Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Selamlar. AoC daki rezaleti görünce artık bilgisaiyarımı upgrade etmemin zamanı geldiğini düşünüyorum. Fakat bilgisayar noobuyum. Anakartımın modelini bile bir program sayesinde öğrendim o derece. Efenim, ekran kartı vs çoğu şey değişecek de. Benim istediğim CPU da artış olması. Fakat yeni dual core lar fln çıkmış sanırım ortalık felaket. Fazla da para harcamak istemiyorum, mreak ettiğim anakartımın dual core destekleyip desteklemediği. Marka: EPOX Model: nforce4 DDR: 9NPA3I / 9NPA3J / 9NPAJ-3 / 9NPA3 Ultra Series CPU Model : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+ Speed : 2.21GHz Model Number : 3700 Anakartı değiştirmeden şöyle janjanlı bir cpu takabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 cpu idare eder ekran kartını düşün esas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 7600GT ekran kartım ya. Çok mu düşük? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 2 sene önce olsa yetermiş şimdi doğal olarak yeni oyunlar için güçsüz kalıyor bir de anakartın desteklemiyor amd x2 leri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Var mı bu anakarta uygun ekran kartı önerin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ııh en son 2600xt alınabilir bir kart iken takip ediyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Neden cpu'yu upgrade ediyosun ben de anlamadım? Erkan kartına yatır parayı, bi de tabi "fazla ram yoktur" teroeminden yola çıkıp ram artırılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 socket 939 amd nin am2 socket ler cikmadan bi onceki hali. Islemci bulunur bulunmasina istedigin oysa ama ne kadar mantikli bir upgrade olur o tartisilir. Asil olay amd nin am2 den sonra islemcilerde ddr2 desteklemeye baslamasi, sen muhtemelen 333 veya 400luk ddr lardan kullaniyorsun. Uzun sureli olarak yapilabilecek en ucuz ve en mantikli upgrade am770 chipsetli bir anakart alip, uzerine amd brisbane bi islemci takmak olur. Ekran kartin anakart islemci ve ramlerinin otesinde, zaten 7600gt nin uzerine alacagin her kart bu uclemenin darbogazinda kalacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Hmm valla dediklerinden çok birşey anlamadım da anakart değiştir diyorsun kısaca :) Ram 2gb bu arada, ama nedir 400 mü 300 mü bilmiyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Socket 939 lar amd nin am2 ye gecis doneminde 2 sene boyunca tuketiciye taktiklari en buyuk kaziklar, haliyle anakart ureten firmalarda nasiplendi bundan. Pesinen uyarayim, problemlerden biri anakartinin modelinin mechul olmasi. Sen epox un nforce4 chipsetini kullanan s939 anakartlarini yazdin. bu 5 modelden 2 tanesi agp ekran karti kullaniyor. Eger senin 7600gt agp ekran kartiysa sana anakarti degistir demekle bilgisayarini degistir demis olurum. Anakartinin pci-e oldugundan emin ol bir sekilde. Agp olmasi durumunda islemciyi degistirmeye kafayi taktiysan socket939 olupta cift cekirdekli olan toledo ve manchester serisi var 90nm lik. Katalitik kalorifer almak daha mantikli oluyor aslen. Kisacasi agp ise bilgisayarini degistir. pci-e ise ekran karti haric bilgisayarini degistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Yok ısrar fln ettiğimden değil. Sadece performans olsun diye dedim. Bilmiyorum AoCa göre cpu hızım nasıldır, çok mu eziktir vs. Ekran kartı değiştirirsem çok büyük fark görürüm yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Ekran kartini degistirirsen fark gorecegini sanmiyorum o islemci ve ram hizlariyla. Ekran karti s939 ve nforce4 donemine gore oldukca iyi bi kart. Etrafinda anlayan biri varsa belki bi genel o.c yapilabilir, bahsettigin oyunda fayda saglar mi sana oyunu bilmedigim icin soyleyemiyorum. Tekrar soyluyorum, bi sekilde anakartinin ekran karti slotunun ne oldugunu ogren. Eger anakart agp ise bilgisayarina yatiracagin her kurus olu yatirimdir maalesef.Bunu soyleyebilirim. Eger pci-e ise ve yakinda anakart-islemci-ram ucgeninide degistirmeyi dusunuyorsan ekran karti almak mantikli olabilir. Ama ekran kartlari icinde ati ve nvidia tarafinda isler karisik oldugu icin su ekran karti almak mantiksiz. Sonuc olarak en iyisi hicbirsey almamak, veya bilgisayari degistirmek =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Düşündüm taşındım eldeki biilgisayarı satarsam, elde birikimle de birşeyler uydurabilirim herhalde. Önereceğiniz 3 lü nedir? Anakart, cpu, ekran kartı olarak yani. şöyle geleceğe dönük vs birşeyler iyi olurdu aslında :) markaları modelleri ile yazarsanız fiyatlarını da araştırabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 psu da ekle bence... tabi sağlam bişe değilse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Eldeki bilgisayarin aslinda cok karaborsa oldugu icin sansliysan ederinden fazlaya satarsin. ddr ramler ve s939 islemci oyle ha dediginde ucuz bulunmayan parcalar. Butceni yazarsan mantikli biseyler duzmeye calisiriz. Fakat en ekonomik cozum am770 sb600 chipsetli bi anakart alip, uzerine am x2 4400+ veya 5200+ gibi brisbane cekirdekli bi fiyat/performans islemcisi almak olur. o.c. isine girisilmeyecekse 5200 almak daha mantikli tabiki. Ustelik amd socket939 da musterilerine attigi kazik yuzunden cok guven kaybettigi icin yeni tum socketlerini eskilerine uyumlu yapmaya calisiyor guven kazanmak icin. am3 socketlerde %80 am2 lere uyumlu olacagindan boyle bi ikili almak cok da mantiksiz olmaz. Ram biraz begeni ve butce isidir, o.c nin sinirlarinda gezilmeyecekse orta kalite oem ram ler bile is gorur yeri geldiginde(veritech mesela?) Ekran karti pci-e ise firmalar fiyat kirana dek 7600gt yi o.c. ile kullanmaya devam edebilirsin. Benim onerim; Asus M3A veya Gigabyte MA 770-S3 AMD am2 X2 4400+ X2 islemcilerin brisbane(65nm, windsor lar 90nm) versiyonlarini turkiyede stoklarda bulmak biraz problem olabiliyor. Bikipta ayni fiyata windsor almak yapilabilecek en buyuk yanlistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Kasa PSU ufak detaylar henüz. Zaten bir halttan anladığım yok uehue Kharon bitirmişsin olayı sen. Ambele oldum şurda, çok sağolasın bilgiler için yahu. Umarım istediğim gibi olurda şu AoC elde patlamaz :) Tekrar teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 benden sana öneri tüm paranı diğer malzemelere yatırıp dandik ups ve dandik kasa alma. o malzemelerin verimli çalışabilmesi için sağlam bir güç kaynağı, sistemin yeterince soğutulması için de sağlam bir kasa lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 artık dual-core almakta mantıksız.dizi dizi quad core lar çıkarken hemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2008 neden mantıksız? dah adual-core uyumlu programlar bile yapılmadı adam gibi. eğer gerçekten ihtiyaç varsa alınabilir. onun dışında quad-core lar "benim işlemci seninkini döver" işlerine yarar sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar