Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OpenDNS ili ilgili bi soru


oper

Öne çıkan mesajlar

şimdi bu arkadaşımızı kullanmaya başladığımızda, firefoxta daha önceden adres çubuğuna paticik yazdığımızda paticik.com a yönlenirken open dns arama sonucu çıkartıyor karşımıza. bunu engellemenin bi yolu yok mu acaba? eskisi gibi olmasını nasıl yaparız?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hacılar aynı sorun bende. Hatta bu konuda bir mail atmıştım "böyle böyle ve bunu kaldırmak istiyorum. ayarlarınızda bulamadım" gibisinden birşeydi. Aldığım yanıt

"bizim gelir kazancımız bu şekilde bulunmayan sayfalarda arama yapılmasıdır. bizi ayakta tutan budur. ama sorununuzu tam olarak açıklarsanız ilerde değişiklik yapabiliriz" tarzında birşeydi.

Bende yanıtlamadım uğraşmadım. Nası olsa değiştirmeyecekleri belli. Aslında adamlar da haklı. 2 tane ip gözüküyor ama 2den fazla serverları vardır. Onların parasını ancak o şekilde bulunmayan sayfaları kendilerine yönlendirterek reklamlar ile çıkartabilirler.

Tabi bu durum firefox kullanıcıları için çok kötü oluyor çünkü firefoxun bir özelliğini yiyor. Hemde çok kullanışlı bir özellik. Ama IE kullanıcıları için aslında gayet faydalı birşey.

Ama eğer güzel bir liste yapıp opendns'e sorunumuzu güzelce anlatır ve nasıl bir değişiklik istediğimizi belirtirsek eminim bir sonuca ulaşabiliriz çünkü adamlar ilgili.

İsterseniz şöyle yapalım, türkçe veya ingilizce burada bu sistemin yarattığı sorunu, ne şekilde olması gerektiğini, firefox üzerindeki etkilerini yazın, yazmak isteyenler. Sonra bunları bir araya getirip opendns teknik ekibine gönderelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...