Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu neyin provası?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Evet, dün yaşadıklarımız neyin provası?

Bütün dünya 1 Mayıs'ı barış içinde ve şölenle kutluyor, bizde ise neredeyse kan gövdeyi götürüyor! Gaz maskeli özel kuvvetler, gaz maskeli gazeteciler; polisin gaz bombaları nedeniyle maskeli dolaşmak zorunda kalan yurttaşlar... Gazetemiz binası çevresinde, gösterici kovalayan polislerin bitmek bilmez turları! Bina içinde nefes alamıyoruz! Büyük bir kinle göstericilere inen kalkan uzun coplar... Göstericiler Taksim'e sokulmadı ama Emniyet Müdürü'nün Taksim'e muzafferane girişini seyrediyoruz! Gözlerimiz, yanında, "İstanbul Sıkıyönetim Komutanı" Vali Bey'i arıyor! Vali Bey, "kriz yönetimi" nde, Ankara'ya " Taksim Savunması " hakkında bilgi veriyor olsa gerek!

Hükümet, dün çok başarılı bir " Taksim'e girilmez, Taksim geçilmez !" provası yaptı! Plan çok iyiydi: Topluluklara yerinde ve anında müdahale! " Hattı müdafaa ", Taksim'e çıkan bütün sokak başlarında kurulurken, " sathı müdafaa " ise Taksim'e ulaşılabilecek bütün bölgelerde "sokak", "semt", "mahalle" düzeyinde uygulandı. Yani, "nerede bir topluluk görüle, tez dağıtıla, gerekirse başı ezile!"..

Bu plan çerçevesinde, DİSK, liderleri ve önündeki 100 kadar çoğu genç insan da bina önünde hapsedildi!

Sabah 6.30'da yola çıkmışım, kendini bir an önce "karşıya" atmaya çalışan otomobil seli içinde akıp gelmişim Şişli'ye, gazeteye! Sendika Başkanı'nın ilan ettiği yürüyüşe katılacağım ve izlenimlerimi yazacağım! Ama 30 metre ötedeki binaya ulaşamadım! Gaz maskeli uzaylı yaratıklar, "hareket" e izin vermiyor. DİSK önüne çıkan sokakta bekleşiyoruz. Gazeteciler, gençler, kızlar, kadınlar.. derken, önünde durduğumuz apartmanın girişine " yürüyüş liderleri " geliyor bir bir.. Çelebi , Budak , KESK'liler ve TTB Başkanı Gürsoy ... Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ve DSP lideri Sezer de... Apartman giriş merdivenlerinde yaptıkları "meşveret" te, anlaşılan, Taksim'e yürümeme kararı alıyorlar!

Dün İstanbul'un merkezi, sanki bir Filistin-İsrail savaşı yaşadı! "Silahlı kuvvetler", "sivil düşman kuvvetler" e nefes aldırmadı!

Dün hükümet, bir prova yaptı!

Neyin provası diye sormayın! Ben, iktidarın, içgüdü ile uygulamaya koyduğu, bir " gelecek tasarımı " olarak, " dinci diktatoryası "nın provasını hissettim! Dinci siyaset, kendisinden önce Türkiye'yi 60 yıldır yöneten ne kadar sağcı iktidar varsa hepsini solladı ve özgürlük, demokrasi ve emek düşmanı yüzünü, 1 Mayıs'ta bir kez daha tescilledi.

İktidarın İstanbul temsilciliği de bunu "mükemmel" uyguladı! Merkezi ve yerel olarak, iyi bir deneyim kazandılar! Öyle ki Çalışma Bakanı bile sonuçtan çok memnun ve Taksim'in ebedi olarak böyle gösterilere kapalı olduğunun artık anlaşıldığını söyledi!

Çelik'ler, Erdoğan'lar, Gül'ler , İçişleri Bakanları.... Sizler eninde sonunda, şöyle veya böyle ama mutlaka gideceksiniz, Taksim de eninde sonunda 1 Mayıs'ın olacak!

"Ayaktakımı", o alanı yüz binler olarak yeniden dolduracak!... Aha, bunu şurada yazıyorum!

ORHAN BURSALI
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...