Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Full HDD Backup/Restore ve tercih sorusu

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Eski pusku bir notebook'um var. Harddiski yetmedigi icin gecenlerde gittim 160 gig hdd aldim. Henuz takamadim bile o ayri.

Yapmak istedigim su anda kurulu sistemimi harici bir diske oldugu gibi backup alip, sonrasinda yeni diske restore etmek. Nasil yaparim neyle yaparim ?

Ikincisi ise; sansima bir bilgisayarim daha oldu fakat onda da yer sorunum var. Birazdan cikinca gidip bir hdd almak istiyorum (notebook o da). 100-110 liraya 160 gig 7200 rpm sata diskler var. Diger yandan ustune bi 60-70 lira eklersem 5400 rpm ama 320 gig disk alabilirim. Notebook'ta hiz manyagi olmanin alemi yok diye dusunuyorum ? Kod yazip wow oynayacagim alti ustu ama bolca alana ihtiyacim var.

Eski notebook icin aldigim hdd ide oldugundan yenisine takamiyorum. Yoksa o da bir secenek olurabilirdi, para harcamamis olurdum ama degil ne yazikki.
Sosyal ağlarda paylaş

Backup için bir fikrim yok ama 5400RPM sabit diskler dizüstü bilgisayarlar için daha avantajlı diye düşünüyorum. Çünkü sabit disk ne kadar hızlı dönerse o kadar akü çok yiyor. Ayrıca daha yavaş dönenler daha sessiz oluyorlar genelde. Dizüstü bilgisayarlar için akünün ve sessizliğin önemli olduğunu düşündüğüm için yavaş sabit diskleri tercih ederdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...