sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Zaten mesele kapatıp kapatmaması değil, kapatanların sayısındaki artış. İki hafta önce alışveriş yaptığı yerden iki hafta sonra "cuma vakti yassag" yorumu alınca insanlar şaşırabilir, bunu başka şeylerle bağdaştırabilir. Buna neden bu kadar şaşıp celallendiğinizi de anlamış değilim. Yarın ramazanda lokantalar birer birer kapandığında bunu da özel teşebbüsün kendi insiyatifine bağlayacağınızı da bugünden görür gibiyim. Aslında boşverin onu bunu, bir ünlü Türk liboşunun dediği gibi, birbirinize selamün aleyküm / aleyküm selam deyin, mucizeyi farkedeceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Düzeltme yapmakta yarar var geliba "Birbirinize selamun aleyküm , aleyküm selam diyin" sözü bir liboşun değil ,hz. Muhammmed'in sözüdür yani Hadis-i Şerif'tir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Nedir selamün aleyküm ona bakmak lazım önce: "Allah'ın selamı(huzuru/barışı) üzerine olsun" Biz ne deriz Türkçe'de: Günaydın, yani "günün aydın olsun". İyi günler "Günün iyi geçsin" / "Gün sana iyilikler getirsin" Esenlikler dilerim "Sağlık, huzur dilerim". Arada anlam olarak tek fark içinde geçen Allah kelimesi, biçim olarak ilkinin Arapça olması. Ha sor sokaktaki adama selamün aleyküm'üm Türkçesini, bilmez. Ama nedir, mucizedir. "Selamün aleyküm" ne kadar mucizeyse, "Günaydın" da bir o kadar mucizedir. Ama içinde Allah geçmediği için o sayılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Nasıl bu kadar dar görüşlü olabiliyorsun? Neden kelimelere anlamlara saplanıp kalıyosun? Ben sana bunun bir hadis olduğunu söyledim ve tabiki arapça olucak. Burdaki olay insanların birbirine selam verip selam alması isterse terlik desin karşısındaki damacana diye selam versin ne farkeder? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Ezan ne güzel türkçeymiş deiştirmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Abi Türkçesi bence çok kötü oluyor ya veya ne biliyim alışmadığımız için öyle geliyor :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: Nasıl bu kadar dar görüşlü olabiliyorsun? Neden kelimelere anlamlara saplanıp kalıyosun? Ben sana bunun bir hadis olduğunu söyledim ve tabiki arapça olucak. Burdaki olay insanların birbirine selam verip selam alması isterse terlik desin karşısındaki damacana diye selam versin ne farkeder? Bana dar görüşlü diyorsun, sonunda dönüp dolaşıp dediğime geliyorsun. Selamün aleyküm'ün bi numarası yok, peygamber öyle dedi diye öyle yapmayı gerektirecek birşey yok. Mucizenin kendisi selam alıp vermektir, isterse terlik-damacana deyin. Türkçe örnekleri vermemin sebebi yüceltilen selamün aleyküm'ün "esenlikler dilerim" den farksız olduğunu göstermekti sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Din, tamamen ahlaki, etik bir mevzudur. Arapların yöntemlerini taklit ederek bir yere varılmaz, varılsaydı onlar varırdı bi yere. Önemli olan ahlaki değerlerin doğru uygulanmasıdır, dogmalaşan şeylerin tekrar edilmesi değil. Bu da insanların kafasıyla, eğitimiyle ilgilidir, haftada kaç kere namaz kıldıkları karakterlerindeki bozuklukları düzeltmez. Peki biz doğru olanları yapıyoruz, hala arapça kuran, ezan, selam kullanıyoruz da neden Allah'ın gavurları bizden ve tüm araplardan yüz yıllardır ileri? Ekonomi nasıl düzelir bunu tartışın, İsrailliler de belki tatil yapıyorlar kutsal günlerinde, ama EŞŞŞEK gibi çalışıyorlar Türk halkı yan gelip yatıyor, yatmasa da iş bulamıyor zaten. Tayyip'in oğlu da gemi alıyor amerikada okuyor falan bu arada. Uyuyun siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Konu hafiften sapmis, ana konuya donersek... Onlarin kendi bilecegi is, kazanclari azaliyorsa kendilerine zarar. Adam isterse haftada bir gun acar dukkani size ne? Ister cumaya gitmek icin kapatir dukkanini ister birahaneye gitmek icin. Dinci "Yobazlardan" daha "yobaz" insanlar var etrafta haberleri yok kendilerinden. Biktim vallahi "benim gibi dusunmeyen insan pistir kakadir, ben cok mubahim, en dogrusunu ben bilirim" cilerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Olay "allah'ın selamı üzerine olsun" demektir. esenlikler dilerim demek değil. Ben sadece peygamberimizin mucizeyi göreceksiniz dediğinin selam verip almak ile olacağını söyledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 EKONOMİ DİYORUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Onu tartışıcak fikrimiz yoksa napıcaz? Hiçbişey mi tartışmıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: Olay "allah'ın selamı üzerine olsun" demektir. esenlikler dilerim demek değil. Ben sadece peygamberimizin mucizeyi göreceksiniz dediğinin selam verip almak ile olacağını söyledim. Ben de dedim ki ikisi de aynı şeydir. Peygamber Türkçe bilmediği için "selamün aleyküm" demiş, sen Arapça bilmediğin halde neden "selamün aleyküm" diyesin ki? İstersen "Allah esenlik versin" de diyebilirsin, farketmez, Türkçesi budur. Sarı da olsa yeşil de olsa elma elmadır, ikisinin de vitamini aynıdır. Bunun ucu Türkçe ibadete kadar gider de siz şimdi ona da karşı çıkarsınız. Neyse ben yatıyorum, iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bence anlamını bilmeden ezbere dua ettikleri için salak yerine konup lan boşa uğraştınız öyle kabul olmuyo diyebilirler öbür tarafta. ne gülerim ama haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Allahin selami suraniza olsunmus laflara bak , her cumleye allah sikistirinca sizden haklisi olmuyor oylemi ? Tam tersi hala ilkel bir grupsunuz ve sizden olmayanlar sizi cok korkutuyor.Ben namaz kilip a.s. diye konusan birine katlanabilirim mesela ama siz s.a dediginizde selam dude diye cevap verilirse kudurursunuz cunku obur turlusu mucize gibi bisi dimi ? 8-) Islam diger pekcok dogmatik din gibi takipcilerinin koyun surusu gibi davranmasindan gucunu alan bir dindir.Ben sadece islami degil diger dinleride begenmiyorum ama bu beni atheist yapmaz.Buyrun bilmeyenler linkten faydalansin Atheism 101 Ahirette gorusuruzde supermis.Eger allah yoksa veya sizin zannettiginiz gibi bir bundan sonraki yasam yoksa boku yediniz.Muhtemelen tek varoldugunuz sureyi pamuk prenses ve yedi cucelerin pesinde harcamis olacaksiniz. Ha her koyun kendi bacagindan asilir oyuzden bana farkmaz ama sizin gibi dusunmeyenlerden korkup onlari degistirmeye calisirsaniz , ustelik bunu 1500 yil once arabistan collerinde soylenmis yada soylenmemis birseylere dayandirmaya calisirsaniz ortaya suandaki rezillik cikar. Kimse sizin nasil yasayacaginiza karismiyor ama siz bunu zorla yapmaya calisiyorsunuz. Bundan 500-1000 yil once bu sorun degildi cunku herkes boyle yasiyordu.Ama gunumuzde , insanlik tum hiziyla ilerlerken hala ayni zihniyeti zorlamak digerkilere... Islam ulkelerinin ve muslumanlarin hali ortada , fazla soze gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 said: Islam ulkelerinin ve muslumanlarin hali ortada , fazla soze gerek yok. şu cümleye sonuna kadar katılmakla beraber Arapların hali de ortada demek istiyorum. 1000 sene öncesinden bi adım ileride olmayan araplara bu kadar özenilmesi, kültürümüzün bozulmasıdır. Doğu yönünde bozulacağında batı yönünde bozulsun bari de gerçekten medenileşelim. Elleriyle yemek yiyenleri örnek alıyor milletimiz şaka gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 soulless sen ne muhteşem bi insanmışsın. ağzına geleni söyleyip, karşı taraftakileri hazımsızlıkla itham etmek ne olaki? ve genel itibariyle yazılarındaki genellemeler rezilliğin ötesinde. ne zamandır söylemek istiyordum bugüne kısmetmiş. son paragrafta sanki bir çelişki var gibi ama yok hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 SEE YOU IN ANOTHA LIFE BROTHA! Bence müslümanlık ortaçağını yaşıyor. Zamanında hıristiyanlardan da geldi geçti bu. Toplum hayatı tamamen dogmalara dayatıldı, kitaplar kiliselerin gizli bölmelerinde saklandı ve tamamen karanlık bir çağ yaşandı. Ha arada bir fark var. Bu adamlar bence zorla karanlık bırakıldı ki daha sonra bir şekilde olayın farkına varıp "yeter ulan" deyip aydınlandılar. Biz ise kasıtlı olarak karanlığa doğru koşuyoruz. 200 sene sonra kendine gelir, müslümanlık da çarpıtmalardan, yasakçı zihniyetten, şeyhlerden, şıhlardan ve bilimum saçmalıklardan kurtulur. Daha doğrusu devletin müslüman olmaktan kurtulması gerekir ki, şu durumda bu sittin sene imkansız gözüküyor. Müslümanlar ne zaman kendisi gibi düşünmeyenleri hor görmeyi bırakır, "ulan dinsiz pezemenk" vesaire tarzı konuşmalardan, ayrımcılıktan vazgeçerse ve laikliğin dinsizlik olmadığı sadece din işleri ile devlet işlerinin ayrıldığı bir kurum olduğunun farkına varılırsa bu ülke düze çıkar. Tabii bunun için sadece sunnilerin ibadetlerini düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir revizyona girmesi gerekir. Böyle şeyleri biz bu saatten sonra Turkiye'de goremeyiz. Ya da yasliligimizda goruruz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bence zor bundan sonra... Dünya topluca post-apocalyptic bi karanlık çağa dönmedikçe bunların dünya seviyesine gelmesi pek mümkün gözükmüyo bence. Bi kere avrupanın gelişiminin başlangıcında en önemli adımlardan birisi halkın anlamadığı bir dilde anlatılan dinin tercümesinin yapılıp halkın dini yönetimden kurtarılmasıydı. Burda tam tersi, Türkçe olanlar da arapçaya çevriliyo git gide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Soulless said: Allahin selami suraniza olsunmus laflara bak , her cumleye allah sikistirinca sizden haklisi olmuyor oylemi ? Tam tersi hala ilkel bir grupsunuz ve sizden olmayanlar sizi cok korkutuyor.Ben namaz kilip a.s. diye konusan birine katlanabilirim mesela ama siz s.a dediginizde selam dude diye cevap verilirse kudurursunuz cunku obur turlusu mucize gibi bisi dimi ? 8-) Islam diger pekcok dogmatik din gibi takipcilerinin koyun surusu gibi davranmasindan gucunu alan bir dindir.Ben sadece islami degil diger dinleride begenmiyorum ama bu beni atheist yapmaz.Buyrun bilmeyenler linkten faydalansin Atheism 101 Ahirette gorusuruzde supermis.Eger allah yoksa veya sizin zannettiginiz gibi bir bundan sonraki yasam yoksa boku yediniz.Muhtemelen tek varoldugunuz sureyi pamuk prenses ve yedi cucelerin pesinde harcamis olacaksiniz. Ha her koyun kendi bacagindan asilir oyuzden bana farkmaz ama sizin gibi dusunmeyenlerden korkup onlari degistirmeye calisirsaniz , ustelik bunu 1500 yil once arabistan collerinde soylenmis yada soylenmemis birseylere dayandirmaya calisirsaniz ortaya suandaki rezillik cikar. Kimse sizin nasil yasayacaginiza karismiyor ama siz bunu zorla yapmaya calisiyorsunuz. Bundan 500-1000 yil once bu sorun degildi cunku herkes boyle yasiyordu.Ama gunumuzde , insanlik tum hiziyla ilerlerken hala ayni zihniyeti zorlamak digerkilere... Islam ulkelerinin ve muslumanlarin hali ortada , fazla soze gerek yok. Düşünme kapasitenin ne kadarını kullanabiliyorsun.Ve hangi boyutta düşünüyorsun.Diğer boyutun olmadığına tabiki inanmazsın kendi insani mantığına göre.Peki o diğer boyut ya senin şu anki kapasiteni aşıyorsa..Tıpkı bizleri aştığı gibi. Temkinli davran,daha iyi araştır,öğren bence İslamı.Günahı boynuna.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 bırakın takılsın çocuk aydın, degişik bir tiptir,toplumdan farklı ne kadar süper bir insansın sen öyle yesinler canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 araplar orta çağını yaşayamıyor çünkü petrol zengini oldular. petrol olmasa seve seve reform yaparlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Arap toplumu zaten islah olmayan ve yozlaşmış bir toplumdur ve onun içindir ki gelen bütün peygamber arap coğrafyasına gelmiştir sırf oraları islah etmek için. islamın anlamı "barış,mutluluk ,esenlik " dir. Fakat islamiyetin insanlar tarafından doğru yaşanmıyor olması o dinin saçma olduğunu ve gereksiz olduğunu göstermez. Hele hele o dine inanların saçmaladıklarını hiç göstermez. Burda şimdi islamiyetin doğruluğunu yanlışlığını tartışmak istemiyorum neyse sustum ben tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 dedi islamiyet e arapların kılıç zoruyla geçirdiği bir milletin torunu birey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 suBzer0 said: Arap toplumu zaten islah olmayan ve yozlaşmış bir toplumdur ve onun içindir ki gelen bütün peygamber arap coğrafyasına gelmiştir sırf oraları islah etmek için. E iyi de Aztekler insan kurban ediyordu, onlara niye 1 tane peygamber çok görüldü de Araplara bol keseden gönderildi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar