Korax Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Selam arkadaşlar. Şimdi benim bir arkadaşım lise'yi 3 sene önce bitirdi,yalnız bu arkadaşım bi dersten 3 senedir borçlu idi.Borçlu olduğu dersi 2-3 ay önce açıköğretimden bitirdi. Bu durumda bu arkadaşımın okulu yeni bitmiş sayılıp,askerlik tecil hakkı yenimi başlıyor?Yoksa bu arkadaşım 2-3 senedir hali hazırda kaçakmı oluyor?İkametgahının olduğu yere hiçbir kağıt falan gelmemiş askerlik şubesinden.Bi anlam veremedik olaya,bilenler aydınlatabilirse çok sevinirim :)
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 okulla hiç bir ilişkisi kalmamışsa ona yol görümüş demektir ..
chesterfield Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Peki bende bir şey sorayım. 89luyum. Geçen sene liseyi bitirdim ve üniye kayıt olmadım. Bu sene tekrar hazırlanıyorum sınava, her neyse. Geçen gün muhtarlığa ikametgah almaya gittiğimde muhtar bey Askerlik Şubesine gitmemi ve tecil ettirmem gerektiğini söyledi ve son gün falan karıştırdı beni korkuttu. İbnetor. Evime askerlik şubesinden herhangi bir bildiride gelmedi. Şimdi gidip tecil ettirmem mi gerekiyor? [Birde nasıl oluyor bu iş? Diplomayı mı götürüyoruz,neler yani?] Yoksa evime bir bildirinin gelmesini bekleyeceğim. Ki Büyük olaslık yeni sezonda Yurtdışına gideceğim Üniversite için. Bilen, duyan varsa paylaşırsa sevinirim .
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 hayır bu senede kazanamassan paşa paşa gidersin askere kazanırsan okul otomatik olarak tecil ettiriyoo zaten
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 2pacAmaruShakur said: okulla hiç bir ilişkisi kalmamışsa ona yol görümüş demektir .. tamamda arkadaşım,diyorumki liseden 3 sene önce 1 dersten borçlu olduğu için mezun OLAMADI.Açık öğretimden 2-3 ay önce liseyi yeni bitirdi.Lise bitince 2 sene tecil hakkı var.Bende diyorumki,bu durumda tecil etme hakkı yenimi başladı,lise 2-3 ay önce bittiği için?Yoksa borçlu ders falan sayılmayıp direk kaçak durumunamı düşüyo? Bilgi almak için soru soruyorum,ona göre de cevap bekliyorum.
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 şu an 2 yıl tecil hakkı var ... yeni mezun olmuş durumda şu anda
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 20 yaşında halen askerlik şubesine falan filan başvurmadı ise bir süre sonra yoklama kaçağı oluyor. liseyi bitirmemiş halde tecil ettiremez. ayrıca 89 lu arkadaşım sende git tecil yaptır 2 sene. ne olur ne olmaz. inzibat gelir götürür !
Hagii Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 ben 1 sene tecil ettirdim ve ben tecil ettirdsikten hemen 2 ay sonra üni mezunları 2 sene tecil hakkı var denildi. şimdi gitsem ben üni mezunuyum 2 sene tecil ettirmek istiyorum. zaten 1 sene tecil ettirdim 1 sene daha koyun 2 sene olsun diyebilirmiyim
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 hagii, dediğini yapan biri varmış ama nasıl yapmış bilmiyorum. arkadaşım söylemişti. en güzeli gidip askerlik şubesine sormak. üşenmeyin plx.
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 chesterfield said: Peki bende bir şey sorayım. 89luyum. Geçen sene liseyi bitirdim ve üniye kayıt olmadım. Bu sene tekrar hazırlanıyorum sınava, her neyse. Geçen gün muhtarlığa ikametgah almaya gittiğimde muhtar bey Askerlik Şubesine gitmemi ve tecil ettirmem gerektiğini söyledi ve son gün falan karıştırdı beni korkuttu. İbnetor. Evime askerlik şubesinden herhangi bir bildiride gelmedi. Şimdi gidip tecil ettirmem mi gerekiyor? [Birde nasıl oluyor bu iş? Diplomayı mı götürüyoruz,neler yani?] Yoksa evime bir bildirinin gelmesini bekleyeceğim. Ki Büyük olaslık yeni sezonda Yurtdışına gideceğim Üniversite için. Bilen, duyan varsa paylaşırsa sevinirim . Banada aynısı oldu. Gittim şubeye, ama tecil etmediler eğer össyi kazanıp ünüversiteye gidersem 31 Ekime kadar tecil ettirmeliymişim, eğer kazanamadıysam Eylülde yoklamaya gelmeliymişim. Şimdi dert edicek birşey yok yani.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 2pacAmaruShakur said: hayır bu senede kazanamassan paşa paşa gidersin askere kazanırsan okul otomatik olarak tecil ettiriyoo zaten nereyi kazandığına bağlı, devlet okulu kazanırsan sabah kapında polisleri görüp dumura uğrayabilirsin. Bende okul otomatik tecil ettiriyor zannetmiştim.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 oper said: en güzeli gidip askerlik şubesine sormak. üşenmeyin plx. usenmiyolar ki... tirsiyolar hihaoahaha
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Tırsılmaz mı ya? Bir kere gittim şube ye; öğrenciyim askere alınma gibi bir durumum da yok. Ama yine de korkudan şekil değiştirmişim. Köpek gibi davranıyorlar adama. Otur, kalk git gel bilmemne. Kimbilir askerde ne yapıyorlar?
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 biliyorum ya sakasina dedim tirsilir tabii. hele durumun kesin degilse offf. bi cocuk gelmisti benle birlikte ama adamin universite fln bitmis tecil ettirmeye gelmis, askerlik kagidini verip yolladilar aglicakti :D ne diyolar ona sinis mi swiss mi sunis mi oyle bi kagit adini da bilmiyorum hic alakam yok konuyla.
Smoke Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 30 yaşına kadar tecil ettirdim bir şekilde... hatta bir iki sene asker kaçağı da oldum bu nisan gitmek için başvurdum, yüksek miyop ve astigmattan dolayı elverişsizdir raporu verdiler :)
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Smoke said: 30 yaşına kadar tecil ettirdim bir şekilde... hatta bir iki sene asker kaçağı da oldum bu nisan gitmek için başvurdum, yüksek miyop ve astigmattan dolayı elverişsizdir raporu verdiler :) Kaç derece üstad?
matama Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 ikisinin toplami yanlis bilmiyorsam 14 olmayacak
Smoke Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Bir rivayete arkadaşın dediği gibi ikisinin toplamı 14 ve üstü askerlik için elverişsiz. Benim sol ve sağ göz astigmat ve miyop toplamı 17.5'du.
JD Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 elverişsizdir raporu nelere veriliyor geniş kapsamlı ?
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 http://www.turkforum.net/showthread.php?t=459394
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 DiadanLocke said: oper said: en güzeli gidip askerlik şubesine sormak. üşenmeyin plx. usenmiyolar ki... tirsiyolar hihaoahaha neyine tırsıyorsunuz yahu? arayın, böyle böyle durumum diyin, gayet de güzel bilgi veriyorlar.
Karag8z Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Tavsiye ederim bir an önce askerliğinizi yapın hele bu kadr kısaltılmışken. üni mezunuysanız zaten yaz kampı gibi gelecek. lise mezunu falansanız da üzülmeyin. inanın türkiyede okumuş bilgisayar bilen insanları usta birliklerinde yazıcı revirci felan gibi rahat görevlere veriyolar. en basiti ben astek idim. hizmet birliğinde 2 elemanımda izmirli idi (izmirde askerlik yaptım. Astek okulunda 500 kişi arasında 3 ncü oldum. çok mu zekiydim hayır, millet dersleri salladı kura çekerek gitti %2 lik dilim 10 kişi yani istediği yere gitti)adamlar tugay alışverişi için sabah çıkıp akşam dönüyorlardı :))
sigisMoNd Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 benim de askerlikle ilgili bir sorum olucak. liseyi bitirdm. 5 senelik liseydi. yurtdisinda devam edicem egitime. okulun kabul belgesi temmuz sonu gibi gelicek. ne yapmam lazim?
Öne çıkan mesajlar