Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hoşgörü ve saygı

veþtitsa

Öne çıkan mesajlar

Başlığın Hoşgörü ve Saygı olduğu için, Konuyu Hoşgörü ve Saygı Olarak alıyorum.
Topiği, Kişisel bölümüne açtığın için de, durumu kişisel olarak analiz ediyorum.

Sevgili Veştitsa,

394 mesajının içerisinden, yalnızca 139'u diğer alanlara atılmış. 255 mesajın ise Garbage'a kalıyor bu durum içerisinde.

Bu rakam %65 civarına denk geliyor.

Benim 4767 mesajım var, ve bunların 4298'i diğer alanlara atılmış. 469 mesaj ise Garbage'a kalıyor bu durum içerisinde.

Bu rakam %9 civarına tekabül ediyor.

Ben Garbage'a attığım mesajların en az 200 kadarını son 1-2 ay içerisinde attım ve 05/03/2003 tarihinden beridir yani 5 seneyi aşkın bir süredir de bu forumun aktif üyesiyim.

Bu 5 sene içerisinde çok şeyi tecrübe ettim. Ve sadece son 6 aydır, 2000 küsür mesaj atmışımdır. Yani 4 sene gibi bir zaman ben bu kadar aktif olmadım.

Kimse de gelip bana takmadı kafayı, ya da saatlerce konuşulmadım. Bunun nedenleri de açık ve net.

1. Garbage, bir eğlence alanı, bir çöplük..
Alan'ın kuralları belirli, neredeyse kuralsız hatta. O bölüm içerisinde dalga da geçilir, fayton da. Maytap da patlar, Mantar da..

Mesajlarının yuzde 65'ini geldiği ilk hafta içerisinde garbage'a atan bir insan olarak, dalga geçilmesi çok normal. Çünkü garbage'da bir tek sana değil, herkese yapılan bu. Yöneticilere kadar. Area Masters Are Son Of A Bitch diye bile efsane bir topiğimiz var orada..

Aç kişisel'e topiğini, şu anda yaptığım gibi efendi efendi, cevap vereyim ( Dory'nin gazabından çekineyim vs..).. Bölümün kuralları var bir amacı var, bunu bilerek yaklaşalım ve bildiğini de düşünerek cevap verelim.

2. Herşeye cevap yetiştirmeyeceksin, özellikle garbage'da bunun için asabını bozuk, işi çığırından çıkarmayacaksın !

Çıkarırsan, iş senin için de çığırından çıkar. Bunu da afedersin ama çocuk bile bilir.

Yenisin, tamam anladık. Madem yenisin biraz etrafta dolan, bir bak.. Tanımadığın o kadar insan var, bilmediğin o kadar şey var. Sen tutup, urmesque'ye, ivy'ye şuna buna laf yetiştirme peşinde koşuyorsun.

E yetiştirirsen olacağı bu, bu forumda çoğu insan birbirini tanıyor biliyor. Ben lex'e top derim, yürü git lan der, ama sen dersen iş değişir. Çünkü yabancısın ona. Ben adamınbirine saçma sapan bir espiri yaparım güler, ama sen yaparsın kızar. Mesela tabiki.. Ben pru ile msn'de konuşur kaynatırım, sonra msn log'unu alır garbage'da konu yaparım, pru da güler ben de gülerim.. Diğerleri de güler. Ama sen yaparsan, tepki alırsın.

Çünkü yenisin.

Bodozlama girdin ortama, garbage'da takıldın paso.
Ne bekliyorsun ?
Mod bile korumaz adamı orada ki; eralp privacy hede hödö diyerek, belki kalbini daha daha fazla kırıcak geyiklerin dönmesine engel oldu. Ki teşekkür etmelisin yani.

Sonuç olarak, bırak garbage'i bir süre, yada iğneleyici, insanlara saldırıcı tavırlar takınarak mesaj yazma. Çünkü cevabı bir kişiden değil daha fazlasından alırsın, çünkü bir arkadaşı değil onun 15 arkadaşı vardır ve birbirlerini korurlar. Haklı olsan dahi, haksız kalır, laf yersin.

Tavsiyem, Garbage'dan bir süreliğine uzak durman, İnsanları tanıyana kadar onlar ile uğraşmaman, Diğer bölümlerde bölümlerle ilgili konulara bölümlerle ilgili şekilde mesaj içeriklerine sahip olmaya çalışman. Ve herkese küt diye laf sokmaya çalışmaman.

Bir de, bir bölüme yazı yazmadan önce, o bölümdeki konuları, yazılanları okuman. Bilhassa da bölüm kuralları durumuna dikkat etmen.

Garbage'da herşey olur. Saygı ve Sevgi, Hoşgörü ve Adalet Garbage'da beklenilmez !

Orası eğlence Platformudur tekrar tekrar söylüyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

baluu msjını okumadan önce yazdıklarımı editledim gene dalga gecilecek diye (çünkü slat ilk ayarı vermeye yeltenmiş)
söyledigin herşeyde sonuna kadar haklısın, yazın için tşk ederim.
foruma yanlış bir giriş yaptım evet, ama sorunum şuydu: nedense paticikte ilgi alanıma giren hiç bir bölüm bulamıyordum, bilmiyordum ki garbage nin bu kadar rahat bi yer oldugunu, fazla geldi ne biliym, neyse saglık olsun.
bazıları forumdan gitmem bi daha girmemem için az laf söylemedi, hakaretler etti, msn den yaptılar bunu, hadi buna da eyvallah,
ne biliyim benim ilgi alanıma giren hiç birşey yokki bu forumda
bende maksat muhabbet olsun die garbage ye daldım
hata yapmışım

insanların gözünde iyi bi izlenim edinemediysem de gene de edindigim güsel arkadaşlıklarım oldu bi kaç kişi
onlara teşekkür etmeyi bir borç bilirim
Sosyal ağlarda paylaş

Açtığın bir konunun ilk mesajı bu;

said:
veştitsa

yaf ben paticik kültürünü, paticik rahatlıgını seviyorum, yorumları eglenerek okuyorum ama kendim yorum yapmaya korkuyorum :( çünkü forumun yüzde 99.9 u erkeklerden oluşuyo ve msjlarıma seviyesiz cvplar verilmesinden tırsıyorum :? o yüsden işte bu yüsden :( derdim çok büyük off off :S

Bir kere böyle mesaj yazılması pek hoş karşılanan bir şey değil. (Smiley bakımından) Son derece itici duruyor.

İkincisi forumda birçok kadın kullanıcı var, herkes nasıl davranıyorsa ona göre tepki alıyor. Sen "Forumun %99'u erkek, mesaj atmaya tırsıyorum" diye girersen olaya, zaten baştan kaybetmiş oluyorsun. Paticik'teki erkek nüfusunu -her ne kadar öyle olan bir kısım olsa da- "seviyesiz mesajlar yazan insanlar bütünü" olarak tanımlarsan, hiç alakam yokken gelir ben de laf sokarım sana. Karşındakine "Saygı" duymayı ilk önce kendin öğreneceksin ki, sonra kalkıp analiz yapabilesin.

Son olarak da, forumdaki 400'e yakın mesajının 250'den fazlası Garbage mesajları. Garbage da forumun en seviyesiz bölümü, eh sen kalkıp "Benimle taşak geçicekler" diye korkuyorsan, üstüne de Garbage'dan çıkmıyorsan sorarlar adama "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye.

Yol al.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle tşk ederim yazın için
alıntı yaptıgın msjımın konusunu az biraz gereksiz attım bunun ben de farkındayım, bu kadar erkek kalabalıgının içinde fazla sırıttı bu konum, ama dedigim gibi ben bu foruma eglenmek kafa dagıtmak, günlük hayatın stresinden kurtulmak için üye olmuştum en başta...dikkat ederseniz üye oldugumdan 9 gün sonra msj atmaya başladım, çünkü gercekten ilgilenebilecegim bir dal yoktu, ama rahatlıgı ilgi çekiciydi bu forumun...işte bende bunu feyz alarak o konuyu açtım... hele bi de nickimin gazabına ugramam yokmuydu, o da herşeye tuz biber ekmiş oldu...
garbageden cıkamamamın bi ufak sebebi de: attıgım her postun ardından laf sokulması, ve bunun ardı arkası kesilmiyo, ve bana da söz hakkı doguyor tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Anlıyorum derdini de, her forumun kuralları vardır, özellikle Paticik gibi uzun süreli forumların bir de yazılı olmayan kuralları vardır.

Sen lönk diye giriş yapıp, "Sadece kafa dağıtacağım" diyerek bu kuralları görmezden gelirsen, arada uyaranların mesajlarını ciddiye almayıp dalgaya vurursan en kötüsü de istisnasız sana yöneltilmiş her mesaja doğru/yanlış ayar vermeye çalışırsan sonunda böyle konular açarsın işte.

"Paticik Sakinleri Ve Paticik Kültürü Hakkında" konusuna bakayım dedim mesela, 2 sayfa okudum yetti. Smiley konusunda 2 uyarı gelmiş, biri Cüce'den biri urmesque'den, ikisinde de dalgaya vurmuşsun olayı. Halbuki adamakıllı uyarmışlar gayet seni, hadi birincisini görmezden geldin, ikincisinde oturup bir düşünmen lazım "Yahu galiba hakkaten rahatsız ediyor" diye. Böyle böyle kimbilir kaç uyarı yapılmıştır muhtemelen hepsini görmezden gelmişsindir.

Bir diğer nokta, insanları tanımadan "Al sana ayar, hop sana da ayar, oohh buna da giydirdim" tadında takılmayacaksın. Haklı da olsan yapmayacaksın bunu, şikayet edeceksin yeri geldiğinde ama karşılık vermeyeceksin. Zaten millet "Ooo karı gelmiş laf atayım" diye envai çeşitte mesaj yazıyor, sen bir de geri cevap verdiğin taktirde adamların ekmeğine yağ sürüyorsun. Onu da geçtim, bu hödükler grup grup takıldıklarından dolayı, haklı olduğun bir konu olsa dahi ezerler seni. En temizi hangi bölümde oluyorsa bu olay, bölüm moduna mesaj atacaksın "Beni rahatsız ediyor bunlar" diye, o da olmadı adminlere ulaşacaksın bir şekilde, cezası verilir kim rahatsız ediyorsa.

Ha bak ama haklı olduğun bir nokta var, o da bir üyenin hatun olduğu ortaya çıktığı saniyede sapıtıyoruz forumca. Kendimi dışında bırakmıyorum bu grubun, keza ben de geyiğine 1-2 mesaj atıyorum denk gelirsem. Aslında çok büyük sorun değil de bu, olayı tadında bırakmasını bilmeyen bir dallama sürüsü var -ki önceki mesajımda söylediğim grup- resmen stalker tadında o üyenin açtığı her konuya "KARIKARIKARI" diye giriyorlar. Ben de tiksiniyorum bu gruptan açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

peki bişey sorcam:
ben herşeyde pasif kalırsam susarsam, kendi karakterimi baskılarsam, kendimi insanlara farklı tanıtmış olmaz mıyım, ya da ben bu ortamdan ne kadar keyif alabilirim ki? tamam herkes grup olabilir ama kimseye bu aşagılama alay etme rencide etme hakkını tanımıyorki, dicem ama dediginiz gibi bu tür muhabbetleri garbage de yaptım, o yüsden bişey diyemiyorum pek bu konuda, dediginiz gibi garbage de saygı ve hoşgörü yok, hele hele yeni gelip de cup diye garbageye dalıp da hatta nickinde cinsel içerikli bi kelime grubu bulunana hiç gösterilmez (: ama bazıları olayı iyice abartıp msnimden bile bana laf sokma peşindeydiler, iyimser olmamdan şikayet ede duranlar bile oldu...
geçilen tüm dalgalarda ben hiç bi zaman sinirli olmaya çalışmadım, ama velakin duydugum bazı sözler karşısında cidden cok üzüldüm ve agresif bir tutum sergilemeye başladım son msjlarımda.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajını editlemissin ama modlar editlenmis mesajlari goruyorlar.
okudum kadariyla, pek hos pek uygun bir mesaj atmamissin, icinde küfür var etc..
baluunun mesajında hakli oldugu noktalar var, okumussun zaten, oradan kendine pay cikaracagini düşünüyorum. yeni oldugun icin ve fazla olayli zamanlar gecirdigin icin bi iki soz soylemek
istiyorum sana.
hiç bir uye gelip buraya, paticik'teki diger insanlari asagilayacak turden bi yazi yazamaz.
sana haksizlik edildigini düşünüyorsan, nedenini bulursun. adminlerle konusursun, modlarla irtibata gecersin, kişilerle cozersin, binbir türlü yolu var bunun. onemli olan nedeni nerde aradigin.
(asagidaki paragrafi mod olarak değil, bi uye olarak soyluyorum)
ben sana bi neden soyliyim mesela, mesajlarini takip ettigim kadariyla tam bi attention whore gibi davraniyordun burasi en basinda bir oyun platformu olarak acilmis, daha sonra kendi icinde farkli alanlari geliştirmis bir yer. sen ise bu kismiyla hiç ilgilenmeden, msn/irc tavriyla ortalikta takilip durdun. dolayısıyla insanlarin tepkisini cektin.bunu yapan senden baska bissürü adam daha var tabi,
tabi bi de kiz olmanin etkisi var ama, ama her dişi üye o muameleyi gormuyor farkindasindir.(cok garip devrik bi cumle oldu farkindayim uykusuzum affediver)

benim burda soylemek istedigim, kendim ettim kendim buldumcu davranmak, yanlislari düzeltip insanlarla ilişki kurmaya calismak yerine; gelip tozu dumana katmaya calismak cok yanlis.

her uye burda sifirdan baslar, kendi cevresini, itibarini yapar, postlari ile kişiler uzerinde kendi adina fikirler olusturur, kacimiz birbirimizin reallife arkadasiyiz ki?
ve patide sen istemesen de o accountunun aciliş tarihinin bi onemi malesef vardir,patiler yeni uyelerden biraz sakin biraz uyumlu olmalarini bekler, fazla tez canlilar paticik uyelerinin ilgisini pek olumlu şekilde cekmez, huyumuz kurusun.. =)
bu da bu konudaki benim sahsi gorusumdur, ilgilenirsin, ilgilenmezsin secim senindir.

aslinda sabah saat 6, 30 ve ben az cok taniyorsam burayi bu topicin kilitlenmesi lazim, ama hazir dun ben bi öz eleştiri adina "kişisel hakkinda" topicini acip, fikir almissam ve kilidin hos karsilanmadiğini anlamissam, gorelim, acik birakilan boyle bi konu nereye varabilicek (beni utandirin pati canlarim =) )
Sosyal ağlarda paylaş

veştitsa said:
peki bişey sorcam:
ben herşeyde pasif kalırsam susarsam, kendi karakterimi baskılarsam, kendimi insanlara farklı tanıtmış olmaz mıyım, ya da ben bu ortamdan ne kadar keyif alabilirim ki? tamam herkes grup olabilir ama kimseye bu aşagılama alay etme rencide etme hakkını tanımıyorki

Kendi karakterini bastır falan demiyorum sana, seni aşağılayan/rencide eden kişiye sen de aynı tepkiyi verirsen onun kadar suçlu olursun, kendi arkadaşlarına laf atıldığını görenler de gelip seni iyice ezerler, demeye çalıştığım bu.

Bir kişiyi rencide edici mesajlar yazmak Paticik kurallarına aykırıdır. Böyle bir durumla karşılaştığında o kişiye cevap vermek yerine şikayet etmek doğru olan şeydir.

Birisi kalkıp forumda sana küfrettiğinde haksız duruma düşer ama sen onu şikayet etmek yerine geri küfredersen, sen de suçlu olursun, %100 haklı da olsan ikiniz birlikte forumdan uzaklaştırılırsınız. Bunun da kendi karakterini bastırmayla alakası yok, bu bir site kuralı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben burda hiç bir üyeyi aşagılamaya çalışmıyordum, amacım sadece görüş alışverişi yapabilmekti, bu konuyu da saptırırlar dalga gecerler diye aslında tırsarak açtım bu benim kişisel şahsi fikirlerimdi, çünkü benimle ilgili hiç hoş olmayan şeyler yapıldı garbageda, uyardım da, ama yapmaya devam etti bazı şahışlar, üzülmedim mi üzüldüm (ben de insanım)
ama bu konuyu açmam da haksız bir taraf göremiyorum kendimde açıkçası, kilitlemek elbetteki size kalmış birşey, ama ben daha düzgün bi konuşma ortamında üyelerin fikirlerini almak istiyordum, konuyu açış sebebim tamamıyla budur.
hem kimseyi aşagılamak haddime degil, ben aşagılarsam o da beni aşagılar, kimseye bi düşmanlıgım yokki aşagılayayım.
tşk ederim bir mod olarak degil de bir üye olarak da görüş belirttiginiz için
Sosyal ağlarda paylaş

ehu hakkaten kedi süper bi insandi, asardi keserdi ama hepimizi ayri ayri severdi, tey bre karakedi.
(arkadan da saz girsin de tam olsun bari asd)

neyse konuya donelim.

edit:
veştitsa said:
ben burda hiç bir üyeyi aşagılamaya çalışmıyordum, amacım sadece görüş alışverişi yapabilmekti, bu konuyu da saptırırlar dalga gecerler diye aslında tırsarak açtım bu benim kişisel şahsi fikirlerimdi, çünkü benimle ilgili hiç hoş olmayan şeyler yapıldı garbageda, uyardım da, ama yapmaya devam etti bazı şahışlar, üzülmedim mi üzüldüm (ben de insanım)
ama bu konuyu açmam da haksız bir taraf göremiyorum kendimde açıkçası, kilitlemek elbetteki size kalmış birşey, ama ben daha düzgün bi konuşma ortamında üyelerin fikirlerini almak istiyordum, konuyu açış sebebim tamamıyla budur.
hem kimseyi aşagılamak haddime degil, ben aşagılarsam o da beni aşagılar, kimseye bi düşmanlıgım yokki aşagılayayım.
tşk ederim bir mod olarak degil de bir üye olarak da görüş belirttiginiz için

gorus aliş verişi oyle yapilmaz, ilk mesajında daha cok alin basiniza calin tavrin var, sonra ugrasmaya degmez tavri var, sonr edit var.
garbageda olanlarda tavirlarinin etkisi var diyoruz, hala ben de insanim diyorsun bre arkadas.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
karakedinin konuyla ne ilgisi var.

Karakedi kesinlikle üyelerin -küfrü bıraktım- birbirlerine sataşmasına izin vermezdi, o alakası var.

Bir kere yeni üye CAPS ON bir şekilde konu açtı diye adamı sertçe uyarmıştım da, ÖM'yle dövmekten beter etmişti beni.

Şimdi kalkmış "Biri sana küfrederse ana-avrat kay" diyorsun, oradan geldi aklıma.
Sosyal ağlarda paylaş

e o kadar tavır ve hareketlerimi de makul ve mazur görün yaf :S
bu konuyu neden açtım, bu konuda gercekten kişisel sorunum oldugu için
objektif ne kadar bakabilirim ki :S
sonuçta kendimi bir savaştan cıkmış gibi hissediyorum yaani, psikolojim daha iyi olması beklenemez S: normali bu degil midir
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
GEd said:
karakedinin konuyla ne ilgisi var.

Karakedi kesinlikle üyelerin -küfrü bıraktım- birbirlerine sataşmasına izin vermezdi, o alakası var.

Bir kere yeni üye CAPS ON bir şekilde konu açtı diye adamı sertçe uyarmıştım da, ÖM'yle dövmekten beter etmişti beni.

Şimdi kalkmış "Biri sana küfrederse ana-avrat kay" diyorsun, oradan geldi aklıma.

sabah diye çok ciddiye alıyorsun herhalde :)

sana küfür ediliyorsa karşılığını nasıl vereceğini bilmeyenin işi ne burda,küfür yiyince küfürle karşılık vermiyceğini bilmiyorsa zaten bırak uyarma atılsın gitsin hehe.

konu falan nedir bilmem bu arada balıklama öyle girdim.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
baluu mesajında su kadar post attım yüzde şu kadarı garbage bölümüne falan diyor , onu nasıl görebiliyoruz, yoksa tahmin mi yürüttü sadece?:)

kendine tıkla mesaj sayına bak..

o garbage dışı mesajın

sonra tum mesajlara bas

oradaki sayı garbage dahil olan sayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...