Llama Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 şimdi bizim kurumda sınav düzenlediler baya bi uğraştım tabi sınava girmek için, hayırlısı ile girdik çıktık sınavdan.. küçük bi kayık sürmek için bile bu belgeden olması gerekiyormuş. hele kenardan balık tutmak için bide onun için belge gerekliymiş yoksa baya bi miktar ceza geliyormuş hem kayıya hem de kişiye kesiyorlarmış para cezasını.. neyse şimdi bu belgesi almış adamlar varmi tam olarak ne kadar büyüklükteki deniz taşıtlarını kullanıcam. yada karadan ne kadar uzaklaşa bilicem.. dünya turu falan yapabilirmiyim : )
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 adı üzerinde amatör denizcilik belgesi :p bence zor o dediklerin :d bir de yat ehliyeti filan alman lazım değil mi?
BarbarianClone Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Amatör denizcilik federasyonu sss; said: Amatör Denizcilik Belgesi ile hangi tekneleri kullanabilirim? C) Motor BG 10 ve daha fazla olan özel tekneleri ve Turizm mevzuatı uyarınca belgelendirilmiş, ticari faaliyette bulunmaksızın gezi ve sportif amaçlı olarak mürettebatsız (bare-boat) kiralanan ticari yatları kiracı sıfatıyla kullanabilirsiniz. Dünya turuna felan çıkmak için baya bi uğraş gerekir ki, en az 8 metrelik yelkenli kullanılıyor ve teknede belli donanımların olması gerekiyor. Bunlar sadece gereken şartlar tabii. Bide fırtına zamanları, erzak ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey var. Ama dünya turunu planlamak için sadece en az 6 aylık bir zaman süreci geçiyor onu biliyorum. Bi ara babamla planlamaya çalıştık ama sonra sağlık problemlerinden dolayı vazgeçtik.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 18 metreye kadar veya grosston olarak sınırlıydı ben aldığımda ama sonradan değişti ise bilmiyorum. Ufak kayıklar için genelde sıkıntı olmuyor ama özellikle yunan adalarına yakınlarda açıkta kullanacaksanız bizim sahil güvenliğin sorma ihtimali oluyor.
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 ya tabiki ben dünya turu diyerek abartım daha ekmek alcak paramız yok : ) dünya turu neyimede ama almışken en azından bileyim diyorum ne yapılır ne yapılmaz
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 kaptanlık belgesi ya da bu amatör denizcilik belgesi nereden ve tahmınen ne kadara alınıyor?
irin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bizi de okul gazlamıstın gecen sene almıstım.uluslar arası gemilerde 'komi' olabiliormussun dediler.ucarak aldım
Öne çıkan mesajlar