Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi bence sen de herkes gibisin

Horrible

Öne çıkan mesajlar

kişisel de bi konuya yazmıstım ama dayanamadım buraya da yazıcam bu şiiri. Taktım kafayı buna bu aralar kusura bakmayın =)

gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
onlardan kalbime sevda geçmiyor
ben yordum ruhumu biraz da sen yor
çünkü bence şimdi herkes gibisin

yolunu beklerken daha dün gece
kaçıyorum bugün senden gizlice
kalbime baktım da işte iyice
anladım ki sen de herkes gibisin

büsbütün unuttum seni eminim
maziye karıştı şimdi yeminim
kalbimde senin için yok bile kinim
bence sen de şimdi herkes gibisin
-- (1918), yaz, kadıköy --

nazım hikmet ran
Sosyal ağlarda paylaş

@ mix

katılmıyorm sana çünkü şaire göre sevdiği kişi bir zamanlar kendisi için özel biriydi ancak artık sevdiği kişinin kendi için önemi kalmadığını görüp herkes gibi olduğunun farkına vardığından dolayı bu şiiri yazma gereği duymus bence.

Zaten hep böyle olmaz mı? Farklı olduğunu düşündüğümüz insanlar aslında farklı değillerdir. TÜm dünyadan, tüm iyilerden ve kötülerden farkı yoktur onlarında...
Sosyal ağlarda paylaş

Horrible said:
@ mix

katılmıyorm sana çünkü şaire göre sevdiği kişi bir zamanlar kendisi için özel biriydi ancak artık sevdiği kişinin kendi için önemi kalmadığını görüp herkes gibi olduğunun farkına vardığından dolayı bu şiiri yazma gereği duymus bence.

Zaten hep böyle olmaz mı? Farklı olduğunu düşündüğümüz insanlar aslında farklı değillerdir. TÜm dünyadan, tüm iyilerden ve kötülerden farkı yoktur onlarında...

@horrible:)

bence bir zamanlar özel olan kimse daha sonradan herkes gibi biri olamaz. herkesten daha önemsiz biri olabilir ama herkes gibi olamaz.

şiir sanki kendi kendini teselli etmeye çalışan bir insanın kendine söyledikleri gibi.. aslında olmayan bir şeyi öyle görmek, buna kendini inandırmak için yazılmış gibi. sevgiliye duyulan platonik aşkın karsılıgını bulamayınca savunma mekanizması olarak nefrete dönüşmesi gibi.

"büsbütün unutulmuş" bir insana yazılan bu şiirden aşk fışkırıyor.

ayrıca:14 yasında yazdı ise gerçekten geleceğinde nekadar büyük bir şair olacağının işareti olmuş bu yazı:)
Sosyal ağlarda paylaş

Demiştim sana hatırlarsan:
Önemli olan zamana bırakmak değil,
zamanla bırakmamaktir..
Şimdi bana, geçen o zamanın
Unutulmaz sancısı kalır

Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim?
Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim...

nazım hikmet mi dedi biri?
Sosyal ağlarda paylaş

@mix

belki de bu platonik br aşkı anlatmıyordur?

Şöyle düşün çok sevdiğin çok aşık olduğun bir insan var. Onu gözünde mükemmelleştiriyorsun sanki o hep mükemmelmişte kusurlu olan senmişsin gibi...ve bigün o sana öyle bi kazık atıo öyle bi yalan söylüo ki aslında onun dışarıda ki milyonlarca insandan farkı olmadığını görüyorsun...Bu durumda diyecek tek bişey vardır o da ''şimdi bence sende herkes gibisin...''.

@unac

bu şiire de taptım. Allah'ım sanırım nazım hikmete aşık olcam ben =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...