ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Bilderberg Üstteki linkte biraz açıklama var da, baya ciddi bir şekilde kafam karışmış durumda şu anda. Can Paker, Tesev isimli bir STK'nın başkanı, aynı zamanda Açık Toplum Enstitüsü'nün de danışma kurulunda mı ne. Mevzu şu, dünyadaki olayları yönlendiren, ülkelerdeki güçlü insanlardan oluşan kurumların varlığı daima konuşuluyor. Kafatası hede hödösü, Illuminati söylentilerini biliyorsunuzdur hepiniz; ama bunlardan daha etkili olanı Bilderberg gibi gözüküyor (2007 toplantısına katılanların listesi: http://www.danielestulin.com/?op=noticias¬icias=ver&id=318&idioma=en) Açık Toplum Enstitüsü'nün de dünyada gerçekleşen olayları yönlendirmede önemli bir rolü olduğunu da biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Şimdi bağlantı geliyor: Türkiye'deki olayları yönlendirme babında Tesev'in de benzer role sahip olduğunu söylemek mümkün sanırım. Can Paker, geçtiğimiz günlerde evinde bir yemek düzenlemiş Erdoğan ve eşi onuruna. Bu yemeğe de genelde AKP'ye yakın ya da liberal gazeteciler davet edilmiş (http://www.tumgazeteler.com/?a=2820307). Yemekte konuşulanlar ise gazetelerde yer almayacakmış (sızan haberler oldu tabi). Konuyu bağlayıcı bir şey yok tam olarak; ama şu sonuca varabiliyorum: Kapatılma davasına kadar pek çok kesim tarafından olumsuz izlenime sahip olan Akp'nin, Soros'un, Tesev'in, Bilderberg'in desteğini bu davanın açılmasıyla yeniden kazandığını söylemek mümkün mü? Eğer bu desteği alırlarsa Akp'nin kapatılamayacağını, kapatılsa bile oluşan boşluğun daha büyük bir güçle doldurulabileceğini söylemek mümkün mü? Çünkü ben, bu tarz büyük STK ların etkisi olmadan Türkiye siyasetinde değişiklikler yaşandığına inanmıyorum açıkçası. /discuss
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mantıklı geldi gayet senin hipotezin ama bilemeyiz tabi. Görünüşe göre kesin kapatılacak gibisinden şeyler söyleniyor, gördüğüm kadarıyla kapatılması gerekiyor ama kapatılmaya da bilir gayet, onu da AYM biliyor artık. Veya bilmiyor ^^
huun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Aslında pek çok şey söylenebilir bu konuyla ilgili ama ben sadece bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Anayasa Mahkemesi'nin dışarıdan bu tip etkilere açık olduğu hüsn-ü kabülüne dayanan bir tez bu yukardaki. Soros'un ya da TESEV'in anayasa mahkemesi yetkilileri üzerinde doğrudan bir etkisi olamayacağına göre, anayasa mahkemesi yetkililerinin satılık olduğu üstü kapalı da olsa iddia ediliyor demektir. Bağlayalım: Kapatma kararının çıkmaması (çıkabilir de çıkmayabilir de bu konuda bir görüş bildirmiyorum burda)sonrası suların durulmaması için altyapı hazırlıklarıdır bu iddialar. Zaugna üstüne almasın ama zaten bu tip iddialar zaten bir süredir konuşuluyordu. Bu toplantı daha yüksek sesle dile getirilmesine sebep oluyor sadece.
Öne çıkan mesajlar