Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim ile ilgili bazı sorular


DePeCHe

Öne çıkan mesajlar

Sevgili deneyimli kedi sahibi paticik ahalisi.

Şimdi 7 aylık bi erkek tosunum var.İsmi Totti.İlk defa bir tosun besliyorum.Tosun diyorum çünkü çok yiyo bu kedi.Şimdi sorularıma geçelim.

* TV seyrediyorum o da önüme geçip beni seyrediyo.Ellerime bakıyo.Ellerde bi hareket görürse direk dalıyo.Feci pençe atıyo.Isırmaya çalışıyo.Her taraf çizik içinde kaldı .Kanatıyo da şerefsiz.

* Paso uyuyo bu ya.Akşam 10 dan sora uyanıp tepinmeye başlıyo.Bizim uyku zamanı gelince onun oyun zamanı geliyo.Ne yapmalıyız bu konuda ?
Birkaç kere biz yatarken yanımıza alalım dedik kafamızı falan ısırıyo oyun yapıyo yataktayken.O yüzden kendi odasına tuvaletini mamalarını koyup kapıyı kapatıp yatıyoz mecburen.Ne gibi önerileriniz olabilir ?

* Genelde sessiz sakin bi kedi, fazla miyavlamıyo , sabah ben kalkıp yanına gidince mama ver diye bi miyavlıyo o kadar.Nerde kutu büyük alışveriş torbası var içine girio .Kutulara bu kadar saplantılı olmaları normal mi.Bıraksam içnde yatacak o kadar yani.Bir de koridordan hızlı geçersem bunun yanından tırsıyo kambur çıkartıp yan yan strafe atıp mırklayıp kaçıyo.

* Salonun pencereleri pimapen üstten aralanabiliyor.Onu aralayınca hemen pencerenin kenarına koyulup etrafı seyredio.Kuşlar gelince çene titretio( acaip gülüyorum ya titriyo hayvan bayaa).Acaba camı komple açsam aşağıya atlar mı ?Yoksa sadece seyreder mi etrafı.

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar.Eğer deneyimli kedici patiler yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.

Saygılar .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kedinin pek bir sorunu yokmuş ki
atlamaları zıplamaları tırmıklamaları normal şeyler
pencere konusunda şunu diyeyim kedilerin belli bir süre farklı uzaklıktaki yerlere odaklanabilecekleri bir yerden -örneğin pencereniz- etrafı izlemesi gerekir göz uyumu yapabilmesi için yoksa 1.5 yasından mesafe ayarlamalarını yapamaz

bide kediler sadece insanlara miyavlar
eğer miyavlıyosa bi sorunu vardır yüksek ihtimalle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerinin aynısını benim kedimde yapıyo =). 8 aylık benim kedimde :) . Elimde herhangi bi yiyecek bişey dahi olsa sadece arsızlığından gelip elime atlıyo kokluyo fln.Herneyse sırayla cevap veriyim ben :)

-Isırmaya çalışıyo çünkü kolunu potansiyel bi çiftleşme aracı olarak görüyo :D eğer kolunu ısırdığında ne yapicak diye beklersen ne demek istedigimi anlarsın :D Yani kedinin çiftleşme mevsimi gelmiş artık :)

-Evet kedilerde malesef öyle bişey var küçükken beraber sarılıp uyuyoduk kedimle ama artık onun uyku saati gündüzleri, hareketli olduğu saatlerde geceleri oldu :( Yataktaykende kafanızı kolunuzu fln ısırmasının nedenide yukarda dedigim gibi çiftleşme mevsiminin gelmesinden dolayı. Bide sanırım daha koku bırakmaya başlamamış, yatarken odanıza almanızı tavsiye etmem çünkü heran her yerden kötü bi kokuyla uyanabilirsiniz (genellikle yorgan, yatak gibi yerler oluyo) ve bu koku inanılmaz derecede kötü kokuyo yani ben çıkarmak için 1 saat ugrastım çamaşır suyuyla fln sildim yatağı anca öyle çıkarabildim...tabi çamasır suyuyla silincede o odada 1-2 gün uyunmuyo... Bunu önlemenin tek yoluda kısırlaştırmak malesef.

-Benim önceki kedimde bu kedimde kutuları alışverış torbalarını çok seviyo. Kedilerin böle bişeyi var merak ettiklerinden olsa gerek normal yani :). Hatta benim şuanki kedim şemsiyeyi kuruması için açık bıraktıgımda,şemsiyenin altına giriyo ordan etrafı seyrediyo oyun oynuyo fln normal bişi yani :)

-Ben ilk kedimi 7 aylıkken camdan atladığı için kaybettim. 6.kattan atladı ve içkanamadan öldü. Tüm yaz boyunca tum kapılar pencereler açıktı hiçbişey olmadı çıkıp seyrediyodu hiçbişey yapmıyodu ama sanırım kuş yada sinek fln geldi ona giderken dengesini kaybedip düştü. Şuan ise kedimin olduğu yerde cam bile açmıyorum. Güven olmuyo çünkü kuş,sinek bişey gordukleri zaman hiçbişeyi gozleri gormuyo (özellikle ev kedilerinin) direk atlıyolar. Benim tavsiyem camı tamamen açma cunku belli olmuyo ve kaybettigin zamanda çok uzuluyosun :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaştaki kedilerin harcamaları gereken biiir sürü enerjisi var, eğer onunla yeteri kadar oyun oynamazsan o seninle oyun oynar.
yaani, eğer sen onu bir oyuncakla tepin tepin tepindirmez, bütün evi koşturtmaz, yeteri kadar hoplatıp zıplatmazsan, o sen rahat etmek istediğinde en ufak kıpırdamadan kendine oyun çıkarır.
mutlu huzurlu ve huzur veren kediler için kendileriyle bol bol oyun oynayınız.
hem o kadar yiyosa şişkocuk olmasını da engeller :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DePeCHe said:
Salonun pencereleri pimapen üstten aralanabiliyor.Onu aralayınca hemen pencerenin kenarına koyulup etrafı seyredio.Kuşlar gelince çene titretio( acaip gülüyorum ya titriyo hayvan bayaa).Acaba camı komple açsam aşağıya atlar mı ?Yoksa sadece seyreder mi etrafı.


ben bir kedimi öyle kaybettim 13. kattan aşağı atladı ondan sonra akıllandım :D eğer camı ya da balkonu falan açacaksan tırnaklarını kesmemeni tavsiye ederim yoksa direk kayıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tüylerii kırptırıken sakinleştirici verdi kadın, hayvan ölüyor sandım, bibuçuk gün titredi zavallıcık, iğne falan küser müser şimdi bide, artı ben iğne nasıl yapıyım :D el kadar hayvan, veterinerlede sakinleştirici yüznden evhamlısın diye tartıştık ölse yapmaz.. bu son kez olur umarım. zaten duymak istediğim de buna benzer bişeydi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yeni konu açmadan birkaç soru sorayım:

Bir özet geçeyim önce, şimdi benim kedim yok ama evimin bahçeli olması nedeniyle bahçemizde kedi eksik olmuyor. Daha doğrusu 4-5 kedi şimdi birde yeni yavru ama bunların hepsi aynı aileye mensup. Önceleri annelerini besliyorduk eşimle daha sonra yavruluktan yeni çıkmış erkek çocuğuda geldi ki onu çok seviyoruz. Şimdi sorular:

-İlk başlarda süt, yediğimiz et yemeklerinin artıklarını falan veriyorduk ama zararlı olabilir diye vazgeçtik, iyi mi yaptık?

-İlk soruyla bağlantılı olarak, süt vermeye devam ediyoruz birde whiskas a başladık, ama iyi mi yaptık?

-Şimdi bunu arada okşayıp seviyoruz, kendinden geçiyor, gözler falan kayıyor ama hergün mü yapsak, nasıl yapsak, iyi mi yaptık?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@dre:

süt yavru kediler için pek iyi değil, sindiriminde zorlanıyorlar. hatta benim bildiğim genel anlamda kediler için pek iyi değil. yine de vermek lazım proteindir diyorsanız sulandırarak veriniz. hem bunlar sokak kedisi, ööle fifi ev kedilerine benzemezler, ne bulsalar yerler şuncaazlar :)

yemek artığı vermekte bir sakınca yok bildiğim kadarıyla. kedi zaten yemek seçen hayvandır, yiyorsa verin.

yine de en iyisi kuru mama tabi. besleyici filan falan, evde bakınca da benim bildiğim her türlü kombinasyondan ucuza geliyor. evde olunca artık veriyoruz, olmayınca biz vermiyoruz, başka komşular veriyor derseniz başka tabii, o zaman kuru mama yatırımı yapmaya gereke yok :)

okşamak sevmek konusuna gelince, sevin sevebildiğiniz kadar :) sevilmeyi kim sevmez ki kedicikler sevmesin :)

bi de vaktiniz ve mecaliniz varsa bol bol oynatın, oynatmazsanız yaramaz olur genç kediler :)
oynatmak için de ne bulursanız kullanabilirsiniz. benim haydut (r.i.p.) metal yaylar ve ataşları severdi mesela, onları atınca çıngır mıngır sesini kovalayıp, geri getirip tekrar atmamdan hoşlanırdı. bi arkadaşımınki top yapılmış kağıt severdi aynı at-getir oyunu için. annemin şimdiki kedisi kaymak (aa bi ara onun da fotosunu koyiim çok şeker van kedisi kendisi) kurdeleye bayılıyor. ay bi de şu pet shoplarda satılan içi catnip (kedi nanesi) dolu farecikler var 3-30 paraya, onlara da bayılıyordu gençken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eyv teşekkür ederim cevap için.

Oynama işi biraz garip bizde. Ben evin içinde olduğum zaman cama geliyor, pencereyi açıyorum oynayabiliyoruz, pati atıyor falan, ama dışarı çıkınca, pek yanaşmıyor malesef. Neyse biraz zaman geçsin bize iyice alışsın oda olur heralde, annesi her türlü yanımıza geliyor çünkü..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh o yan yan kosup mırklayıp kosması filan onun cocukluk oyunları benım kedimde yapsa keske gercı benımkı sureklı konusuyorda yan yan gelıp kosmuyor cok sevıyorum o hareketını kedılerın..buyuyunce cok az yapıyolar..o tırsmasından deıl oyun yapıyo :D acık camlara aman diyeyım bır kedımızı oole kaybettık ıkıncı de attı kendını ufak bı ıhmalden ama sımdılık uzun ugraslardan sonra ıyı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...