Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless bağlantı

Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar önceden Wireless modem ile ilgili bi konu açmıştım,2 masaüstü bilgisayarımı wireless la internete girmek için.Onu henüz diğer bilgisayara format atmadığım için deneyemedim(adaptörü yani) diğer bi sorum evde 1 tane wireless modem mevcut ve ben onunla internete giriyorum ethernet bağlantısıyla.ancak bi laptop geldi onla ağ ara dedik aradı bulamadı modemi,sorun nerde olabilir modemle mi alakalı yani anlayamadım çok basit bi işlem oysa ağı ara dedim aradı ama yok ? yardımlarınız için teşekkr ederim
Sosyal ağlarda paylaş

internet sayfası aç
192.168.2.1
olmazsa
192.168.1.1

2sinden biri olacaktır. önüne sayfa gelecek(şifre filan isteyecek,bişi yazmadan) tamam diyerek devam et .Solda kablosuz yazısı olacaktır. oraya gelip wirelessi aktif yap diyeceksin.

ek olarak WEP veya WPA şifreleme yapmazsan laptop internette giremeyecektir.

şifrelemede aynı sayfa üzerinden yapılabiliyor (yanlış hatırlamıyorsam)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de aynı modemi kullanıyorum. Fakat şu anda evde değilim, az çok ezberden anlatayım.

Ethernetten bağlanan bilgisayara gir, internete bağli bi biçimdeyken adres çubuğuna 192.168.2.1 yaz, buraya gir. Airties modem arabirimi çıkacak. Şifre soruyor, genelde şifre yoktur tamam de geç.

Sonra sol tarafta bir sürü sekme var, onlardan Wireless ı ya da Kablosuz u etkinleştir. Kablosuz ağ etkin kutucuğunu işaretle, ağa isim ver ve kablosuz ağı SSID gizleme seçeneğinin işaretli olmadığından emin ol ve ayarları kaydet. Bundan sonra girebilmen gerekiyor.

Tüm işlemler bittikten sonra modemin en sağdaki wireless ışığının yanıp yanmadığını kontrol et. SSID yani ağ ismini gizlemediysen ağın laptopta gözükmesi lazım.

umarım bir yeri atlamadım.

Ayrıca işin bittikten sonra (gördüğüm kadarıyla geçici bir işin var) kesinlikle wireless ı kapat. Ya da şifrele, ama işin geçiciyse uğraşma direkt kapat :)
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle ki anlattığın herşey hazır wlan da yanıp sönüor ama dün laptopla denediğimizde ağı bulamadı,bu akşam diğer masaüstü pc den denicem ona network adaptör almıştım tekrar yazıcam size durumu,ama niye ısrarla kapat dediğini anlamadım ? Şifre koydum sıkıntı olur mu ona rağmen ??
Sosyal ağlarda paylaş

Şifrelediğini düşünmedim, eğer şifrelemediysen kapat demek istedim. Şifrelediysen sorun yok tabii. WLAN yanıp sönüyor diyorsun, eğer kablosuz ağ adını da gizlemediysen modemde ve ayarlarında bir problem yok demektir. Laptoptaki wireless açık mı hakkaten, bak hiç aklıma gelmedi o.

Bir de o adaptör ile denersen daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...