Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin=)

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Geçen sefer ki gibi komplike birşey anlatmıcam,bir arkadaşla pmleşirken aklıma gelen bir soruyu sorucam size,ne zamandır cevabını çok merak ediyorum.

Şimdi bir insanın beyni hasta olduğunda,o insan aynı zamanda doğru düşünceyide nasıl anlar?Beyin kısmen mi hasta olur?Önceden beyin ve mantık farklı şeylerdir diye düşünürdüm,ama şimdi biraz sürüncemedeyim,sonuçta beyinle mantıkta aynı çıkış noktalı.
Veya bu hastalıklar beyinde kısmen,zaman zaman mı etkili oluyor?
Şizofren belli zamanlarda belli sesler duyuyor,kişiler görüyor..
Takıntılı adam belli zamanlarda takıntılar yapıyor..
Panik ataklı biri belli zamanlarda hasta olduğunu düşünüyor.

Ama buna rağmen,"doğrular bizim beynimizden bağımsız".

Konuyu kendimle bağdaştırırsam,ben bir yandan beynimden devamlı Truman Showdasın sinyali alıyordum,öte yandan böyle birşeyin gerçek olmayacağınıda kabul ediyordum.

E bu 2 farklı kararı aynı beyin vermiyor mu?
Açıklaması nedir bunun?Acaba beyin hastalandığında saçmaladığı zamanlar oluyor,ama bunun dışında normal çalıştığı zamanlarda var ve bu zamanlarda da "beyinden bağımsız Doğruları" farkedip konunun takılmıcak birşey olduğunu anlıyor mu deriz?ne deriz?
Sosyal ağlarda paylaş

dostum beyin yaşanılan anlara göre modifikasyon gösteriyor
mesela otistik insanlar vardır 1 haftada yabancı dil öğrenirler
veya helikopterle londranın üstünden geçen bi çocuğun tüm şehri
en ince ayrıntısına kadar resim çizmesi
yani insan mutlaka bi konuda eksik olan yanının eksikliğini başka
bi tarafı güçlendirerek karşılıyor
mesela korktuğunda veya umutsuzluğa kapıldığında insanlar sağlıklı düşünemez
6 yıl önce çok başarılı yetişkin iki kardeş intihar etti
bilim adamları beyinlerindeki tükenen bi sıvıdan bahsetti
Allah yaratırken her canlıya bi donanım vermiş
bu donanım veya donanımlar belki bizi korumak için belkide kendi sonumuzu getirmek için

son olarak beyin hakkında bişi daha söyleyim
beyin sağlıklı olabilmesi için tükettiğimiz yiyicek ve içicekler çok önemli
yediğimiz her yemeğe beyin kota uygularmış mısır hariç
mısır nekadar çok yersen ye beyin mısıra geç dermiş
fakat mısır haricindeki tüm yiyeceklere kota koyarmış
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:
mısır yemek zihin açar ?

hükümetin yağdanlığı onun bir uzantısı olan tospaların ihracatını yaptığı mısırlar sadece zihin açar,okunmuş mısır asdas

Düşünme,hafıza vb aktiviteler ön beyinde ki korteks tabakası tarafından denetleniyor diye biliyorum haliyle buraya gelecek bir zarar sizi zeka yoksunu haline getirebilir.
Mesala bir örnek verelim bu korteks tabakası genelde kontrollü davranma,duygularına fazla kapılmadan karar almamızıda sağlıyan bir noktadır.Yapılan araştırmalarda katillerin ön beyinlerinin normalden küçük olduğu saptanmış ama bu illa ön beyni küçük olanların katil olacağını kanıtlamaz.Unutmamak lazım milyonlarca yıldır süren bir evrimin ürünüyüz,yıllardır genlerimiz seçiliyor gelecek nesillere aktarılıyor sürekli ortam koşullarına uyum sağlıyoruz ,değişiyor ve gelişiyoruz.Ama gelişmek her zaman doğanın şartlarına uyumlu uçuk şeyler olmuyor.Süper bir beynin iyi olduğunu kim söyledi size?Yani düşünün yolda yürüyoruz gördüğünüz duyduğunuz her şeyi hatırlıyorsunuz bir noktadan sonra çıldırırsınız.Otistikleri örnek vermişsiniz mesala çok doğru yani toplum tarafından dışlanmış çoğu zaman hor görülmüş ama bizlerin yapamadığı pek çok zihinsel aktiviteyi zorlanmadan yapabiliyolar.Aşağılamak gibi olmasın ama ben şahsen onlar gibi olmak istemezdim.

Ayrıca shadow sen olayı kendi kendine farklı yerlere çekiyosun truman show benzeri birşey olsa hayatın ne olacak varsın olsun ya .Senin sorduğun soruyu bundan yüzlerce yıl önce aristoya kadar uzanıyor oda dermiş ya ben acaba bir insanın zihninde ki bir hayal miyim onun kurduğu bir düşün ürünümüyüm ama sonra demiş kendi kendine ben düşünebiliyorum böyle bir yaratıcıdan bağımsız düşünebiliyorum işte o zaman böyle bir şeyin olmayacağını anlamış tabi azcıkta üşütükmüş asdsa .Her neyse fazla abartmamak lazım veya en azından diyosan illa yok ben taktım bu konuda kafayı o zaman amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok senden yüzlerce yıl önceye dayanan bu düşünceyi kendince yorumluyan üzerinde düşünen filozofları incelemeni,kitaplarını okumanı tavsiye ederim .
Sosyal ağlarda paylaş

Beyindeki bu davranışsal hastalıkların çoğu bazı iletici maddelerin azlığından , çokluğundan , hiç üretilememesinden ya da
üretildiği halde vücut tarafından tanınmamasından kaynaklaıyor.
O yüzden saçma fikirler senin için kesin doğru olabilir.Mantığın beynin neyi algılıyorsa onu doğru kabul eder.Bir psikatriste başvurup nedene yönelik tedavi ile kişiyi rahatsız eden bu fikirlerden , düşüncelerden kurtulmak mümkündür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...