Afush Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Çeşme(ılıca) postuna cevap diye niyetlenmiştim ama pek bi uzun ve genel oldu ayrı bi konu açıp Çeşmenin geneli hakkında paylaşmak istedim ben de. İlk olarak çeşme çarşısı değildir,alakası yoktur hatta.Çeşmeye gitmişken görelim veya tekne gezisine çıkıcaz fiyat soralım mentalitesiyle gidilesi bir yerdir ancak.Kaynamış mısır(darı) çeşmenin diğer yerlerine göre burda nispeten ucuzdur. Çeşme içi karşılaştırma yapıcak olursak baba tarafım çeşmeli,veletlikten beri her yazımı orda geçirdim akrabalarla içinde,ılıcada,alaçatıda..Genel kanım=Alaçatı yönetir.Gündüz sörfü,gece eller havayasıyla. Zaten Çeşme'nin eller havaya ve sörfünden başka bir şeyi de yoktur pek.Çeşme de genelde 4tür insan yaşar. 1-Zengin ötesi yerli turist 2-İzmirli insanlar 3-Yerlileri 4-Dandik turistler(pek zengin olmuyorlar bunlar) Gündüz çeşmede ne yapılır(deniz,kum,vs olayları): Şaşırmayın,Bilimum aşırı zengin istanbullu kardeşlerimiz bikinilerini giyer gelir "osman" beachte(misal)girişe 20-25 ytl bayılır,Tom Ford yeni sezon gözlükleri,marka çanta ve şapkalarıyla hava atıp bir iki demet akalın şarkısına eşlik edip sürekli mesajlaşarak 2 de gelip 5-6 da ayrılırlar denize ayaklarını bile değmeden.. Ya da sportif arkadaşlar alaçatıda sörf yapar.."Vaay elemanlar neler yapıyolar heaa" der izlersin. Ya da bi şekilde yandan falan sheraton un plajına,altınyunusun apart havuz-plajına dalarsın.Etrafı izlersin,arada girer çıkar güneşlenirsin.Ortam çok tiki kaynamaz,barzo da olmaz. En olmadı ılıca plajı ama önermem barzo kaynıyo hafta sonu.Bir de eşyaları korumak için bi kişi hep geride kalmalı.Ama termal bilmemne akımından dolayı suyu sıcak güzel. Bide çeşmeye gitmişken yapılması gereken şeyler listesi verelim: *Süt mısır yemek. *Kavunda dondurma yemek.(süperdir,çarşı içinde rumeli dondurmacısı diye bi yer var denize daha gelmeden.Gidin yiyin orda.Hürriyetin en iyi bilmem kaç dondurmacısına girmişlerdi geçen yaz) *Kop kop yapın bi kez.(ortam görün..beach tarzı yerlerde akşam kop kop oluyo.çeşme-ılıca yolu üzerinde iç kısımda cece tarzı barlar var hani şu sürekli magazin programlarına çıkan.Gece 1 gibi önündeki arabalar dudak uçuklatacak modellerde olur) *Mümkünse açık hava tiyatrosunda bi konser,tiyatro bişey izleyin.BKM tiyatroları ve Sezen Aksu konserleri orada güzel olur.Tamamen dolar tiyatro,gerçekten çok güzeldir.Hele yıldızlı gökyüzü altında Sezen Şarkıları,tüm açıkhavanın beraber tek bir ağızdan söylemeleri filan..ooof of yani *Babylon'da çimlerin üzerinde bi konsere(MFÖ,Nil,Nazan Öncel gelmişti geçen yaz),oldies but goldies e falan gidin,biranızı yudumlarken şarkılara eşlik edin.(Araba varsa babylon otoparkına bırakmayın 20 ytl idi ücreti =) ) *Sörf merkezine girmeseniz de gidin oraya,yol yüksekte kalıyor,acemi pistini izleyebilirsiniz.İlk defa görenlere görüntü çok güzel gelir.Ama alışıyo insan bi süre sonra.Ya da gidin merkeze akşam üstü gibi bilimum şov yapan sörf hocalarını izleyin. Girişe para vermeyin,sörf okullarının açık kapılarından oranın 40 yıllık müdavimiymiş gibi bi havayla geçin.İçeceğinizi bakkaldan falan yanınıza alın ki para girmesin orda pahalıdır. *Alaçatı sokaklarında akşam yürüyün,çarşıyı gezin,insanları inceleyin.Bir sürü ünlüyü görün meraba deyin foto çektirin vs. *Alaçatı sokaklarında gündüz yürüyün.Geceden olan farkını görün sakız kurabiyesi yiyin.Bu sefer eski alaçatı evlerinin önünde kendi fotolarınızı çekin,çektirin. *Bir gece akşam yemeğiniz yengen olsun(karışık kumru =))Kumrucu hüseyin iyidir.Şevki pek ünlüdür ama daha pahalı sanırsam,emin değilim yılladır orda yemedim. *Sabaha karşı çorba için geceyi öyle bitirin. *Tekne turuna gidebilirsiniz.Eşek Adası falan görün eşek sevin *Pek kitap kurduysanız çarşı içinden 10 ytlye 3 tane 300 sflık filan yeni kitaplardan bulabilirsiniz.İlgileniyorsanız alın,çakma aşmıştır çeşmede. *Antika pazarını gezin ilginiz varsa,ılıca da. Ordan oraya nasıl gitcez? Dolmuş.Her yere dolmuş çalışır.Fakat gece 1 buçuğa kadar olması büyük bir handikap.Kalırsınız orda yani gecenin bi saati ona göre,taksi pahalı.Ya da araba kiralayın,arabayla gelin vs vs. Ne zaman gidilir? Hafta sonunu da hafta içini de görebileceğiniz bi zaman ayarlayın eğer 5 gün filan düşünüyorsanız.Gene de çok kalmanın bayacağını düşünüyorum. Nerde kalınır? Ilıca da apart,pansiyonlar var,çeşme içinde küçük pansiyon-oteller var,Alaçatı' da pansiyonlar var(fiyatları çok uygun olmayabilir)Sheraton var,Altınyunus var,Diğer oteller biraz dışarda kalıyor ama onlar da var. Neye dikkat edelim ki? *Gece olan polis çevirmelerine!(Radarlar var her yerde aman diyim.) *Dolmuşların bitme saatlerine *Hiç çaktırmayan ama ultra pahalı yerlere. *Altınyunus un oradaki kavşağa(çok ölümlü kaza oldu dikkat edin lütfen) *Bazı öküz istanbullu sürücülere(sağ sol yapa yapa son model bmwlerle falan tabakhaneye gidiyorlar afedersiniz..) Dalyan:Millet balık yer burda,pek sosyete mekanıdır.Güzeldir ortamı,pek tikidir,şu demin bahsettiğim bikinili tiki arkadaşlar burada akşam yemeği yerler 1-1 gibi de eller havaya ya giderler ama buaya oturup kalktınız mı cüzdanınız ziyadesiyle hafif kalkarsınız,illa balık yicem derseniz Çeşme nin içinde sahilin sonuna doğru balık lokantaları vardır.Orda yemeniz önerilir. Not:Pek ücret odaklı yazdım yazımı biliyorum ama PAHALI yani,Çeşme de bilmeyen insanlar genelde millete bakıp aldanıp yer içer sonra da gelen epic ücreti ödemek durumunda kalıp nesilden nesile anlatırlar.öyle olmayın diye şeediyorum.Tabi para bolsa buyrun harcayın.=)) Aklıma gelenler bu kadar.Eklemek isteyen olursa buyursun eklesin lütfen.Yazın çeşmede görüşürüz=)
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2008 Güzel yazı olmuş. Bu yaz arkadaşlarla çeşmeye mi gitsek diyoduk, heralde artık gitmeyiz ehueh.
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Çeşme'de evin olacak,öbür türlü zevksiz.Ayrıca özellikle Alaçatı'nın Babylon'u Ege sahilinde en güzel açık hava mekandır ama g.te parmak niteliğinde fahiş fiyatlara sahiptir. Ben vazgeçemem Çeşme'den ama dediğim gibi İzmirliyseniz bir haftasonu kaçamağı olarak her daim eğlencelidir çünkü İzmir'liyseniz mutlaka burda evi olan biri oluyor sizde ona ikameten arabayı kaçırın, ama İzmirli olmayan turistler niye Çeşme'ye gelir orasını anlamam =].
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Valla süper yazı olmuş bayaa bigilendirdin bizi. şimdi sormam gereken bikaç şey daha var sana zahmet vermezsem =) Sağlam kaliteli içinde ameleler olmayan beachler ve gece klupleri varmı tavsiye edebileceğin ? ha bide bu çevirmeler gece kaç gibi biter. son soru polis mi çeviriyo jandarma mı ? :D
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 çeşmede evden ziyade aracın olmalı, konforlu bi tatil için, gerçi minibusler gerçekten çook faydalı ama mesela aqua gibi yerlere gitmek isterseniz çok alternatifiniz kalmıyo, ve gercekten taksi kullandıgınıza bin pişman olursunuz, istersenz aşırı zengin yerli turist ( ben ) olun, gene pisman olursunuz
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Avrupanın en büyük aquaparkı mı ne vardı orda dimi? Sırf o yüzden gidesim var araba da sorun diil amma kalıcak yeriydi yemeğiydi falan öğrenci hesabına çıkması lazım. Böyle ucuz pansyon falan bulabileceğimiz bi yeri var mıdır?
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Sintisyzer said: istersenz aşırı zengin yerli turist ( ben ) olun, gene pisman olursunuz lafa come :D
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 ameleden kaçış yok, amele olmazsa barzo olur aqua, solemare, babylon( en barzo-free ), belki caliente ( discorium ) mesela güzel elit yerler
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 adam öle bi anlatmışki o mekanlara gidenleri, e baktım hepsini yapıyorum, demekki asırı zengin turk turistmişim ben
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 ha bide bıyıklı kızlar falanda olmasın :D
Redogski Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 axedice said: Avrupanın en büyük aquaparkı mı ne vardı orda dimi? Sırf o yüzden gidesim var araba da sorun diil amma kalıcak yeriydi yemeğiydi falan öğrenci hesabına çıkması lazım. Böyle ucuz pansyon falan bulabileceğimiz bi yeri var mıdır? aquapark yok çeşmede o kuşadasında. bide taksilerde artık gece tarifesi kalktı birazdaha rahatlar belki.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 gene de istanbulun 2-3 katı atıyo taksimetre, ve 2 yer arasındaki uzaklık herzaman acayip uzun oldugu icin ( misal asiri parali yerli turist olarak, sabah solemareye gidip, aksamustu aquada demlenmeye geçmek, ve bunu alacatica kalarak yapmak mesela ) hala aşırı mantıksız bisey taksi kullanmak bu dedigim rota, alacati-aya yorgi koyu-ilica-alacati olarak ortalama herhalde 100km vardır
Redogski Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2008 ha tabi istanbullulara göre pahalı. izmirdede taksi aynen öyle olduğu için bana normal geliyo :D
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Sintisyzer said: adam öle bi anlatmışki o mekanlara gidenleri, e baktım hepsini yapıyorum, demekki asırı zengin turk turistmişim ben adam değil bu biiir=)) Hanımefendi diyeceksin bundan sonra asdasadas.. Neyse orda değilim de,cidden her gün beache gidip 25 e girip mesajlaşıp 3 saat sonra mekan değiştiriyosan,akşam yemekleri dalyanda yada onun gibi yerlerdeyse,her akşam ayrı bi mekandaysan,her yere taksiyle gidiyosan falan..sen 5 günde sağlam para harcıyosun demektir arkadaşım =) Aşırı mısın bilemem de,forum ortalamasına göre baya zengin olma olasılığın oldukça yüksek :D (Tabi mekanlar bilimum tanıdıksa,masa işgali parası diye +150 falan almıyolarsa veya "bu da bizden olsun" u bolsa..o zaman ne güzel be :P ) Brook said: Sağlam kaliteli içinde ameleler olmayan beachler ve gece klupleri varmı tavsiye edebileceğin ? Bunu Sintisyzer yanıtlamış zaten. Brook said: ha bide bu çevirmeler gece kaç gibi biter. bildiğim kadarıyla sabah 4-5 e kadar çevirmeler var.Çeşme de gece çıkmak genelde sabahlamayla biter,yukarda söylendiği gibi mesafeler baya uzun hep araçla gitmek zorundasın,çevirip çevirip duruyolar ordan oraya geçenleri. Brook said: ha bide bıyıklı kızlar falanda olmasın grinning smiley yok öyle bi yer rahat ol =))
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Senelerdir Çeşme'de tatil yaparım,severim,sayarım...Ama İzmir ve çevre bölgelerden değilseniz;eğer burdansanızda yazlık,taşıt gibi imkanlarınız yoksa lütfen daha güneye yönelin... Valla paranızın karşılığını alamazsınız,hergün kumru yer tuvalette nöbetlersiniz.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 @afush e her gece haftaici falan cıkmıyoruz tabiki, haftaici ya arkadasın evde pineklemece ya sörf yada aqua, haftaici aksamlari da melissa ilayda yıldız burnu kombinasyonu yani mekanlara girip 3 saatte cıkmıyoruz genelde, e geç yatılınca geç kalkılıyo ama, 2 de anca bi plaja gidebiliyoruz, solemareye falan gidince de 6 dan 7 den once cıkılmıyo zaten, ulasim da ilk sene taksiydi, artik arkadasin arabasiyla hallediyoruz. pickup var saolsun, bagaj magaj 6-7 işi doluşuyoruz haha
BulletRide Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Sole Mare sux bu arada ya hiç sevmem,o taraflara giderseniz Granada (tu)
Afush Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2008 Sintisyzer said: pickup var saolsun, bagaj magaj 6-7 işi doluşuyoruz haha süpermiş ben de gelem mi?
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2008 şevkinin yanındaki melissadan bahsediyosak? neara yıkıldı be, geçen sene vardı? afush kriterlere uygun bi insansan alabiliriz seni de bagaja haha
riglous Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Ne güzel bir konuymuş ki google'da "çeşmede ne yapılır" diye aratınca bu çıkıyor. Sezon öncesi gittiğim için öyle eller havaya falan yapmadık. Amaç da dinlenmekti zaten. O kop kop mekanları için Afush yeterince yazmış zaten. Benimkisi dinlenme tatiliydi. Aşağıdaki guide'ı takip edebilirsiniz rahatlıkla. Tamamen dinlence için tasarlandı :). 4 günlük tatil planı yazayım ben de. Cuma akşamı İdobüs'le yola çıkıp 7'de İzmir otogar'da, 8'de kalkan Çeşme otobüsüyle Opet'te inerekten 10 civarı Ilıca Hotel'e 4 gecelik "oda kahvaltı" ile giriş yapılır. Yol yorgunluğundan 15-16'ya kadar dinlenilir. Sonrasında Ilıca merkeze yürünerek Şevki'de kumru yenir. Yengen karışık olan, süper'de farklı bir peynir konuluyormuş. Denemedim ama sanırım peynirlisi en iyisi. Yengen'in de güzel tarafı, sucuğun vs. tek tek pişirilip ondan sonra kumrunun içine konması. Ayrıca bira neyim veriyorlar. Sonrasında hemen İzmir Cd. üzerinde seyreden minibüslere binilir. Cumartesileri Alaçatı pazarı kuruluyormuş. 2.5 lira ile pazara gidilip gezilir. Bir yığın çakma tişört, gömlek var. Tezgah tezgah geze geze Furun'a gidilir. Orada rica edilecek sakızlı un kurabiyesi, "çatlak" ve çukulatalı balayı kurabiyesinin tadına bakılır. Hepsinden karışık bir şeyler alınır. Buradaki insanlar çok yardımcı ve güleryüzlü. Sonrasında 15 Eylül Kıraathanesine gidip bir şeyler içilir. Kokteyl'leri hoştu. "Xa" ile başlayan bir şey içmiştim, tekila+kahlua shot. Epey lezzetli, tavsiye ederim. Özellikle yemek altlığı olarak. Eğer acıkmışsanız, Agrilia'ya gidin. Burası şu sıralar sezon olmadığı için Cuma, Cts ve Pazar'ları açık. Ben gitmedim, içimde kaldı. Yolum o tarafa düşerse hemen uğramayı planlıyorum. Pazar günü geç kalktık. Güzel güzel kahvaltımızı ettik. Otelde takıldık. Önce havuza girip hevesimizi aldık. Termal havuza girip "aa bu neymiş" dedik. Sadede gelecek olursak 20 dakika sauna + hamamda kese (30 dakika) + klasik masaj (45 dakika) aldık, rahatladık. Sonra odaya gidip dinlenin tüm gün uyuyun mışıl mışıl. Akşamında otelde açık büfe yiyin, dışarı çıkmayın. Yemekten sonra odaya dönüp sabaha kadar uyuyun. Pazartesi Çeşme'ye gittik. Siz gitmeyin. Otelden çıkınca zaten geçen minibüsler Çeşme - Alaçatı arası gidip geliyor. Bu kadar turizm özürlü bir yer olamaz. Olur da giderseniz marina'ya boşuna takılmayın. Adı ve ortamı güzel gözüken bir sürü mekan var ama bir cacık olmaz hiçbirinden. Ben ettim siz etmeyin. Bir daha gidersem: Marinayı ve kaleyi geçtikten sonra Deniz Restorant var. Oranın güzel olduğunu duydum. Sonrasında sahilden yürüyerek marinaya doğru yürüyün. Kaleye gelmeden solda ikinci dondurmacı, Methan. Sakızlı dondurma yiyin. Sonra fazla aranmadan eve dönebilirsiniz. Arabanız yoksa marinanın başına kadar yürüyün. Yokuştan yukarı baktığınızda otobüs terminalini göreceksiniz. Buraya kadar yürümeniz gerek dolmuşlar için. Açıkçası Çeşme'ye gitmesek de olurdu ama onun yerine ne yapardım bilmiyorum. Salı günü yine geç kalktık. Kahvaltı ettik. Güneşlendik. Güneşlenirken bira patates yedik. 15 gibi havuza girdik, soğuduk, giyinip 16 gibi Alaçatı'ya gittik tekrar. Hediyelik bir şeyler baktık. Şimdi merkezden taksiye binip Alaçatı Marina'ya gitmemiz gerekiyor. Taksiyle giderseniz 15-20 arası para verirsiniz. Orada Ferdi Baba var, balıkçı. Güzel mezeleri de var. Özellikle somon sarma (içinde kuşkonmaz var) baya güzel. Ama pahalı, şimdiden uyarayım. Dönüşte de yine 15-20 lira taksiye vererek Alaçatı'ya sonrasında da minibüsle Ilıca'ya geçtik. Çarşamba sabah kahvaltı. Sonrasında otobüsle otogar. Otogardan Havaşla ya da dolmuş yapan taksiyle havaalanı vs.. Taksi dolmuş yapınca 15 lira alıyor. Havaş ne kadar bilmiyorum. Taksi baya hızlı gidiyor.. İçimde kalan bir tek midye dolma yiyememek oldu. Midyeci Seyfi diye bir adam varmış. Bu adama bir türlü denk gelemedim. Cumhuriyet Meydanında duruyormuş sözde ama işte... Birileri de foursquare'den şehir merkezini tag'lemiş. Birileri 3049. Sokak demiş. Denk gelemedim ben. Farkını şöyle anlatıyorlar. Normalde bizim İstanbul'da yediğimiz midye dolmalarda iç pilavı kullanılıyor ve midyenin içine tıkılıyormuş. Bu adamlar beyaz pilav kullanıyor ve midyenin şeklini bozmuyorlarmış. Ayrıca amaç midye yemek olduğu için küçük midyelerden yaparak, pirinçle sizi şişirmiyormuş. Yalnız pahalı biraz, tanesi 1TL. Bunun dışında yukarıda dediğim gibi Agrilia içimde kaldı. Tuval diye bir restorant var. Yorumlar epey değişken. İçerde Jazz çalıyor ve ortamı güzel. Ortama çok önem veriyorsanız gidin derim ama anladığım kadarıyla bir miktar pahalı. Hoş Ferdi Baba kadar değildir heralde. Son olarak da içime oturan Çeşme'ye giderek harcadığım gün, Ferdi Baba'ya verdiğim para ve giderken kullandığım İdobüs'tü. Hani Ferdi Baba'da güzel mezeler öğrendim, bir nebze acımı dindiriyor bu. Balık da baya lezzetliydi. Ama Çeşme'ye harcadığım günün geri dönüşü yok. Ayrıca iki lira daha fazla verip uçakla gitmek çok daha mantıklı olurmuş. İdobüs çekilecek çile değil (en azından şimdilik). Bunu kendi konusunda anlattım zaten. Overall, güzeldi. Dinlendim.
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 abi izmirdeki tüm midyeler o dediğin gibi. ayrıca 20 25 kuruş. tabi çeşmede dayarlar o ayrı sdf
senko Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2012 okul balçovada olduğu için çeşmeye bol bol gittiydim. ama çoğunda ne yaptığımı gram hatırlamıyorum.
Öne çıkan mesajlar