Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör seçimi

=)

Öne çıkan mesajlar

Son olarak bir adet 24" monitör almaya karar verdim ve 3 tanesinin arasında kaldım yardım gerek :)

1:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31007

fiyatı:733YTL

2:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33452

Fiyatı:762,46 YTL

3:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32213

fiyatı:850 YTL

daha başka monitör tavsiyeleriniz varsa alabilirim :)

teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayirdigin paraya oldukca guzel alternatifler var ama bu alternatifler 24 inch degil. Neden degil sorusuna cevap vermeye calisayim;

Oncelikle boyutla birlikte gelen yuksek cozunurluk zorunluluguna degineyim.Elbette o kadar buyuk bi ekrana sahip olup 1280x768 fln seklinde kullanmiycaksin. Yuksek cozunurlukle birlikte monitorun hizi, ekran kartina dusen is ve de goruntunun nasil aktarildigi sorulari problem yaraticak.

bilindigi uzere dvi kablolar HD goruntu icin hdmi dan farkli olarak sadece yuksek hizda dijital goruntu aktarmak icin tasarlanmis bi arayuz. D-sub ise alisageldigimiz normal analog arayuz. Yuksek cozunurlukte ekran kartindan gelen goruntu analog donusturuculer ile d-sub arayuzuyle baglanirsa belirgin bi contrast, gecikme ve keskinlik problemi ortaya cikar. Senin dusundugun monitorlerde philips haric dvi girisi yok. Bu fiyatta ve boyutta bi monitor alirken olmamasini dusunemedigim bi ozellik.

Birde lcd ureticilerinin genel problemi diyebilecegimiz dead pixel problemi var. Bazi firmalar bazi panelleri icin tamamen garanti verebiliyor ama turkiyede bunu yapan firma sayisi oldukca az, ve de buyuk lcd lerde bu garanti hic verilmiyor. Hatta monitorun boyutu / x gibi bi formulle bunu gayet belli sinirlar icinde normal kabul edip garantiye sokmayabiliyorlar. mesela 24 inch icin 5 tane birbirine en az 5cm uzaklikta olmayan(bir baska deyisle kumelesmemis) hatali pixeller icin degistirme garantisi verilmiyor. Ne kadar buyuk panel, ne kadar az para, o kadar cok can sikintisi yani.

Benim onerim kaliteli firmalarin(nazarimda philips degil, viewsonic,samsung ve asus diyebilirim ama) 22inch lik monitorlerine bakman, ozellikle de pixel garantisi hakkinda bastan konusman olur.

Tepki suresi ise tam bir muamma, 2ms dedikleri grey to grey dir genelde, 5 ms civari white-black-white ve 8ms civari motion-to-motion iyi monitor kabul edilir.
onemli olan elbette motion-to-motion tepki suresidir. ms in solunda yazan rakamin neyi ifade ettigine iyi bakin.

Umarim faydali olmustur, iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

topicin samimiyeti ? komik...

kharon gerçekten çok teşekkürler güzel yazmışsın cahil olduğum bi konuda bilgi sahibi ettin beni:P ekran kartım hd3850 ve 4800x2 işlemciye sahibim sanırım yeterli olur.olmasa bile şimdi yeni bi alternatifim var ps3 ü önce aldığım için monitör zaten biraz aksamak zorunda kaldı teşekkürler her türlü yardımınız için
Sosyal ağlarda paylaş

PS3 konusuna değindiğin iyi oldu. Kesinlikle iki girişi olan bir monitör almanı tavsiye ederim. Mesela benim Samsung 226BW bir analog DVI bir dijital DVI girişe sahip. Bunlardan birini PS3'e, birini PC'ye bağlıyorsun. Monitör üstünden tek tuşla ikisi arasında değiştirebiliyorsun. Mesela sallıyorum PS3 oynarken iki dakika mail'ine bakmak, msn'den yazışmak vb için tek tuşla geçiş yapabilirsin.

Ayrıca HD3850 nerdeyse hiç bir yeni oyunu adam gibi kaldıramaz 1920*1200 çözünürlükte. Madem PS3 var, PC oyunlarından vazgeçip 24" ekranınla keyif yapabilirsin tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Kesinlikle iki girişi olan bir monitör almanı tavsiye ederim. Mesela benim Samsung 226BW bir analog DVI bir dijital DVI girişe sahip.

Analog digital video interface? Saniyorum burda bi karisiklik oldu cunku 2 adet giris varsa biri dvi, digeri d-subdir. Monitorde hoparlor olmadigi icin hdmi kullanmaya zaten gerek duymuyorlar. Ps3 hd oldugu icin zaten d-sub dan baglamak haksizlik olur, haliyle analog baglanti bilgisayarla yapilacak demektir, bu boyutta ki bi monitorde baglantilar arasindaki fark contrast,latency ve sharpness bazinda goze hayli batar olucaktir.

Ha boyle bi cift baglamak gibi bi amac varsa Y kablo ile her sistemi dvi dan baglamak en mantiklisi ama tabii tek tusla ps3 ile desktop arasinda fink atmak mumkun olmayacaktir.

Bide ek olarak zaten soylenmisi var,
Mum_Chamber said:
bence ps3 ve pc aynı ekranda olmaz. hatta ps3 ekranda olmaz, televizyonda olur.

Birde bakilan fiyat araliginda hem kaliteli bir panele sahip olup hemde dijital girisi olan monitorler turkiyedeki vergilendirme politikasi yuzunden sadece d-sub girise sahip olanlardan hayli pahali. Ne kadar akil celdirici de olsa alinacaksa cuzdani zorlayarak veya biraz bekleyerek kesinlikle dijital girisli bi monitor almak en mantiklisi olur. Kaldi ki 24inch e sahip multi input bir monitor minumum 800 lira civarinda ancak bulunabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

=) said:
topicin samimiyeti ? komik...

kişisel algılamana gerek yok, topii sen açtın tabii tamam ama...

nickinin garipliği ve yeni olman ayrıca bodos şekilde ve çoğu kişiye uçuk gelecek fiyattaki ekranlardan bahsetmen, patide çok sık rastlanan fake olayları olasılığını artırdı gözümde sadece :) yoksa yardım etmye de çalıştım. :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...