di Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Selamlar, Eski pusku bir notebook'um var. Harddiski yetmedigi icin gecenlerde gittim 160 gig hdd aldim. Henuz takamadim bile o ayri. Yapmak istedigim su anda kurulu sistemimi harici bir diske oldugu gibi backup alip, sonrasinda yeni diske restore etmek. Nasil yaparim neyle yaparim ? Ikincisi ise; sansima bir bilgisayarim daha oldu fakat onda da yer sorunum var. Birazdan cikinca gidip bir hdd almak istiyorum (notebook o da). 100-110 liraya 160 gig 7200 rpm sata diskler var. Diger yandan ustune bi 60-70 lira eklersem 5400 rpm ama 320 gig disk alabilirim. Notebook'ta hiz manyagi olmanin alemi yok diye dusunuyorum ? Kod yazip wow oynayacagim alti ustu ama bolca alana ihtiyacim var. Eski notebook icin aldigim hdd ide oldugundan yenisine takamiyorum. Yoksa o da bir secenek olurabilirdi, para harcamamis olurdum ama degil ne yazikki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Backup için bir fikrim yok ama 5400RPM sabit diskler dizüstü bilgisayarlar için daha avantajlı diye düşünüyorum. Çünkü sabit disk ne kadar hızlı dönerse o kadar akü çok yiyor. Ayrıca daha yavaş dönenler daha sessiz oluyorlar genelde. Dizüstü bilgisayarlar için akünün ve sessizliğin önemli olduğunu düşündüğüm için yavaş sabit diskleri tercih ederdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 5400rpm görüşüne katılıyorum, zaten üstünde gelen disklerin çoğu 5400rpm oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 man dd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 linux altinda sharky'nin dedigi gibi dd isini gorur, windows altinda acronis true image gibi bisi var, incremental backup falanda almana yariyo, bayagi iyi bisi, oneririm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Norton Ghost ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 linux'um da var vindozum da. aksam deneyeyim ben dd'yi bi. norton ghost eskidi bu arada ya. aklima ilk o gelmisti ama epeyce eskide kaldi diye hic bakmadim bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar