Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Eğitim vs...Yardımınız lazım.


Nomak

Öne çıkan mesajlar

Selamlar beyler, belki bir kısmınız hatırlar ..İlk kedimi sizler yüzünden almıştım :D Gayetde memnundum ama şimdi o türkiyede ben başka yerdeyim.

Pitbull almaya karar verdim ve evde besliceğim.Cinsine tam karar vermedim ama gönlümde Amerikan Pitbull Terrier var, Bull terrierde varda bilgim yok açıkcası gözümde yemedi :D

Staffordshire Terrier ile Amerikan Pitbull Terrier arasındaki farklar neler ? 1 haftadıro kumadığım yer kalmadı cinsler benziyor ve bende kesin safkan almak istiyorum kırma olmasın.

ama fikirlerinize açığım.

Asıl konu evde yetiştirmem verilcek eğitim ve ekstradan yapmam gereken şeyler hakkında hiç köpek yetiştirmedim ve acayip bir şekil istekliyim anlatamam :(

Evde nasıl olur(tabiki hergün dışarı çıkıcağız) verilcek eğitime nasıl başlamalıyım, kaç yaş arası neyle beslemeliyim ? eğitim tasması vs..vs..bir sürü şey var kafamda :(

Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi beni yönlendirmek için belirtirseniz çok sevinirim.

P.s: illa pitbull alıcağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir hevesle alayım deme sakın, eve yeni bir eşya değil canlı aldığını da unutma derim. Bir bebekle nasıl ilgilenilmesi gerekiyorsa köpeğinde eksiği yok fazlası var yani. Gerçekten tüm şartların uygun olduğundan emin ol.
Eğitimidir, ne mama vereceğindir onlar problem yaratacak şeyler değil.(maddi harici)
Durum bu. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet haklısınızda, dost olucak v tasmayı hak eden bir köpek alıcağım.

Evde eğitimi nasıl vermem lazım.Cift balkonum var birini ona ayırcağım çok sorun değil.

2 derdim var 1. pitbullun cinsi diğer derdim ise komut ve eğitim.

Ufaklıktan alıp yetiştiriceğim ilk köpek olucak yoksa daha önce içli dışlı oldum köpekler ile : ) hayvanlarıda çok severim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben döverek eğitime karşı olduğum için hediye mamayla eğit derim. İstediğini her yaptığında 1 tane verirsin . Onun dışında pitbulllar kaçıncı ayda eğitime verilir bilmiyorum ama 6. 7. aydır heralde , kesinlikle eğitime vermen gerekir . Ama verdiğin yere dikkat et döverek eğitim veren bir yer olmasın.Zaten doğası gereği saldırgan bir köpek olduğu için dayak yerse çok agresif olur. Verdiğin yer köpeğini diğer köpeklerle arkadaşlık yaptıracak bir yer olsunki ilerde yürüşe çıkarttığında önüne gelen köpeğe saldırmaya kalkmasın. Onun dışında köpeğinin yalaka olmasına izin vermemelisin . Yani sadece seni dinlemeli. Umarım mutlu olursun ve alışırsın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
illa karar verdiysen pitbull deil staff al derim ben.

ha ama tavsiyem baska bir ırk a yonelmen yonunde.

eğitim vs ise hele bi alda, verilir illaki okuman lazım biraz


Senin dediğinden buldum Zegna, yarın bakmaya gidiyorum.Safkan olmasına dikkat ediceğim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle pitbull alma derim :) Bu son derece sık duyacağın ve duyduğun bir yorum. Bunun ana sebebi bu köpeğin kolaylıkla bir piskopat olarak yetiştirilebilmesi. Genellikle psikolojik problemi olan kişilerin seçtiği bir köpek olduğundan (üzerine alınma, seçen herkes demiyorum) sahibinin psikolojisine uyan ve son derece güçlü olan bu köpekler son derece ölümcül oluyor. Öncelikle bir çok kişinin sana piskopatmışsın gibi bakmasını ve davranmasını baştan kabul edeceksin. Esas olarak bende çevremde pitbull ve sahibinin olmasını istemem, rahatsız olurum.

Yok ben piskopat değilim, köpeğimi de sevgi dolu eğiteceğim diyorsan o zaman çok ciddi bir sorun ile karşılaşmazsın gibi geliyor bana.

En önemli şey liderliği asla ona kaptırma yoksa başa çıkmazsın. Bir çok sakin ırkta liderliği kaptırısan çok ciddi problem çıkmaz, en fazla hırlaşırsınız, salonun ortasına pisler vs. Ama pitbull da yanlış yapma şansın yok.

Yapılmaması gereken belli başlı şeyler;

1-) Asla yatağına alma, senin yattığın yerin yüksekliği onunkinden yüksek olmalı.
2-) Önce sen yemek ye, sonra ona mamasını ver.
3-) Sana bir şekilde hırlarsa ve diş gösterirse ona daha beter hırla, bu işin hiç de iyi sonuçlanmayacağını bilsin.
4-) Herhangi bir şeyi çekiştirmece oynarsan asla kaybetme, sonunda hep sen kazan.

Esas en önemlisi profosyonel birisinden eğitim aldır. 5-6 aylık iken eğitim aldırman gelecek 10-15 yılın zehir olmaması için son derece faydalı. Ben eğitirim deme, hele hele ona hergün 5-6 saat ayıramayacaksan hiç deme. Evet seninde ona temel eğitimleri vermen gerekiyor ama eninde sonunda düzgün bir eğitim bu derece agresifleşebilen bir köpekte bence şart.

Birde unutmadan pitbull diğer köpeklere karşı son derece sevimsiz olan bir cins. Rahat bıraksan etrafta kedi köepk bırakmaz, hepsine saldırır. Zaten diğer canlılara karşı sosyalleşme sıralamasında en sonlarda yer alan bir cins. Alırken bunu da bir düşün derim.

Başa dönersek, ilk köpeğin olarak pitbull alma derim :) Elin mahkum çok hata yapacaksın, o hataları kaldırabilecek bir köpek al. Benim fabrikada 3 kangalım var. Onlarda yaptığım hatalardan aldığım bir çok dersi evdeki goldenımda yapmadım ve çok daha rahat ettik. Resmen stajımı kangallarda yapmış oldum. Şimdi başka bir köpeğim daha olsa goldendan da aldığım dersler ile çok daha iyi bakarım.

Birde pitbull ların iki cinsi hep karışıyor, American Staffordshire Terrier ile Staffordshire Bull Terrier baya farklı ( ruhen ) iki köpek. Staffie denilen ve ingiliz olan cinsi tercih et derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelik ile çok sağol bilgiler için :)

American Staffordshire Terrier arıyorum bu Bulgarlar her cinse köpek diyorlar 31341 yer dolandım bugün ses yok birde safkan bulamamaktan korkuyorum :( Senin staffie dediğin
American Staffordshire Terrier değil mi ?

Hayvanı sakin yetiştiriceğim günde 5 saatde rahat ayırırım zaten çok yanlızlık çekiyorum buralarda iş dışında özel hayat falan allakbullak oldu :) iş hayatım iyi ama :D
Bayadır kafamda olan bir hayvan cidden çok istiyorum yetiştirmek.

İstanbul/Türkiye'de satılan bir yer varsa yada tanıdığınız gelip alabilirim bu haftasonu.Çok makbule geçer : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tam tersi, American Staffordshire Terrier'i hem eğitmek daha zordur hemde sahibi hariç diğer canlılar ile de arası pek iyi değildir. Tabii ki daha çok küçük yaştan itibaren iyi bir eğitim ile bu halledilebilir ama esas sorun da burada, ortada halledilmesi gereken bir problem var. Staffordshire Bull Terrier ise ona göre hem daha kolay eğitilir hemde diğer canlılar ile arası daha iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde unutmadan ekliyeyim, günde 10-12 saat yanlız bırakıp 4-5 saat yanında olursan -ki çalışan insanların standart temposu budur- o köpeği biraz zor eğitirsin. Buradaki biraz zor eğitirsin eğitemezsinin kibarcası değil, zorlanırsın anlamında :) Evde ona sürekli bakacak birisi olursa iş çok daha kolay olur. Birde benim tavsiyem aşıları biter bitmez dışarıya düzenli olarak çıkart ki sosyalleşebilsin. Aşıları bitmeden de eve mümkün olduğunca çok kişinin gelmesinde fayda var.

Bir çok kişi köpek büyüyene kadar dışarı çıkartma, aman hasta olmasın der ama öbür yandan onca süre sahibinden başka kimseyi görmeyen köpeğin yabanıllaşacağını, dış ortamda afallayacağını unutur. Özellikle diğer köpeklerin dışkısından uzat tuttuğun sürece riski azaltabilirsin ama tabii ki sıfır risk diye birşey yoktur. Birde herhangi bir canlıyı ne derece steril büyütürsen ileride o kadar çok hasta olur o da ayrı bir mevzu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kan çekiyor diyelim :)Uzun süredir elektrik alıyorum :D

Dediklerinde haklısın, haftasonlarım boş.Küçük yaştan alıcağım hala araştırıyorum safkan.Bull terrier bana ters geliyor :) ondan staffordshire terrier arıyorum.

Çok fikir almaya başladım gerek buradan gerek başka eğitimcilerden.Hepsinin karşılaştığı sorun farklı,temel sorunlar az buda köpeğin karakterinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

yinede gözüm hafif korkuyor eğitim süreci yüzünden ama baş ederim..yinede yaşanan tecrübeleri dinlemek istiyorum ve böylece kafamdaki cizegelyi bitiriceğim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

American Staffordshire Terrier : Alma eğitemezsin ve diğer canlıları öldürmek için fırsat kollayan bir cins.

Staffordshire Bull Terrier : Bunu eğitmek hem daha kolay hemde diğer canlılar ile arası daha iyi.

Sonunda tercih senin ama ben Amerikan olanının İngiliz olanına göre herhangi bir artısını bilmiyorum ama zararı çok. Bilen varsa söylesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fethiyede tatildeyken( kamp alanıydı) staff i olan birisi vardı, dişiydi, tatile gittiğmiz arkadaşın danua sı vardı çok sorun yaşamamıştık saldıraganlığı ile ilgili ( danua erkekti bununda etkisi olabilir) 30 güne yakın kaldık saldırganlığını da görmedimi sadece sevince domuz gibi ses çıkarıyordu, ama güzel hayvandı, staff sanki daha bir alınası gibi duruyor, pitt lerle ilgili yaşanmışlıklardan sonra..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

American pitbull terrier buldum.1 haftalık annesi babasıda cana yakın sağlıklı biraz kaslı hayvanlar :D

2 max 3 hafta sonra alıcağım şuan bebek daha :D

ama 53245 yandan insanlar bastırıyor kafam çok karıştı.

sabah 06 kalkıp parkda dolaştırıcagım sonra balkondakı yuvasına koyup ıse gıdıcegım 18:00 donup 3 saat gecırıcegım onunla dısarıda hafta sonları full benımle.

bu tempo olmaz dıyorlar :( yorumlar ve fıkırler lutfen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitilebilirlik olarak : Staffordshire Bull Terrier en iyisi, sonra Amerikan Staffordshire Terrier, en son olarak Bull Terrier ve Amerikan Pitbull Terrier gelir.

Diğer canlılar ile ilişkisinin normalliği olarak : Staffordshire Bull Terrier, sonra Bull Terrier ondan sonra Amerikan Pitbull Terrier ve en son olarak Amerikan Staffordshire Terrier gelir.

Benim bildiğim sıralama bu. Ama en önemlisi tabii ki eğitim.

Tempo olarak her tempo olur, olmaz diye bir şey yok. İdeal bir tempomu dersen, kıyısından geçmez :) Herşeyden önce 4 aya kadar günde 4 sefer, 3-6 ay arası günde 3, 6-12 ay arası günde iki ve yaşını aldıktan sonra günde bir kez beslemen gerekiyor. Akşam o saate kadar eve gelip besleyecek birisi yoksa otomatik yemlemelerden almanı tavsiye ederim. Kullanan hiç bir tanıdığım yok o ayrı ama mantıken hiç yoktan iyidir.

Eğitim ve eve alışması için ideali ilk iki hafta sürekli yanında olman, sonra yavaş yavaş artan süreler ile onu evde yanlız bırakmandır. Bunu yapabilecek çalışan insan var mı dersen eh tabii ki pek yok :)

Sen köpüşe sevgini ver, evde standart bir kaç eğitimi verip liderliği almasına izin verme, sonrası 5-6 aylık iken gideceği eğitimcinin işi.

Balkonda köpek bencede pek olmaz, şayet kapalı bir balkon değil ise. Mesela bizim köpeğin yuvası da balkon ama orası cambalkon olduğundan tamamen kapalı. Yumağın resmen odası var :) Ayrıca gün içinde kapısı sürekli açık, o sebepten sıkıntı çekmiyor. Evden çıktığında ve/veya geceleri onu açık bir balkona kapatırsan hem evi benimsemez hemde kendisini terkedilmiş, atılmış hisseder.

Tabii ki bu yazdıklarım benim görüşlerim, üç beş bilgi kırıntısı ve deneyimlerim ışığında. O sebepten bu böyle layyynnn diyecek halim yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde köpeği önce eğitmek lazımdan kastın tuvalet eğitimi ise, köpek 6 aylık olmadan evde çiş bile yapmaması eğitimini biraz zor verirsin. Hele hele 10-11 saaat çiş yapmadan evde seni bekleyeceğini sanıyorsan bir yıldan önce biraz hayal görüyorsun derim. Evde bir yere kağıt koyayım sadece oraya yapsın eğitimini de ev dışında veremezsin. Kısaca istekler biribiri ile çelişmekte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...