Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Güzel bir bölümdü çok kısa bir süre için bile olsa 4 parmaklı heykelin kendisini görebilediğimiz bir bölüm oldu bu da parlamalar esnasında birkaç yüzyıl hatta bin yılı aşkın bir süre geriye gidildiğini gösterir.

Heykelin Anubis olma ihtimali çok yüksek çünkü gözümüzün önüne paulun ''ankh'' kolyesi 2 kez sokuldu..

Heykelin elinde birşey olduğunu görüyoruz ama bu açıdan kestirmek zor.. Kulaklara bakacak olursanız aşırı sivri ve diki olduğunu görebilirsiniz.

Birde aşağıdaki resme bakalım.. Anubisin elinde ne var ?

Ölümden sonraki sonsuz yaşamın anahtarı olan, yaşamı simgeleyen Ankh.

Mısır mitolojisine yabancı olanlar için ufak tanımlar yapalım. Anubis Nephthys ve Seth'in oğludur. Görevi, ölüleri korumak ve onları yüceltmektir. Ölen kişiler diğer dünyada yargılanırken Anubis ona yardım eder. Anubis diğer dünyada ölülerin koruyucusu ve ölüler kentinin efendisidir. Anubis tanrılar arasında en korkutucu olanıdır Ölüleri tekrar hayata döndürme özelliği olduğu kabul edilmektedir.

Yanlış hatırlamıyorsam 5. sezonda heykele bir bölümde çok az bir süre verileceği daha önceden söylenmişti ve 6. sezona kadar üzerindeki sır perdesi aralanmayacak. Bu da dizi açısından gerçekten çok önemli bir yere sahip olduğunu gösterir.

Bunun dışında güzel bir bölüm oldu benim açımdan favori 2 sahneden biri buydu diğeri Richard'ın tek başına Dharma kampına gelip onlara yaşattığı korku ve Sawyer ile konuşmasıyıdı.

Gelecek bölüm ''Namaste'' 1 haftalık aranın ardından ekrana gelecek yani 18 martta.

Sosyal ağlarda paylaş

05 x 08

Bolum cok guzeldi. Ozellikle telefonu alip Kate in geri dondugunu duymasi ve onlarla bulustugundaki surat ifadesi gormeye degerdi. Ve gercekten su soruyu soruyor insan kendine. Gercekten 3 sene yeterli mi bir insani unutmana? Bu sorunun cevabini veremedim kendime tam olarak. Bakalim bizi diger bolumlerde ne bekliyor. Juliette ile beraber olmasini bekliyordum da zaten. Bakalim ne olacak simdi ya?. Sawyer bence birakir Juliette i Kate icin.

Ayrica yukardaki arkadasin belirttigi gibi bayagi saglamdi Robert ile Sawyer arasindaki konusma. Dharma zaten bayagi korkak davraniyor. Ben de geldi adaya, Charles ile tanisiyor olmalari lazim su anda. Cok karisacak isler.

Bu arada Kate artik bana cekici gelmiyor,yaslandi mi nedir? Juliette daha hos bence. Daha sempatik geliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

5x8

sun'ın şimdiki zamana düştüğünü nerden biliyoruz ki? bunu bilemeyiz yani.

bölüm çok güzeldide juliet'ime bu yapılamaz yani. kan çıkar!!

asıl şunu düşünüyorum; jack şimdi triplere giricek filan hahah sawyerda iyi bir insan oldu sonunda. çok güzel bölümdü. artık ne zaman şu son kısım gelicek diye bekledim.

ayrıca heykeli görünce benimde ilk aklıma anubis geldi de ne alaka acep. yani acaba ada mısır çevresinede mi gitti zamanında yani? daha çok şey çıkar adadan.

savaşta demek ki eski olanmış. yanılmıyorsak

Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:

Güzel bir bölümdü çok kısa bir süre için bile olsa 4 parmaklı heykelin kendisini görebilediğimiz bir bölüm oldu bu da parlamalar esnasında birkaç yüzyıl hatta bin yılı aşkın bir süre geriye gidildiğini gösterir.

Heykelin Anubis olma ihtimali çok yüksek çünkü gözümüzün önüne paulun ''ankh'' kolyesi 2 kez sokuldu..

Heykelin elinde birşey olduğunu görüyoruz ama bu açıdan kestirmek zor.. Kulaklara bakacak olursanız aşırı sivri ve diki olduğunu görebilirsiniz.

Birde aşağıdaki resme bakalım.. Anubisin elinde ne var ?

Ölümden sonraki sonsuz yaşamın anahtarı olan, yaşamı simgeleyen Ankh.

Mısır mitolojisine yabancı olanlar için ufak tanımlar yapalım. Anubis Nephthys ve Seth'in oğludur. Görevi, ölüleri korumak ve onları yüceltmektir. Ölen kişiler diğer dünyada yargılanırken Anubis ona yardım eder. Anubis diğer dünyada ölülerin koruyucusu ve ölüler kentinin efendisidir. Anubis tanrılar arasında en korkutucu olanıdır Ölüleri tekrar hayata döndürme özelliği olduğu kabul edilmektedir.

Yanlış hatırlamıyorsam 5. sezonda heykele bir bölümde çok az bir süre verileceği daha önceden söylenmişti ve 6. sezona kadar üzerindeki sır perdesi aralanmayacak. Bu da dizi açısından gerçekten çok önemli bir yere sahip olduğunu gösterir.

Bunun dışında güzel bir bölüm oldu benim açımdan favori 2 sahneden biri buydu diğeri Richard'ın tek başına Dharma kampına gelip onlara yaşattığı korku ve Sawyer ile konuşmasıyıdı.

Gelecek bölüm ''Namaste'' 1 haftalık aranın ardından ekrana gelecek yani 18 martta.

ama

bunun 5 parmağı var. yanılmayalım sonra :S

Sosyal ağlarda paylaş

aklıma şimdi geldi

horace'ın ben'in babası olma ihtimali neden olmasın?
ne diyor? doğumlar ada dışında yapılıyor. horace ve kadın ada dışına giderler.doğum olur anne ölür baba ve çocuk geri gelir.

neden olmasın? 2. kere izleyince bişeyler çakıo bende de :p

edit: değilmiş ne biliyim wikide öyle dior. roger linus farklı biri horace farklı biri.

edit2: ama annesinin adı emily hmm. anne aynı olabilir ama baba farklı olabilir mi acep?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...