Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Voys said: şit. ahahah bu nedir lan? memelere portakal demiş direkt eleman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 said: bir yaratici olabilir, bilemeyiz, ama sorgulayabiliriz, beyin denen bisey var. Kullanmamak aptallik. Ve modern dusuncenin, cagdasligin, yada -ne bileyim- diger dusuncelere gore ilahi dusuncenin egoist varliklara tapmamak gibi bir sonuca varmasini beklerim. Bence sorgulamak bir şeyi değiştirmez sonuçta cevapsız kalmış olur insan.. Bu zamana kadar nasıl olduysa ileride de aynen böyle devam edecektir.. Yine bence, insan bu tür olaylar yerine yanlızca bilimsel olayları sorgulasa hiç olmazsa bir icat ortaya çıkar diye düşünüyorum.. Tek taraftan bakmak hiç bir zaman zarar getirmedi bana böyle de devam etmek isterim açıkcası.. :) Neden sürekli kafamı karıştırayım işim gücüm yok bu tür şeyleri mi düşüneceğim.. Varsın başkaları düşünsün, ulaşabilirlermi bilinmez ancak boşuna verilen bir çaba olarak görüyorum ben.. Bilgisizlikten olsa gerek beni ilgilendirmediği için bilgi sahibi olmakta pek yararlı olmaz diye düşünüyorum.. Neden mantığımın kabul ettiği birşeyi sınamayayım ki? O zaman neden yaşadığımızı bile sınamamız gerekir sonunda sıkalım hadi diyip göçmemiz gerekir öyle değil mi? ben mantığımın kabul ettiği birşeyi sınayacağım sonrada onu değiştireceğim saçma sapan bir nedene.. O zaman hadi bakalım neden yaşıyoruz diyip kafalarımızı mı keselim.. yada hap map atalım öyle gidelim ne bileyim saçma sapan şeyler işte.. Sonuç itibariyle ben soruglamayı saçma düşünüyorum hepsi bu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 allah var çünkü gaius balthar öyle diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Sorgulamak sacma degil, akilcidir. "Bu boyle devam edecek" demekte sacmadir zaten. Belki etmeyecek? Belki birseyler olacak? Belki bir uzayli cikip gelecek, "ben sizi yarattim, hadi dagalin simdi" diyecek. Bilemeyiz. Sorgulamak demek illa yanit aramak degildir, sorgulayip hatali yerleri gormek demektir. yanit olmayabileceginide anlamak demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 yazık . . . bu kadar boş ve mantık dışı ilkel düşünceler nasıl oluyor da en içten benliğinizle bağlanabiliyorsunuz.Tesadüf diye tutturduğunuz ve asıl anlamı "düşük olasılık" olan bu "olabilir" durumunun nasıl oluyor da olamaz olduğunu hayretler içersinde okudum. "Evrim" gibi insanlık tarihinin gelişmesinde kendi benliğini sorgulamasında ve bilimsel temele hayatı yaşamı türleri çeşitliliği herşeyi oturtmasında anahtar rol oynamış bir düşünceye bu kadar karşı çıkılmasında üstüne üstük " hadi len biz maymundan mı geldik doğru konuşşşş" gibi anlamsız ve açıklaması anlaması zor düşüncelerin nankörce karşı çıkışını ben insanlık tarihindeki "kara leke" ler olarak adlandırmaktan başka birşey yapamıyorum.Hepimiz geldiğimiz bu evrimsel süreçte gelişmişliğimizin sembolü olarak iletişim kurup anlaşıp dayanışma yapabiliyoruz.Bırakın artık şu imkansız tesadüfler , maymun karşıtlıklarını artık kabullenme vakti.Başını açtı diye bir kadının kafasında kaya kırmak yerine evreni , kozmolojiyi , yüksek enerjiyi , kuantumu , elektriği ve manyetizmaya , fiziğin , kimyanın , biyolojinin ve matematiğin bütün ihtişamıyla bizim onlar aracılığıyla artık kendi oluşum sistemimizi keşfetmemizi beklemekte.Bırakın artık şu imana gel dinsiz gevur muhabbetlerini.Tatmin olmayan inansın o da bir ihtiyaç onun bir ihtiyaç olmasında "evrim" in kendisinin zaten büyük bir payı var.Bence Evrenin ve hatta teorikte olsa hoşuma giden bir durum Bebek evrenlerin tanrıya ihtiyacı yok.Daha fazla uzatmak istemiyorum uzatabilirim ama uzun sürer bu kadar yeter. teşekkür ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 mesela geceleri gökyüzüne baktığım zaman bunların bu şekilde olma ihtimalinin imkansız olduğunu ve tanrının mutlaka olması gerektiğini değilde çok uzun süredir sistem işleyişine sahip evrenin zaten mecbur olabileceği duruma ulaştığını ve orda duran kiminin geçmişini gördüğüm (kimi değil hepsi) yıldızların galaksi kümelerinin bazı gezegenlerin ne kadar hoş olduğunu onlara ulaşabilecek teknolojinin artık çıkması gerektiğini benim artık onlara hayran hayran değilde yakınlaşacabileceğim bir pozisyona geleceğimi kolonileşmeyi bu kadar uzun süredir varlığını sürdürüp gelişen insanın bir kıytırık göktaşıyla yada kırmızı dev olan güneş yüzünden yok olmaması gerektiğini düşünür üstüne tekrar hayallere dalıp acaba daha ne kadar şey bilmediğimizi merak eder hayal kurarım.Bak şu Allahın işine diyip geçiştirmek bizi sadece sonumuza götürür olduğumuz yerde saymamıza ve zayıf halkalar olmamıza neden olur.Bilinmeyenleri açığa çıkarıp bundan haz duymak varken niye bir kadının başı açık diye kafasına kaya kıralım ki ?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 niye dağıldınız ya şşşt herkes nereye gitti ya bi yorum bi eleştiri bekliyordum oysaki yatmadan önce belki yapıcı tartışırdık diye umuyordum neyse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 edit:2 kere gitmiş mesaj üst üste pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 suya kalsiyum sandoz atıp dışarda beklet eğer mor renge dönerse bi gün sonunda allah var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ahuahahhaha dove mu bu be lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Epicurus [eof] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Allah ne zaman ki varligini ispat edecek bir sey koyar insanin karsisina, o zaman kimse ona inanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ahahaha koptum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 aha işte benim dediğim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 http://www.dailyawesome.com/images/atheists1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Cons said: aha işte benim dediğim bu. ^^ Allah var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 hata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Penthesilea said: SturmVogel said: Peki Tanrı yoksa bunun kanıtı nedir? O zaman tesadüfen varolmuş bir dünyada tesadüfen varolmuş bir sistemde tesadüf eseri yaşayan varlıklarız.Bir tanri olabilir. Aydinlanma cagi bilimcilerinin cogu tanriyi bir saatci olarak tasvir eder, ben de benimsiyorum bu gorusu. Her seyiyle mukemmel bir evren yaratmis, duzenine oturtmustur, dunya da o zamandan beri bir saat gibi kendi kendine calismaktadir. Tanri ise dunyaya mudahale etmez, cunku dunya onemsizdir. 70 seksiyon yildiz var diyip, tanrinin gercekten insanlarin hayatlarini surekli gozetlediginden, kendine tapinilmasini istediginden, insanlari yaptiklarina gore bir sinava tabi tutacagindan, insanlarla ilgileneceginden bahsediyorlar. Yahu, boyle mukemmel bir varlik, boyle mukemmel bir seyi yarattiysa, biz kimiz? Kesin inandigim birsey var ki, bir yaratici guc varsa, ki kesinlikle var oldugunu dusunuyorum, ilk basta bir atesleyici lazim, onun umrunda oldugumuz bizim egomuzdan kaynaklanan bir dusunce, baska birseyden degil. Ve bu sebeple, onun varligini anlamak hem anlamsiz, cunku bu eline hicbir sey gecirmeyecek cennet gibi sacma sapan vaatler olmadigindan ortada, hem de imkansiz cunku daha evreni kavrayamamisken, ondan belki de milyonlarca yaratmis ve hala yaratmakta olan guc veya gucleri nasil anlayabiliriz? Tum tek tanrili dinler, pagan bas tanrilarini iyice ilahlastirip onlari anlatir bize. Bence boyle bir sisteme inanmak, aslen gercekten bir tanri varsa, onun anlasilmazligina bir hakarettir. Oyle ulu bir varligi, yaptigi karinca ciftligini izleyen, sonra hareketlerine gore karincalara belli statuler atayan bir cocukla bir tutmaktir. Bircok Islami kitapta, ve Kur'an'in kendisinde, "Nasil olur da evren gibi mukemmel birseyin kendi kendine varolabilecegine inanirsiniz?" denir. Oysa onu yaratacak kadar, yani ondan daha mukemmel varligin kendi kendine varoldugu soylenir bunlarda. Evrenin kendi kendini olusturamayacagini ispatlarken, bir yandan Allah'in kendi kendine olamayacagini ispatliyorsunuz aslinda. Bir yandan da, Tanri kelimesini dogruyla, guzelle, ahlaki olanla ozdeslestirmek vardir; bircok aydin insan ve bilimci boyle yapmistir, ornek olarak Albert Einstein. Bu guzeldir, ben de bu sekilde dusunurum sahsen. Bir varlik degil, dusuncedir yani tanri bu insanlar icin. Cunku varlik olan, demin de dedigim gibi, insan aklinin otesindedir. Dinlerdeki tanrilar ise insanlarin egolarina tapmalaridir, bu tanrilar da birer insan kopyasidir zaten, kendilerine tapinilmadiginda tafra yaparlar, yaptiklari karsiliginda birsey beklerler vesaire vesaire. Konuya pek bakmadım bu tip konular artık daral getirdiğinden ama şu yazının altına imzamı atarım ben de, iyi yazmışsın lütfi scs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 İyi yazmış ama neden buraya yazmış. Tartışlacak bir konu değil ki? Yukarıdaki testte de açıkça belirtildiği gibi, Allah vardır ama senin benim gibi bir insan değildir, daha farklıdır. yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 evreni yarattığını omnipotent olduğunu kabul edebildiğin bir varlık için "mükemmel bi tanrı bizi iplemez" diyebilmek ne kadar makul, ne kadar tutarlı? zaten varlık diye tanımlanın bile komik kactığı bir "varlığın" motifleri üzerine konuşmak manasız bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ya omnipotence (herşeye bâki) hadisesi gerek din gerek felsefe insanları tarafından yıllardır tartışılan bir hadise zaten. Kierkegaard, John Polkinghorne, Thomas Aquinas gibi adamların dediklerine falan wikiden koşulabilir. Hatta Omnipotence Paradox hadisesi araştırılabilir. Görüldüğü üzre adam bitirmiş olayı yani, kilise falan tutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 alexiye neler olmuş böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 imana geldi yaws sen bilmiosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar