendi aralarında kavga ediyorlar(ne için ediyorlardı nereye gidecez diyemi bilen varsa yazarmı unuttum) sonra artık millet birbirine saldırmaya başlayınca birden birbirlerini anlamamaya başlıyorlar.Çünkü gruplar halinde hepsi başka bir dil konuşuyorlar.Ondan sonra aynı dili konuşanlar beraber sağa sola gidiyorlar. mısır,çin,hun,germen,roma halkları ayrılıyor ya o zamandan sonrası için... :)[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 o zamandan sonrası için de görüşlerimi yazdım.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 eheh tabi tam okumak lazım :) her neyse kökenle ilgili de olay bu zaten toplasan 10 tane falan ırk var diğerleri melez falan[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 türklerin kökeni nemi diye soruyosunuz cevaı şudur abicim: --Çinin yazılı kayıtlarına göre türkler çekik gözlü olarak aktarılmıştır.... --Anadoluya yerleştiklerinde frigler lidyalılar hititler vs..Şu anki türkiye cumhuriyeti türkleri kesinlikle melezdir.... --Kızılderililer neden türk olarak adlandırılıyo çünkü tüm uygarlıklar çin-türk-kızılderili hepsi yakın genlere sahipte ondan[hline]fizban demiş ki:mandoo, haklısın ama kendini düzgün ifade etmeyi dene, her bulunduğun topicte kavga çıkıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 abi imzana bakınca fazla cevap yazası gelmiyor insanın ıı şeyy ehhe neyse evet aslında doğru yazmışsın ama biraz daha fazla ırk var(mısırlılar mesela)(illa birşey ekliyecem duramam :) )[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regulus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2003 said: Mandooo, 17 October 2003 18:54 tarihinde demiş ki: --Anadoluya yerleştiklerinde frigler lidyalılar hititler vs..Şu anki türkiye cumhuriyeti türkleri kesinlikle melezdir.... [hline]fizban demiş ki:mandoo, haklısın ama kendini düzgün ifade etmeyi dene, her bulunduğun topicte kavga çıkıyo bu zaten kesin birşey ..[hline]Grim Fandango Turkish Fan Club Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2003 dogru olabilir aslinda, bunlarin yazildigi edebiyat caginda yazilmis birkac sey daha ver, boyle insanlari domuza donusturen cadilar, tepegozler, sagir eden sarki calan huriler felan onlarada inanmaliyiz belki?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2003 türklerin kökeni nemi diye soruyosunuz cevaı şudur abicim: --Çinin yazılı kayıtlarına göre türkler çekik gözlü olarak aktarılmıştır.... --Anadoluya yerleştiklerinde frigler lidyalılar hititler vs..Şu anki türkiye cumhuriyeti türkleri kesinlikle melezdir.... --Kızılderililer neden türk olarak adlandırılıyo çünkü tüm uygarlıklar çin-türk-kızılderili hepsi yakın genlere sahipte ondan cografı kosullar goz onune alındıgında cın kaynaklarında bızım cekık gozlu olmamız normal tabıkı ama eskı turkler genel olarak gocebe kavım olmanın yanı sıra savascı ama ıce kapanıktı ... torelerıne yada koyulan kanunlara toplum ıcı kurallara son derece baglıydı ... bır turk un kavmı,grubu dısından bırıyle evlenmesı ımkansızdı ... o yuzden su bızım melezlıgımızın urartu hıtıt vs ıle alakası oldugunu kesınlıkle zannetmıyorum ... ama osmanlının sonlarına dogru halkların yavas yavas karısması ıle 1700+ lerden sonra anadolu topraklarında melezlıgın basladıgı kanaatındeyım ... (yazdıklarım kendı fıkırlerım kaynaklara dayandırılmamıstır) ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Ya beyler benim dediğim olayın avrupadan çıkmamızla alakamız yokki. Romalılar truvadan sora ortaya çıkmış zaten. Türk isminin romalılarla birlikte truvadan ayrılmış olan turco adlı bi tipten geldiğini söyledimki kanıtlanmış bişey bu. kökenimiz italyadan felan demedim. Romalılar zaten o kişiden gelmiş arkadaşlar, cereyana gelmeyin hemen. Bu olay milletçilikten uzak daha çok bilimsel bişey. Bu anki dünyada önemli olduğunu hiç zannetmiyorum. Ancak genelkültürle felan ilgili, araştırmalarla felan.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar