Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Füzyon Yapmak

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

füzyon için çekirkekleri birbirine sokman lazım bunun için de tabi elektrostatik itim kuvvetlerinin üstesinden gelmen lazım bunun için ya bir parçacık hızlandırıcısı ile çekirkedkleri birbirine çarptırman, ya da çekirkedkleri plasmalaştıracak sıcaklığa da ulaştırabilirsin öyle de olur.

Amacım nedir hidrojen bombası mı yapacaksın sdf
Sosyal ağlarda paylaş

hocam oraya gözlemci olarak gidecekti bize dediydiki, aletin doğru çalış çalışmadığını anlamak için yazın ortasına kadar falan bilindik deneyleri yaparlar, yeni deneylere o civarlarda geçerler dediydi. Bi de tabi bu cern deneyi 10-20 sene sürer, bu çarpışmaları bir çok kez tekrarlayıp, o sonuçları analiz edecekler uzun uzun. Higgs parçacığını bulurlarsa ortam çok şenlik olacak bence çünkü temel parçacıklar tablosundaki simetri bozulacak bu da muhtemelen bulunması gereken yeni parçacıklar olduğunu anlamına geliyor. Bunu da derste dediydi hoca bize ben de satıyorum direk sdf
Sosyal ağlarda paylaş

zaten büsürü enerji açığa çıkıyo, bide yazın yapıyolar ki iyice sıcak basar adamları. hocana söle de vantülatör falan bişi götürsün yazık günah.
ayrıca bu deneyi yapanlarda da hiç akıl yokmuş arkadaş. insan ocakta falan yapar da çıkan enerjide füzyon kaloriferine verilir.
evet füzyon kaloriferi
Sosyal ağlarda paylaş

Hidrojen > helyum füzyonundan bahsediyorsan. Hidrojeni 10^6 K ya kadar ısıtman gerekiyo diye biliyorum.Biraz daha fazla yada az olabilir tam hatırlamıyorum.Bunun icinde hidrojen bombalarında once atom bombası patlatıp bu sıcaklıgı elde etme yolunu seciyolar.Gerci gecen ntvmsnbc de okumustum. Ingıltere de cok guclu bir lazer denemisler.Cok dar bi alanı o sıcaklıklara kadar ısıtıyormus.Kucuk bi alan bile olsa reaksiyonun baslamasına yeterli olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...