Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nobel Alir.

Prawler

Öne çıkan mesajlar

yahu insan ülkücülerin açtığı komando kampı da bilinmeyecek birşey değil ki. bizim okuduğumuz inkilap dersi tarihini kitabında bile yazıyor o kadar yaygın bir bilgi. üstelik bence türkiyede o dönemlerde şiddetin gelişimini seyir açısından önemli bir dönem çünkü silahlanan solculara karşı onların yaptığından çok daha ağır şiddetin kullanılabilmesi için yapılmış bir uygulama öyle pek de es geçilecek bir konu değil.

onun yanında şunu tekrarlamak istiyorum, bizim başbakanımız gider 9 çocuk yapmış aile reisine madalya verir ama böyle ödüller alan adamların varlığından bile haberdar değildir muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone
Bir ülkenin bugününü anlamak için o ülkenin geçmişinide iyi bilmek gerekir. Özellikle o ülke ilgili köşe yazılaı yazıyor, tv programları hazırlıyorsan o ülkenin tarihini ezbere bilmen gerekir bence.

@Freyja
Bana pek öyle gelmedi. Program CNNTürk'ün web sitesinde var istersen oradan izleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ideal tatmin edici bir kose yazisi kac karakter olmali?

Ne bu universitede odevmi yapiyorsunuz 12pt double space min. 2000 kelime olucak yarinki kose yazilari diye bir kuralmi var..

2008 yilinda bir ulkenin saglik bakani keneyi engelleyemiyor onun yerine pantalonu pacanin icine sokun diyorsa ben oyle bakanin ta orasina burasina edeyim..

Sizde savunmak icin sacma sapan yorumlar yapmayin yok piknige giden adam ne yapacak.. Okuzmusunuz birader sen bir keneyi engelleme sonra ab kapilarina dayandik dunyanin en guclu ulkesiyiz de hadi ordan lan kopek derler adama..

Ahmet Altan olayina gelince benim gozumdeki tek degeri Cetin Altan in oglu olmasindan gelir birde arada guzel yazilari vardir ama ideolojisi bana gore degildir begenmem onaylamam..

Hangisi daha iyi yaziyor derseniz Yilmaz Ozdil derim birde yilmaz ozdile laf atmadan once gozunuzu seveyim biraz arastirma yapin.. Her kose yazarinin okuyucu sayisi bellidir biraz bakarsaniz belki bulursunuz ama oyle kafadan sallamak daha kolay gelir size o yuzden durmak yok sallamaya devam..
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
yahu insan ülkücülerin açtığı komando kampı da bilinmeyecek birşey değil ki. bizim okuduğumuz inkilap dersi tarihini kitabında bile yazıyor o kadar yaygın bir bilgi. üstelik bence türkiyede o dönemlerde şiddetin gelişimini seyir açısından önemli bir dönem çünkü silahlanan solculara karşı onların yaptığından çok daha ağır şiddetin kullanılabilmesi için yapılmış bir uygulama öyle pek de es geçilecek bir konu değil.

onun yanında şunu tekrarlamak istiyorum, bizim başbakanımız gider 9 çocuk yapmış aile reisine madalya verir ama böyle ödüller alan adamların varlığından bile haberdar değildir muhtemelen.

Şimdi ben yukarıda yazdıklarından ilk önce solcuların şiddete yöneldiğini, bunun üzerine ülkücülerin silahlandırıldığını düşündüğünü anlıyorum.

Eğer öyle düşünüyorsam biraz daha araştırma yapmanı öneririm. Benim bildiğim ilk öldürülen geç sol görüşlüydü. Daha önemlisi yapılan ilk saldırı kanlı pazar olarak bilinen olaydı. Bu olayda Taksim Meydanın izinli gösteri yapan sol görüşlü gençlere ülkücüler sopalarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda iki sol görüşlü genç bıçaklanarak öldürülmüştü. Ülküceler o kadar iyi organize olmuştu ki bir birlerini yaralamamak için herkes göğsüne türk bayrağı yapıştırmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Hep eleştirdinzi ya yazış tarzını. bunu da kimin yazdığını anlarsınız.

Halı.

Koltuk.

Avize.

Sehpa.

Vazo.

Biblo.

Tablo.

Gümüş.

Porselen.

*

Nedir bunlar?

"Hayrünnisa Gül’ün Dolmabahçe Sarayı’ndan istediği eşyalar" diyenler, yanıldı... Semra Sezer’e "hediye edilen" ve Semra Sezer’in evine götürmektense, Çankaya Köşkü’ne bıraktığı eşyalar...

1.243 parça.

*

Halı.

Koltuk.

Avize.

Sehpa.

Vazo.

Biblo.

Tablo.

Gümüş.

Porselen.

İşte bunlar, Hayrünnisa Gül’e "hediye edilmeyen" ama, Hayrünnisa Gül’ün Dolmabahçe Sarayı’ndan istediği eşyalar...

35 parça.

*

Aslına bakarsanız, Kaşıkçı Elması’nı istemediğine şükredin... Çünkü, prensip olarak, Topkapı Sarayı’ndaki Kaşıkçı Elması ile Dolmabahçe Sarayı’ndaki ibrik arasında bir fark yok... İkisi de müze eseri olduğuna göre, ikisi de satılamaz, dolayısıyla fiyatı yok, farkı da yok.

*

Bakın "fark" dedim, aklıma geldi.

*

46 trilyon lira nedir?

Ahmet Necdet Sezer’in 7 yıllık görev süresi boyunca harcamak yerine, tasarruf edip, Maliye Bakanlığı’na iade ettiği para.

*

30 trilyon lira nedir?

Abdullah Gül’ün, henüz 1 yılını bile doldurmadan, Çankaya Köşkü’nde tadilat için Maliye Bakanlığı’ndan aldığı para.
Sosyal ağlarda paylaş

Cooldragon said:

Şimdi ben yukarıda yazdıklarından ilk önce solcuların şiddete yöneldiğini, bunun üzerine ülkücülerin silahlandırıldığını düşündüğünü anlıyorum.

Ben 1965ler gibi ilk kitlesel silahnan tarafın solcular olduğunu düşünüyorum. Bireysel silahlanma ya da kışkırtma gibi şeylerden daha farklı tabi bu. Zira üst üste sol tarafın seçimden çok başarısız çıkması (o zamanlar halka sırt çevirmelerinden dolayı) ve askerin de 1960larda en azından içinde sol eğilimli subaylar olmasından dolayı o yöne kaymış olmaları çok mantıksız gelmiyor. Bu konuda genelde tarafsız kitaplar okumaya çalışırım çünkü kendi görüşlerim doğrultusunda bile olsa taraflı olduğunu hissettiğim kitaplar çok rahatsız eder beni.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Cooldragon said:

Ben 1965ler gibi ilk kitlesel silahnan tarafın solcular olduğunu düşünüyorum. Bireysel silahlanma ya da kışkırtma gibi şeylerden daha farklı tabi bu. Zira üst üste sol tarafın seçimden çok başarısız çıkması (o zamanlar halka sırt çevirmelerinden dolayı) ve askerin de 1960larda en azından içinde sol eğilimli subaylar olmasından dolayı o yöne kaymış olmaları çok mantıksız gelmiyor. Bu konuda genelde tarafsız kitaplar okumaya çalışırım çünkü kendi görüşlerim doğrultusunda bile olsa taraflı olduğunu hissettiğim kitaplar çok rahatsız eder beni.

Dediğim gibi ben yaşanan ilk olaylara baktığımda sağcıların solcuları öldürdüğünü görüyorum. Yukarda hangi olaylarla başladığını yazdım. Bir süre sonra herkes bir birine giriyor orada diyecek bir şeyim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...