Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 kişisel de bi konuya yazmıstım ama dayanamadım buraya da yazıcam bu şiiri. Taktım kafayı buna bu aralar kusura bakmayın =) gözlerim gözünde aşkı seçmiyor onlardan kalbime sevda geçmiyor ben yordum ruhumu biraz da sen yor çünkü bence şimdi herkes gibisin yolunu beklerken daha dün gece kaçıyorum bugün senden gizlice kalbime baktım da işte iyice anladım ki sen de herkes gibisin büsbütün unuttum seni eminim maziye karıştı şimdi yeminim kalbimde senin için yok bile kinim bence sen de şimdi herkes gibisin -- (1918), yaz, kadıköy -- nazım hikmet ran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 bu şiiri bende severim fakat kendi içinde çelişen bir şiir şiirde geçen kişi, şaire göre gerçekten "herkes gibi biri" olsaydı bu şiir yazılmazdı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 bir zamanlar değildi çünkü herkes gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 @ mix katılmıyorm sana çünkü şaire göre sevdiği kişi bir zamanlar kendisi için özel biriydi ancak artık sevdiği kişinin kendi için önemi kalmadığını görüp herkes gibi olduğunun farkına vardığından dolayı bu şiiri yazma gereği duymus bence. Zaten hep böyle olmaz mı? Farklı olduğunu düşündüğümüz insanlar aslında farklı değillerdir. TÜm dünyadan, tüm iyilerden ve kötülerden farkı yoktur onlarında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 nazim hikmet'in bu siiri 14 yasinda yazdigida goz onune alinirsa tapilasi bi siirdir . cem karaca besteside opulesidir. edit: 4 yerine 3 e basmisim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Horrible said: @ mix katılmıyorm sana çünkü şaire göre sevdiği kişi bir zamanlar kendisi için özel biriydi ancak artık sevdiği kişinin kendi için önemi kalmadığını görüp herkes gibi olduğunun farkına vardığından dolayı bu şiiri yazma gereği duymus bence. Zaten hep böyle olmaz mı? Farklı olduğunu düşündüğümüz insanlar aslında farklı değillerdir. TÜm dünyadan, tüm iyilerden ve kötülerden farkı yoktur onlarında... @horrible:) bence bir zamanlar özel olan kimse daha sonradan herkes gibi biri olamaz. herkesten daha önemsiz biri olabilir ama herkes gibi olamaz. şiir sanki kendi kendini teselli etmeye çalışan bir insanın kendine söyledikleri gibi.. aslında olmayan bir şeyi öyle görmek, buna kendini inandırmak için yazılmış gibi. sevgiliye duyulan platonik aşkın karsılıgını bulamayınca savunma mekanizması olarak nefrete dönüşmesi gibi. "büsbütün unutulmuş" bir insana yazılan bu şiirden aşk fışkırıyor. ayrıca:14 yasında yazdı ise gerçekten geleceğinde nekadar büyük bir şair olacağının işareti olmuş bu yazı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Demiştim sana hatırlarsan: Önemli olan zamana bırakmak değil, zamanla bırakmamaktir.. Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim... nazım hikmet mi dedi biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 @mix belki de bu platonik br aşkı anlatmıyordur? Şöyle düşün çok sevdiğin çok aşık olduğun bir insan var. Onu gözünde mükemmelleştiriyorsun sanki o hep mükemmelmişte kusurlu olan senmişsin gibi...ve bigün o sana öyle bi kazık atıo öyle bi yalan söylüo ki aslında onun dışarıda ki milyonlarca insandan farkı olmadığını görüyorsun...Bu durumda diyecek tek bişey vardır o da ''şimdi bence sende herkes gibisin...''. @unac bu şiire de taptım. Allah'ım sanırım nazım hikmete aşık olcam ben =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Horrible said: @mix belki de bu platonik br aşkı anlatmıyordur? belki de anlatıyordur:). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 yok bence anlatmıo çünkü şuan beni anlatıo bu şiir. O yüzden de büyük bi hayal kırıklığını anlatıo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mix Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 bir şiiri insanlar 1den fazla anlamda algılayabiliyorsa o şiir ya rezalettir yada mükemmeldir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 demekki mükemmel =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar