Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sistem Sorunları/Sistem Tavsiyeleri


mani

Öne çıkan mesajlar

bir cok oyun online olsun yada single olsun son bir kac senedir sistem olarak cok sorun yasamadım. Cok mukemmel ahım sahım performans beklemiyordum ama bukadarda kotu bir performans olacagınıda tahmin edemiyordum. Hangi ayarlar olursa olsun 15fps nin ustunu goremedim. Ki bu fps ide solo questlerde alıyorum yani ortama bi kac kisi girse mesela destiny quest inin sonundaki event olsun kitlenmeye ramak kalıyor. neyse uzatmadan sistemi yazayım anlasıldı onumuzdeki ay toptan degistirecez :)

p4 3.6 cift islemci (sanal yani)
ATI x1900xt 512mb
2gb ddr ram
120g hdd

crysis de bile medium da gayet rahat ediyordum. hayır 50fps ustu bekledigim yok zaten insan gozu 30fps den fazlasını ayırt edemez onun icin istedigim sadece akıcı bir oyun olmasıydı.

Simdi adam gibi detaylarda ortalamanın ustunde grafiklerle adam giib fps alacagım bir sistem dusunuyorum. islemcisinden ekran kartına hdd sine kadar. Fikirlerinizi , performans arttırımı icin onerilerinizi belirtirseniz sevinirim. Bu topic de aoc icin sistem topigi olsun eger Mod sakınca gormezse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen cevap yazana kadar orta-üst arası bir sistem yazayım.

mainboard - gigabyte ep35c-ds3r
islemci - e8400 dual core (e8500 le arasına odeyecegın 70 dolarlık farka degmez.teknolojileri tamamen aynı cok ufak bi clock hızı farkı var. fiyat performans olarak en iyi islemci. oyun acısından baktıgında e8500 un arkasından gelen en iyi islemci. su an icin quadcore dusunme)
ram - 2x2 GB OCZ veya ucuz tercih twinmos
ekran karti - xfx 8800 gts 512 mb (g92) alpha dog edition (bu kisisel tercih)
hdd - seagate sata2 7200 rpm 500 gb
kasa - thermaltake (veya diger markalar minimum 2 tane 120mm fanlı duzgun bı marka olsun) en az midi tower olmalı
power supply - tagan veya silverstone. en az 500 watt.

dvd writer falan secersin zaten. 2 disk 2 tane dvd surucusu falan diosanda 500 watt ucu ucuna yeter. dedigim gibi kaliteli bir marka olduktan sonra. sistem yaparken sli veya crossfire tercihi hem psu icin daha fazla para harcattiriyor, zaten harcadigi elektrikten bahsetmiyim. kabaca yazdım... burda ramleri ekran karti markasını falan deistirebilirsin. onemli alan ekran karti alırken g92 ye dikkat etmen lazim. eksi g80 ler çipleri daha buyuk oldugu için daha pahalı ama yeni g92 gts 512 mb lar gts 640mb lık g80 leri 1.5 a katlıyor mesela.

edit: eksik kelime düşük cumle :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eger birazcik bekleyebilirsen bu listeden ekran kartını deistirebilirsin. temmuz a dogru ati ve nvidia nın yeni kartlari geliyo. onlardan bi tane alırsın. sınırsız paran olsa bile quad core dusunme. ha gelecege yatırım yapıcam ben dersen q9300 falan dusunebilirsin. eger yanılmıosam q6600 65nm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
Zeppelin8 said:
Masticore said:
jungle said:
savaş ve siege görmek isteyenlere ;)

http://www.videogamer.com/videos/player.html?vid=1961.html


video'yu izledimde bu combatı pc'nin kaldırması için quad core fln lazım heralde.


quad core desteklemiyor.


Yeni pc alıcaktım conan için napıyım peki almıyım mı quadcore :) ?
Garip geldi desteklememesi
''sağlam pc istiyoruz ama çok sağlam bir pc olmasın'' demek gibi bişey oldu bu.....


Zeppelin8 said:
sole diim. quad core al yeni bi pc yapıosan.Muhtemelen 2009 un sonuna kadar oyunlar desteklemicek. ama ben amd cpu ve boardumu deistirdim intele gectim. Fiyat performans olarak baktiimda en mantıklısı e8400 gibi geldi islemci.. e8500 le cok cok kucuk bı performans farkı var verilecek 30 dolara degmez. aynı zamanda cok cok kolay overclocklanabilen bir islemci. eger oyun oynicaksan veya conan icin pc yapıosan e8400 veya e8500 tavsiye ederim. zaten alacagin board quad core desteklicek. eger ben multi-tasking yapıorum bolca core gerekli bana dersen quad core derim. Birde ufak bir avantaj dual corelar daha dusuk ısılarda calısıyo. Hem mevcut hızı hemde overclock potansıyelı oyunlar ıcın ıdeal yapıyo ıslemcıyı. Eger ben pc alıp 3-4 yıl kullanırım upgrade etmem dıosan quad core al. Ama zaten alacagın board quad core da destekledıgı surece sadece yenı bı ıslemcı alman gerekir. Karar senin :)


Zeppelin8 bana böyle dedi banada mantıksız geldi ama öyle diyorsa öyledir dedim :).Yoksa benmi yanlış anladım kafam karıştı şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su anda oyun oynuyorsan bi isine yaramıcak. ben daha cok ısındıgı
ve performansı daha dusuk oldugu ıcın quad core onermıyorum.
eger profesyonel islerle urasıp multi tasking yapıyorsanız quad core secin. yazdıklarım ukalalık gibi gelmesin donanım sitelerini araştırırsanız sizde gorursunuz. zaten q6600 lerle dedıgım ıslemcıler arasında pek fazla bır fıyat farkı yok. sanırım e8500 daha bile pahalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...