Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Full HDD Backup/Restore ve tercih sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

Eski pusku bir notebook'um var. Harddiski yetmedigi icin gecenlerde gittim 160 gig hdd aldim. Henuz takamadim bile o ayri.

Yapmak istedigim su anda kurulu sistemimi harici bir diske oldugu gibi backup alip, sonrasinda yeni diske restore etmek. Nasil yaparim neyle yaparim ?

Ikincisi ise; sansima bir bilgisayarim daha oldu fakat onda da yer sorunum var. Birazdan cikinca gidip bir hdd almak istiyorum (notebook o da). 100-110 liraya 160 gig 7200 rpm sata diskler var. Diger yandan ustune bi 60-70 lira eklersem 5400 rpm ama 320 gig disk alabilirim. Notebook'ta hiz manyagi olmanin alemi yok diye dusunuyorum ? Kod yazip wow oynayacagim alti ustu ama bolca alana ihtiyacim var.

Eski notebook icin aldigim hdd ide oldugundan yenisine takamiyorum. Yoksa o da bir secenek olurabilirdi, para harcamamis olurdum ama degil ne yazikki.
Mesaj tarihi:
Backup için bir fikrim yok ama 5400RPM sabit diskler dizüstü bilgisayarlar için daha avantajlı diye düşünüyorum. Çünkü sabit disk ne kadar hızlı dönerse o kadar akü çok yiyor. Ayrıca daha yavaş dönenler daha sessiz oluyorlar genelde. Dizüstü bilgisayarlar için akünün ve sessizliğin önemli olduğunu düşündüğüm için yavaş sabit diskleri tercih ederdim.
Mesaj tarihi:
linux altinda sharky'nin dedigi gibi dd isini gorur, windows altinda acronis true image gibi bisi var, incremental backup falanda almana yariyo, bayagi iyi bisi, oneririm..
Mesaj tarihi:
linux'um da var vindozum da. aksam deneyeyim ben dd'yi bi.

norton ghost eskidi bu arada ya. aklima ilk o gelmisti ama epeyce eskide kaldi diye hic bakmadim bile.
  • Yeni Oluştur...