LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Bu mümkün mü çok uzun süredir düşünüyorum da, acaba bir şekilde ufak bir füzyon reaksiyonu yapıp enerji elde edebilir miyiz :) (çok fallout oynayan genç kendini kaybetti) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 füzyon için çekirkekleri birbirine sokman lazım bunun için de tabi elektrostatik itim kuvvetlerinin üstesinden gelmen lazım bunun için ya bir parçacık hızlandırıcısı ile çekirkedkleri birbirine çarptırman, ya da çekirkedkleri plasmalaştıracak sıcaklığa da ulaştırabilirsin öyle de olur. Amacım nedir hidrojen bombası mı yapacaksın sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 tövbe de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 cerndeki deney de füzyon tabi illa hidrojen bombası olmak zorunda değil ama hidrojen bombasının farkı işte çarpışma enerjisi patlama olarak ortaya çıkıyor, cern'de hiç yoktan parçacıklar meydana getirmeyi umuyorlar sanıyorum farkları bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 ne oldu sörn? şubat ta 3 ay sonra deniyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 hocam oraya gözlemci olarak gidecekti bize dediydiki, aletin doğru çalış çalışmadığını anlamak için yazın ortasına kadar falan bilindik deneyleri yaparlar, yeni deneylere o civarlarda geçerler dediydi. Bi de tabi bu cern deneyi 10-20 sene sürer, bu çarpışmaları bir çok kez tekrarlayıp, o sonuçları analiz edecekler uzun uzun. Higgs parçacığını bulurlarsa ortam çok şenlik olacak bence çünkü temel parçacıklar tablosundaki simetri bozulacak bu da muhtemelen bulunması gereken yeni parçacıklar olduğunu anlamına geliyor. Bunu da derste dediydi hoca bize ben de satıyorum direk sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 zaten büsürü enerji açığa çıkıyo, bide yazın yapıyolar ki iyice sıcak basar adamları. hocana söle de vantülatör falan bişi götürsün yazık günah. ayrıca bu deneyi yapanlarda da hiç akıl yokmuş arkadaş. insan ocakta falan yapar da çıkan enerjide füzyon kaloriferine verilir. evet füzyon kaloriferi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Hidrojen > helyum füzyonundan bahsediyorsan. Hidrojeni 10^6 K ya kadar ısıtman gerekiyo diye biliyorum.Biraz daha fazla yada az olabilir tam hatırlamıyorum.Bunun icinde hidrojen bombalarında once atom bombası patlatıp bu sıcaklıgı elde etme yolunu seciyolar.Gerci gecen ntvmsnbc de okumustum. Ingıltere de cok guclu bir lazer denemisler.Cok dar bi alanı o sıcaklıklara kadar ısıtıyormus.Kucuk bi alan bile olsa reaksiyonun baslamasına yeterli olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 füzyon, ev,:S ? çorbayla karıştırmış olmayasın said: Cons Üye medal 1k yeni § 24 May 2008, 21:32 [ Alıntı ] [ Özel Mesaj ] ben evde uzayı büktüm. hahaha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 ben evde uzayı büktüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Thanks God for cold fusion. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 http://www.fizikkulubu.net/soguk-fuzyon/ http://www.frmtr.com/kimya/799904-soguk-fuzyon-ve-tarihcesi.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar